CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Portal Hiburan 'Bitter' Dengan Wan Dazrin, "Video Untuk Sajat Laju Je Kau.."

4-2-2020 12:34 PM| Diterbitkan: Cari-Amiey| Dilihat: 7916| Komen: 25

Description: Susah jadinya apabila teguran di media sosial bukan sahaja taknak diterima, malah dikecam pula.Itu yang terjadi kepada pendakwah bebas, Wan Dazrin apabila dia dikritik oleh sebuah portal hiburan mener ...
Susah jadinya apabila teguran di media sosial bukan sahaja taknak diterima, malah dikecam pula.

Itu yang terjadi kepada pendakwah bebas, Wan Dazrin apabila dia dikritik oleh sebuah portal hiburan menerusi laman Twitter.

Foto: Mstar Online
Wan Dazrin sebelum itu memuat naik sebuah video yang mengulas perihal isu panas dan kontroversi yang berlaku pada masa ini, iaitu ibadah umrah di tanah suci.

Walaupun tidak menyebut mana-mana pihak atau nama tertentu, namun ramai yang mengaitkan ia dengan Nur Sajat.


"Bagaimana Allah swt nak terima amal ibadah kita bila kita lakukannya dengan cara yang haram.

Maaf di atas kekurangan yang ada," kata Wan Dazrin menerusi kapsyen.


Ia mendapat perhatian sebuah portal hiburan lalu mengulang kicau hantaran tersebut dengan kapsyen,

"Video untuk Sajat laju je Kau. Geng geng sendiri punya video sampai hari nie satu pun tak ada."

Ia sekaligus menyebabkan polemik dan perbalahan di ruang komen.

"Ni la contoh netizen. Bila tak tegur cakap ustaz ntah pepe. Bila tegur cakap tak tegur PU pun tempoh hari. Bila dah tegur PU ko cakap tak tgur Najib kletopkrat pulak. Habis tu apa yg kalo nak sebenarnya????" kata seorang warganet.

Kredit foto: Twitter

Mereka turut mempersoal pentadbir portal hiburan berkenaan yang dianggap 'bitter' tak tentu pasal.

"Bitter sgt asl ni. Dia buat benda baik salah diam salah apo kono ea jang. Please take the positive from him, atleast dia pu yang masih ade pegangan, yang lain tu nasib dorg lah. Semua dh tegur pun and dh lepas tanggungjawab. Hes just reminding take note."


Apa pula pendapat anda? - CARI

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
3

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 4-2-2020 12:49 PM
Biasalah orang ramai lebih suka pada cerita yang sensasi.
Quote hyie 4-2-2020 12:50 PM
dgn membe2 boleh pm je katanya...dengan sajat taknak pm juga ke? gitteww
Quote RatuDunia94 4-2-2020 12:51 PM
Kannnnnnnnnn.... bila kena batang hidung sendiri memasing jd kulop..
Quote sarah82 4-2-2020 01:00 PM
Kalau si wan apa benda namanya ni benar2 jujur dlm perjuangan dia.. Dia tak kan pejam mata sbb kawan tapi bising sbb org lain.
Quote rina0602 4-2-2020 01:19 PM
ohh..beautifulnara ke..

tertanya2 la, beautifulnara ni masih abg nara ke yg handle? ke abg nara dah jual kat org lain?
Quote annadonna 4-2-2020 01:39 PM
Betullah org cakap. Di satu tempat kalau ulama semua dha tak ada sikit demi sikit kerosakan akan berlaku. Waktu adik beradik harun din, hassan din ada aku pasti dorang akan marah kalau ini berlaku. Pada aku doranglah sebenar ulamak. Yg ada skrg susah nak cakap. Dr Maza pun agak liberal dan yg lain lain berkiblat politik. PU PUkimak ni semua muka tak ada nur.
Quote RumiMenari 4-2-2020 01:57 PM
Mufti perlis dah cakap isu ni REMEH.. ngape laaa dai & pU nak mencapub lagi...... re-Mehhhh..
Quote ais_kosong 4-2-2020 02:01 PM
mula meluat bila gigihnya beliau bersurat terbuka..

Quote tipah89 4-2-2020 02:29 PM
Betul, aku setuju betipulnara tu sindir dia. tang kawan2 even tunggang agama trang tang tang pun wat lek wat peace aje... xde pon gegeh bervideo2 bagai tapi tang retis pompuan siap surat layang berjela, video segala.. Dakwah jgn pilih kasih, yg xbetul tu tegur xkira la sapa pun baru la org respect.. padanla pon kena sedas.
Quote Rogue98 4-2-2020 02:47 PM
Takut kena pulau kut...tp kena lah adil bila menegur tu.
Quote diggerr 4-2-2020 03:01 PM
Quote Noraniza_Iblis 4-2-2020 03:40 PM
RumiMenari replied at 4-2-2020 01:57 PM
Mufti perlis dah cakap isu ni REMEH.. ngape laaa dai & pU nak mencapub lagi...... re-Mehhhh.. {:sigh ...

wahabi mmg gitu...
Quote tagas 4-2-2020 03:46 PM
poligami kan halal

-done bekap ustaz2 da'i
Quote Kuasaberganda 4-2-2020 04:30 PM
kat dlm dunia ni mmg ramai kelompok pilih kasih eh. dah 2020 pon. bukan setakat saka je tp pilih kasih pon kena buang gak. time abu time farhan korang diam je eh.
Quote hollahop 4-2-2020 04:40 PM
Kuasaberganda replied at 4-2-2020 04:30 PM
kat dlm dunia ni mmg ramai kelompok pilih kasih eh. dah 2020 pon. bukan setakat saka je tp pilih kas ...

hahahaha abu siap repeat banyak kali kot.

geng2 diorang ni dah jadi bahan gossip kot skang.
kalau artis dulu ada URTV,mangga,hai.
ni kalau daie n PU ada majalah gossip, apa agaknya nama majalah tu.
hahahaha

Quote Orix 4-2-2020 04:48 PM
selayaknyalah di hanjengkan jah puak2 penonggang agama sebegini
Quote VitchyPinkVitch 4-2-2020 04:49 PM
RumiMenari replied at 4-2-2020 01:57 PM
Mufti perlis dah cakap isu ni REMEH.. ngape laaa dai & pU nak mencapub lagi...... re-Mehhhh.. {:sigh ...

Terkejut i tgk berita mufti ckp macam tu smlm...
Quote LadyCarefree 4-2-2020 07:47 PM
Cara haram? Hehehehe
Quote fuyupoktek 4-2-2020 07:50 PM
Plsss aku menuampah dgn pu daie dan kategori2 begini bila ckp acah guudd

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:36 AM GMT+8 , Processed in 0.087205 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top