CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Rumah Mahal, Tapi Macam Pakai Gam UHU Ja" - Remaja Cedera Bila Dihempap Pagar Rumah

5-2-2020 04:10 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 7738| Komen: 33

Description: Kemalangan yang terjadi terhadap seorang remaja lelaki akibat 'rumah tak siap' menimbulkan kemarahan orang ramai.Kejadian itu dipercayai berlaku di bandar Parkland, Klang yang menunjukkan kecederaan d ...


Kemalangan yang terjadi terhadap seorang remaja lelaki akibat 'rumah tak siap' menimbulkan kemarahan orang ramai.

Kejadian itu dipercayai berlaku di bandar Parkland, Klang yang menunjukkan kecederaan dialami remaja itu dan juga pagar yang terbalik. Ianya dibongkarkan menerusi Facebook Pages BR. 

FB

Ternyata rumah itu sebenarnya disiapkan ala kadar sahaja. Lebih membuatkan warganet marah ialah rumah disana sangat mahal tetapi ini sahaja kualitinya? 

Fb


Dengan pagar yang seperti digamkan sahaja, tampak tiada cerucuk besi yang diletakkan pada tiang tersebut memburukkan lagi keadaan. 


Banyak kelemahan yang boleh diperkatakan seperti acuan simen yang tidak mengikuti spesifikasi, tampalan seperti menggunakan gam UHU sahaja dan pelbagai lagi. 


Fb

Ramai warganet meminta keluarga ini menyaman pihak pemaju kerana banyak kesalahan yang dilakukan. 

Apatah lagi bila melihat kawasan kejiranan yang baru serta harganya mahal sudah membayangkan pemaju mengambil untung yang banyak kerana menyediakan rumah murah. 

Fb

Sedih sungguh apabila pemaju melakukan perkara sebegini kepada pembeli rumah. Adakah mereka tidak terfikir akan berlaku kemalangan atau sememangnya mereka kebal saman? - CARI 



Bagus
13

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Marah

    Anonymity

  • kambinggila

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote saviour_09 5-2-2020 04:12 PM
fuuhh easy money
saman laaaa

kesian budak tu
tak pasal2 je
Quote tagas 5-2-2020 04:15 PM
samang jgn tak samang

ada chance dpt duit free
Quote husna_amal 5-2-2020 04:20 PM
Harap2 menang saman. Pemaju macam ni patut diberi pengajaran.
Quote munchkin 5-2-2020 04:21 PM
Fence between owner jiran pun pakai hijau reban ayam. Wth
Quote Kurex 5-2-2020 04:23 PM
tamak gila pemaju ni..  samannnnn
Quote CardiGans85 5-2-2020 04:37 PM
P mintak compensation pd developer. Nasib baik ni besar, klu kena yg 5-6 tahun?
Quote prettyuglybabe 5-2-2020 04:41 PM
kalu developer nak settle tepi, make sure tuntut kow kow sampai boleh settle loan rumah..
kalau tak proceed je saman..
Quote shark_eow7 5-2-2020 04:45 PM
bapak la... bayar mahal2 dengan interest lagi.. kualiti cmni je..
Quote johan-adx 5-2-2020 04:47 PM
sng je tukang tu buat keje...letak tiang pstu tuang je simen..settle..
mangsa kena bg pengajaran sikit utk pemaju..tuntut mcm2
Quote matchstick 5-2-2020 05:04 PM
Naseb tiang tu x hempap budak kecik.. Boleh meninggal anak org
Quote Meiizu 5-2-2020 05:25 PM
sebab dah ada kena hempap... pemaju expect buyer akan renovate, sape yg dah sempat renovate sure tak perasan
Quote AbukRokok 5-2-2020 05:40 PM
nasib baik eksiden klu x sampai bila2 tak terbongkar rumah bayar mahal2 kne bayar insuran mahal2 rupanya ala ala  kadbod je
Quote AbukRokok 5-2-2020 05:42 PM
saman kecederaan fizikal
pengajaran
penipuan

jiran2 yg dah beli pun sila saman berasingan
Quote msdummy.2018 5-2-2020 06:08 PM
masak aku...aku dhlah beli rumah..expected siap 2018...tp smpi skrg xsiap2.....pagar aku pun rupa mcm tuh jugak
Quote rosevelvet 5-2-2020 06:20 PM
Brp rege rumah ni
Quote epal21 5-2-2020 06:28 PM
Selalu rumah medium cost yg pakai pagar hijau tu kan? Harga below rm400k in November 2019. Not too high utk rumah teres dua tingkat. Tapi tak patutlah tembok tercabut macam tu. Dah rupa lego. Alhamdulillah, adik tu terselamat. Minta2 dapat pampasan.
Quote violetungu 5-2-2020 07:19 PM
Senangnya kontraktor buat keja..tolak pun boleh jatuh..tu baru pagar.tah2 bahagian dlm rumah lagi fragile.
Quote gideoncross 5-2-2020 07:26 PM
Org lain yg cedera, netizens lak yg marah.
Quote any42 5-2-2020 08:30 PM
seramnya klau ad bdk kecik thempap. xtaruk cerucuk besi main letak tmpal je ke gila btul. jgn sat g bsandar kt tiang rumah roboh rumah.

ksian adik ty smoga cpt smbuh. makpak tolong amik tindakan !

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 01:50 PM GMT+8 , Processed in 2.775454 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top