Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Isu Jantina Pun Jadi Isu Negara?" - Awal Ashaari Dah Bosan Dengan Berita Sajat

5-2-2020 11:55 AM|Oleh: LilRose| Komen: 68

"Isu jantina pun sudah menjadi isu negara."

Rentetan kontroversi melanda usahawan Muhammad Sajjad Kamaruzzaman yang popular dengan nama Nur Sajat, beberapa selebriti dilihat tampil mengulas isu itu.


Kredit foto: IG

Menerusi IG Story, Awal Ashaari tidak terkecuali bersuara mengenai isu Sajat yang telah mencetuskan ketidakselesaan di kalangan masyarakat khususnya Muslimin.

Walaupun tidak menyebut nama, namun boleh diketahui bahawa ia ditujukan kepada Sajat. Nama siapa lagi yang tengah panas terpalit isu jantina kalau bukan dia?


Kredit foto: IG

Pun begitu, Awal dilihat sudah bosan dengan surat khabar yang menyajikan berita mengenai Sajat hingga melabel ia sebagai benda kurang berilmiah.

"Benda macam ni ke kita nak jamu pembaca surat khabar kita? Lagi banyak orang bercakap, lagi tinggi saham dia," katanya yang meminta pihak berkuasa mengambil tindakan segera dan menghentikan isu kontroversi ini.

Awal juga mempersoalkan tindakan JAKIM yang seolah-olah berdiam diri dalam isu ini.

"Dulu dah jadi sekali, tapi tak tahu apa keputusannya. Ini pergi umrah jadi isu lagi. Esok lusa dia kahwin pula, akan jadi isu lagi?" soalnya.

Dalam masa sama, Awal tidak menafikan kontroversi ini melarat dan menjadi isu besar kerana melibatkan agama dan Tanah Suci.


Kredit foto: IG

Namun, Sajat dilihat sedikit pun tidak terkesan dengan kekecohan di negara yang berlaku disebabkan ulahnya dan rakan-rakan serta keluarga. Lagi seronok bersedekah di sana adalah!



Betul juga kata Awal, bila nak tamat kontroversi Sajat ni? Takut tak balik-balik Malaysia je nanti. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 68
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Yang Lain Tu Glamour Ke?"- Aliff Syukri Kecewa Tak Tercalon Dalam AME 2020

Komen Terbaru

Quote BoongaKertas 8-2-2020 09:30 PM
RumiMenari replied at 5-2-2020 01:24 PM
Heiiiii i terasa.... Once upon a time, long long long time ago i rasa awalina hensemmmmmm... Berdo ...

Hahahaha. Saba eh chuols. Kwn iols tu skrg mesti nyesal pernah suka awalina gak iols rasa. Seronok gak ada point iols membahan.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 5-2-2020 12:23 PM
kalau isu awalina adalah seorang gayah ok tak?
Quote nooriesz 5-2-2020 12:29 PM
btul la kot.. buat si jantan jadian tersebut naik saham je..

da org asyik sebot je psl ko.. btw ape jantan jadian ni jual selain dr bengkong.. bodohnye spe yg beli tu!!!
Quote AshkieLa 5-2-2020 12:33 PM
tapi JPN, PMWP dah keluar kenyataan confirmkan heols jantan sejak lahir kan...
tu kalau tak salah ustaz ahmad dasuki pun dah bagi statement haram.. dosa semua.
cuma tu la.. betul kata awal part buat ape sembang je kat sini kalau si pembuat onar aman2 berjubah pink semua kat sana... pi la contact kerajaan Arab Saudi ke, orang TH kat sana ke ape2 jela.. buat sesuatu tindakan... rasanya bila tindakan dah diambil dan hukuman berat dah diberi pada diorg termasuk travel agency dengan muttawif yg terlibat serta orang2 yg bersubahat.. orang lantakkan je dah lepas ni. Ini siap masuk shariah meja bulat semua la siap sembang pasal product dia.. seronok je si badigol tu free free dapat marketing percuma pasal product hanat dia...
Quote Rogue98 5-2-2020 01:01 PM
Jual anak tak per pulak ye awal...
Quote RumiMenari 5-2-2020 01:19 PM
Awal ada buat muka ke.. hidung cm terletak cantik je.. ke coutour apekebende tu..
Quote rosli_nurizzati 5-2-2020 01:19 PM
kalau hang rasa benda ni remeh, shame on you.. ini bukan isu jantina, ini isu menghina awal.. tolong jgn berpandangan pendek sgt
Quote cikatilia 5-2-2020 01:23 PM
Edited by cikatilia at 5-2-2020 01:38 PM
Rogue98 replied at 5-2-2020 01:01 PM
Jual anak tak per pulak ye awal...

