Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Akhirnya Pertanyaan Ku Terjawab " - Macam Ni Rupanya Cara Bawa Kereta Masuk Dalam Mall

6-2-2020 01:31 PM| Komen: 37

Bila kita berkunjung ke pusat membeli belah, selalu kita lihat ada jualan kereta.

Pernah tak korang terfikir bagaimana kereta boleh memasuki ruang pusat membeli belah? 

Kredit foto: Gambar Hiasan Ihsan Google

Ada netizen yang fikir kereta ini dibawa turun dari bumbung atas menggunakan jentera, tali atau helikopter.

Kredit foto: Gambar Hiasan Ihsan Google


Rupa-rupanya caranya begitu mudah sekali. Seorang konsultan jualan di Proton merungkaikan persoalan ini. 

Kereta dimasukkan melalui pintu utama atau pintu belakang pusat membeli belah dengan syarat, tiada lagi pengunjung ketika itu. 







Konsultan tersebut turut berkongsi video mengenainya.


Ciapan ini mendapat pelbagai reaksi warga maya.


Ingatkan masuk ikut atap

Kredit foto: Twitter Lala Proton

Begitu rupanya. Yang pasti bukan calang-calang oranglah pemandu  yang bawa masuk kereta tu. Memerlukan kemahiran memandu yang baik sekali terutamanya memandu di kawasan sempit. - CARI 

Kredit - Twitter Lala Proton




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 37
Komen

Previous : Batu-batu Bergerak Sendiri, The Undertaker Dah Buat Apa Di Lembah Death Valley?

Next       : "Ternganga Tengok Weh" - Beli Ford Mustang GT500, Main Mobile Legends Je

Komen Terbaru

Quote iznanaziz 28-2-2020 04:04 PM
yelah, dulu pun aku terfikir gak soalan mcm ni.
mmg pemandu profesional la kan..nak bwk kereta tu dlm mall yg agak sempit2 tu.

Lain-lain Komen

Quote Perawankota 6-2-2020 01:37 PM

Mesti sambil bawak kereta masuk mall, sambil berangan tgh kejar pen jahat mcm dlm filem.. Hahah
Quote salmon-suki 6-2-2020 01:48 PM
Ooo..gitu..terjawab dah persoalan ku..{:smile
Quote CiliPadiSedap 6-2-2020 01:52 PM
kalau mall masuk kereta baru akak kagum, ni kereta masuk mall
Quote mdhelmi 6-2-2020 01:56 PM
Pe susah2 guna je cani


Quote nanies 6-2-2020 01:57 PM
bravo bravo
Quote akieys 6-2-2020 02:06 PM
hahahah.. dulu2 pon tertanya jgak.. skrng ni keje kat dealer kete dah tau la mcm mana.. tp yg masukan kete tu mmg skill la.. bukan calang2 boleh masukan.
Quote AbukRokok 6-2-2020 02:24 PM
sambil drive sambil beli barang
Quote Kurex 6-2-2020 02:25 PM
aku ingat dia bukak cermin mall
Quote missbigrockstar 6-2-2020 02:26 PM
Dulu pernah terbaca kat negara Arab tak ingat yg mana, org kaya shopping naik kereta dari satu kedai ke satu kedai. Ada duit kereta pun jalan {:run
Quote ais_kosong 6-2-2020 02:29 PM
Terjawab juga..
Quote afie_m 6-2-2020 02:37 PM
gitu rupanya..mesti best dapat pandu dalam mall
Quote any42 6-2-2020 03:14 PM
oooo xpernah tfkir pun psl cara dorang bwk msuk kete. nice info.
Quote mieymiey 6-2-2020 03:17 PM
Terima kasih kerana menjawab persoalan saya
Quote Sazida 6-2-2020 03:18 PM
missbigrockstar replied at 6-2-2020 02:26 PM
Dulu pernah terbaca kat negara Arab tak ingat yg mana, org kaya shopping naik kereta dari satu kedai ...

Erebbb la tuuu. Negara mana lg kalau duit melimpah2. Prince kan yg drive tuu? Xsilap kalau dia nk shopping level tu, dia sorang je boleh ada. Org lain sila balikk
Quote husna_amal 6-2-2020 03:19 PM
Owh macam tu ya. Ingatkan ada pintu rahsia
Quote elzy 6-2-2020 03:34 PM
Info baru, thank you for sharing..
Quote alieyrina 6-2-2020 03:44 PM
Kalau tingkat 3 dia naik mcm mana...
Quote Artemesiaa 6-2-2020 03:47 PM
Dah tahu dari dulu tak kan time orang tgh ramai dia nak buat kerja
Quote eizarz 6-2-2020 03:52 PM
la tak kan la korang tak tau selama ni mcm mana diorang buat..memang mcm ni la..

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top