Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Masih Degil Bertudung Buat Saie, PU Amin Sahkan Sajat Masih Di Masjidil Haram

4-2-2020 11:57 AM|Oleh: LilRose| Komen: 121

Semakin mendunia Sajat dek ulahnya bertelekung ketika menunaikan Umrah di Tanah Suci.


Kredit foto: IG

Mungkin satu kelegaan buat semua umat Islam khususnya rakyat Malaysia apabila ada berita melaporkan Muhammad Sajjad Kamaruzzaman dibawa keluar dari Mekah.

Bagaimanapun, Pencetus Ummah (PU) Amin menerusi Instagramnya mengesahkan Sajat masih berada di Masjidil Haram.


Kredit foto: IG

Katanya, ada di antara rakan dan jemaahnya terserempak dengan Sajat dan rakan yang mengerjakan Saie dalam keadaan bertudung.


Kredit foto: IG

"Jadi yang kata Sajat kena tangkap dan dibawa keluar semua tu tak betul," tulisnya.

PU Amin juga berpesan kepada jemaah di sana supaya memelihara aurat sebaiknya walaupun berada dalam kawasan solat muslimah.

"Sebahagian jemaah umrah di sini ada buat laporan polis tadi," tambahnya.


Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Sementara itu, Harian Metro melaporkan Sajat mengaku sebagai lelaki ketika mendaftar untuk mengerjakan umrah.


Kredit foto: Harian Metro

Aduhai Sajat, berani betul buat hal di tempat orang. Ramai tak sabar nak tunggu Sajat 'dilondehkan' ni. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 121
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Tengah Live, 'Kantoi' Nabil Mahir 'Gosok-Gosok' Ayda Jebat

Komen Terbaru

Quote adeqo 9-2-2020 01:49 PM
fizamn replied at 4-2-2020 12:59 PM
dia nie lelaki ori nak jadi pompuan ori ke or mmg khunsa???

berdasarkan apa yang dikatakan oleh dato mufti KL.. nama sebenar dia muhammad sajjad bin kamaruzzaman dan secara biologinya memang lelaki dan didaftarkan JPN jantina sebagai lelaki.



Lain-lain Komen

Quote VirusDetected 4-2-2020 12:05 PM
so...Travel Agent dia TIPU la kata dia n the gang dh di bwk kua dr Mekah & dh ke Madinah???
Harap ada tindakan / tgkapan dari pihak arab sna
Quote dudaberhias 4-2-2020 12:09 PM
VirusDetected replied at 4-2-2020 12:05 PM
so...Travel Agent dia TIPU la kata dia n the gang dh di bwk kua dr Mekah & dh ke Madinah???
Harap a ...

tipu nak cover up ke?? mula2 rasa simpati jugak dekat travel agent tu mungkin mangsa keadaan... kalau macamni moga melingkup la bisnes
Quote silampumeja 4-2-2020 12:18 PM
Edited by silampumeja at 4-2-2020 04:20 AM

bosan dah pasal sajat ni.... dia buat sbb ada orang nak tengok..ade orang kisah...kalau orang tak kisah, tak kemana dia... PU ni pun dah bosan...settlekanlah tugas tu... tak payah la sempat lagi duk buat post kisah pasal orang ...jaga jemaah... hakikatnya semua gi mekah tu pendosa...nak diampunkan dosa.. tak semua pergi sana suci bersih dan tak buat dosa langsung... ada yang sampai sana mencuri...jadi scammer... pendosa jugak....tempat je suci...tyapi org2 yang ke sini tak suci...
sajat salah satunya lah and the geng... cuma dia ni jenis suka perhatian...dan yang bagi perhatian adalah netizen sekalian...dia hidup selama ni pun dengan perhatian netizen.... kesimpulannya, selagi ade perhatian, selagi tu dia ni melebih lagaknya...
Quote shahima0909 4-2-2020 12:23 PM
nape x sambung umah sebelah je
Quote Y-Nots! 4-2-2020 12:25 PM
shahima0909 replied at 4-2-2020 12:23 PM
nape x sambung umah sebelah je

kaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnn
Quote haryatie 4-2-2020 12:26 PM
yg sebenar nya dia masih di mekah la
travel agency x ckp yg betul ke
berani nya main2

Quote Boomibulat 4-2-2020 12:33 PM
haryatie replied at 4-2-2020 12:26 PM
yg sebenar nya dia masih di mekah la
travel agency x ckp yg betul ke
berani nya main2

I rasa dia akan kena tahan dgn polis Arab Saudi sebelum blk nti..tunggu la kau jat..sabun jatuh jgn kutip tau..
Quote nura19 4-2-2020 12:35 PM
Semakin bnyk mendapat perhatian sajat ni
Quote nidzrain 4-2-2020 12:42 PM
Boomibulat replied at 4-2-2020 12:33 PM
I rasa dia akan kena tahan dgn polis Arab Saudi sebelum blk nti..tunggu la kau jat..sabun jatuh jg ...

kalau dah sejenis sajat mmg lagi suka laa kutip sabun jatuh
Quote husna_amal 4-2-2020 12:44 PM
Sifat degil seorang lelaki tu masih ada kat bang jad.
Quote weezerfan 4-2-2020 12:45 PM
Entahlah.. Sibuk je nk merepot para jemaah tu. Complete je lah umrah masing2. Kubur pon masing2 kan. Bak kata misfake. Doa yg baik2 jah
Quote coco 4-2-2020 12:45 PM
repot je la kat polis sana.   mana mana pun ada polis di situ.
Quote Themilo 4-2-2020 12:48 PM
meols harap kerajaan arab saudi akan tangkap & jatuhkan hukuman iaitu buat operation sambung balik ciknek heshe.
Quote Cyempaka 4-2-2020 12:53 PM
Part ditegur polis arab tu mcm drama je..  
Pu pu ni kalo xmencapuk bkn pu la
Quote rosasen 4-2-2020 12:54 PM
dah kenapa sajat up dah rasa rindu kalo ada kt sana lg? lakonan semata ehhhh
Quote ReginaGeorge 4-2-2020 12:58 PM
PU pun menipu dekat sana ye...
Quote ReginaGeorge 4-2-2020 12:59 PM
PU pun menipu dekat sana ye...
Quote fizamn 4-2-2020 12:59 PM
dia nie lelaki ori nak jadi pompuan ori ke or mmg khunsa???
Quote hyie 4-2-2020 12:59 PM
meols husnuzon jah heshe ikhlas beribadah...memandangkan heshe pun dah berketet selambak, nak suruh pakai ihram kang jadi lain pulak...meols yakin agensi umrah yang heshe ambik tu aad bagi panduan untuk kelonggaran heshe beribadah kat sana seiring dengan keadaan heshe sekarang lah...jantan pon ada je yang ghairah bila nampak fonen berketet selambak khuens...feeeling sangat yach

Lihat semua komen(121)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top