CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lelaki Guna 99 Telefon Bimbit Palsukan Kesesakan Lalu Pintas

7-2-2020 11:03 AM| Diterbitkan: Archaiv| Dilihat: 2024| Komen: 9|Original author: Archaiv

Description: Kredit foto: youtubeSimon WeckertSeorang lelaki di Berlin menarik kereta sorong yang berisi 99 buah telefon pintar untuk mencipta kesesakan lalu lintas palsu di ibu negara Jerman.Simon Weckert, seoran ...

Kredit foto: youtube Simon Weckert

Seorang lelaki di Berlin menarik kereta sorong yang berisi 99 buah telefon pintar untuk mencipta kesesakan lalu lintas palsu di ibu negara Jerman itu. 

Simon Weckert, seorang artis berpusat di Berlin turut memuat naik video tentang bagaimana dia melakukannya ke saluran Youtube dan Blog miliknya. Dia juga dengan berani melakukannya di hadapan pejabat Google di situ. Apa yang dilakukannya adalah menghidupkan kesemua aplikasi lokasi telefon pintar tersebut dan menariknya dengan perlahan menggunakan kereta sorong mensimulasikan aliran trafik yang sibuk.

Google menggunakan kaedah ini untuk mengumpulkan data trafik di seluruh dunia; telefon pintar di dalam kereta memberikan maklumat kepada Google, termasuk kelajuan di mana mereka bergerak, dan berapa banyak telefon pintar berada di jalan tersebut.


Kredit foto: youtube Simon Weckert

Sekiranya berlaku kelambatan dalam pergerakan dan jumlahnya pengguna telefon pintar yang banyak, Google akan menunjukkan garisan merah, yang menunjukkan bahawa ada kesesakan lalu lintas. Video Youtube yang dimuatnaik Simon Wekert menunjukkan jalan-jalan di Google Maps secara beransur-ansur dari hijau ke merah, menunjukkan bahawa terdapat kesesakan lalu lintas. Google kemudian mengesyorkan agar pengguna mengelakkan jalan-jalan tersebut.

Weckert tidak berkongsi butiran lanjut, jadi mungkin berita ini boleh dipalsukan sepenuhnya. Sekiranya betul, Google sepatutnya melihat cara-cara untuk mencegah eksploitasi seperti itu digunakan, kerana ini mungkin mempunyai implikasi yang sangat nyata dan fizikal terhadap pergerakan lalu lintas. 

Youtube : Simon Weckert

Apa pula pendapat anda? - CARI 

rujukan : ndtv
1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 7-2-2020 11:05 AM
tak tertarik dengan cara dia, cuma tertanya mana dia dapat 99 hp tu
Quote Yunho 7-2-2020 11:14 AM
dia bosan ke?
Quote harizs 7-2-2020 11:14 AM
gigih nak popular ...  
Quote nikaido 7-2-2020 11:18 AM
Apa motif buat benda ni?
Quote hasniey 7-2-2020 11:40 AM
nikaido replied at 7-2-2020 11:18 AM
Apa motif buat benda ni?


Mungkin nk tunjuk data xtepat.contohnye kalau tmpat tu byk bas akan tunjuk situ sesak.sbb lebih ramai org dlm bas yg guna phone brbanding org dlm kete.dlm kete mungkin 1 kereta 1 fon.10 kete bru 10 fon.tp kalau bas dlm tu maybe 30 org,kalau 3 bas? Tetiba tunjuk jln situ jammed pulak.pdhal xde pape pon.tah2 bas plncong 3-4 buah jer.
Or dlm kete xguna smart fon atau xon location.pdhal tmpat tu jammed tp google maps xdetect situ jammed

so data yg google provide xberapa accurate.Hah gitu la kesimpulan ai.
Quote Artemesiaa 7-2-2020 11:42 AM
Nak tujuk info pada apps kadang bukannya 100% tepat
Quote husna_amal 7-2-2020 12:25 PM
Mungkin ni eksperimen yang dia buat.
Quote nikola.tesla 7-2-2020 04:59 PM
pernah terbaca kisah seram dalam maps tunjuk jalan bizi/banyak kereta padahal kosong.mungkin makhluk lain pun guna satelit/network manusia
Quote Nes3in1 24-2-2020 03:40 PM
Ai prefer guna waze, kalau ada mamat saiko mcm ni tak effect kowt{:smile

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 07:52 AM GMT+8 , Processed in 0.082244 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top