ye..mak pak tido jempong (bangun lewat matahari dah tegak) berdua

anak tido sama maid.siap anak bangun dulu kejut mak pak.
Quote mimi77 5-2-2020 01:25 PM
woi awal!bukan isu jantina yg org persoalkan!hang nk jd bapok ka apakah lantak hanglah! tp jgn duk permainkan TANAH SUCI!PAHAM KA DAK?bangang!

klau memondan tepi lorong lantak p hang la nk mampoih ka nak rebeh ka apa
Quote adeqbun 5-2-2020 01:31 PM
tp kalau x bising2 mcm ni ntah2 semua org biarkan je tak berkutik..
by the way awal,x bace ke yg mmg dh sah die ni jantan..
Quote Kurex 5-2-2020 01:34 PM
cikatilia replied at 5-2-2020 01:23 PM
ye..mak pak tido jempong berdua

anak tido sama maid.siap anak bangun dulu kejut mak pak.

jempong tu apa?
Quote Kurex 5-2-2020 01:36 PM
gambar awalina atas sekali tu nampak benar sisi kegayahannya... @Themilo suka tak?
Quote cikatilia 5-2-2020 01:37 PM

jempong is bangun lewat in jawa kothahahaha sorry xexplain.. (nanti gue nambah explanation)



Quote Kurex 5-2-2020 01:44 PM
cikatilia replied at 5-2-2020 01:37 PM
jempong is bangun lewat in jawa kothahahaha sorry xexplain.. (nanti gue nambah explanation)

dah google, takde... baik yindon, dgn melayu...
Quote buapakperut 5-2-2020 01:50 PM
haah khau kan pendokong elgibiti
Quote asmara_me 5-2-2020 01:50 PM
betul la awal cakap, dah tiga hari muka depan paper muka sajat.
Quote kucing_gebu 5-2-2020 01:58 PM
Kalau dlm news papar ko dgn ank bini ko ok la pulak kan. Bini ko duk canang ketumbuhan dlm perut so susah hamil tu perlu ke...p buat rawatan selesai la...xkan lepas ni tumbuh balik nk cerita lagi dan lagi
Quote Afifi82 5-2-2020 02:08 PM
kucing_gebu replied at 5-2-2020 01:58 PM
Kalau dlm news papar ko dgn ank bini ko ok la pulak kan. Bini ko duk canang ketumbuhan dlm perut so  ...

Kan. Cerita dia semua boleh,kan. Setiap hari keluar pon tak apa,kan? Haaaa.
Quote MadameOnion 5-2-2020 02:26 PM
aku setuju je apa yg awal cakap tu..tapi masalahnya isu ni nanti akan jadi masalah hubungan malaysia-arab saudi..banyak consequences dia..mungkin susah org malaysia nak masuk buat umrah, mungkin kuota haji dikurangkan jugak..mungkin jugak rakyat malaysia yg pegi buat ibadah di mekah akan didiskriminasi oleh org arab atau rakyat negara lain yg buat umrah..tu sbb netijen bising dan mintak ambik tindakan ke atas sajat, keluarga, kawan2 dan TA yg terlibat..banyak kemungkinan..renung2kan dan selamat beramal..
Quote Cassieopeia 5-2-2020 02:27 PM
sebab berita ni lebih dari berita sebab dia dah menghina agama. esok2 kalau rakyat msia kene syarat ketat sebabkan bamjat ni satu hal plak awal oii. tak suka tak payah bacala ish

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top