CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Doktor Lelaki Gigih Bangun Pagi Demi Siapkan Bekal Anak

5-2-2020 11:18 AM| Diterbitkan: irapie| Dilihat: 7418| Komen: 53|Original author: Oleh: coklatcadbury

Description: Menggalas tanggungjawab sebagai ibu bapa semestinya membuatkan ramai orang mahu memberikan yang terbaik kepada anak dalam segala aspek seperti tempat tinggal, pelajaran dan makanan.

Foto: FB

Menggalas tanggungjawab sebagai ibu bapa semestinya membuatkan ramai orang mahu memberikan yang terbaik kepada anak dalam segala aspek seperti tempat tinggal, pelajaran dan makanan. 
 
Usaha doktor ini yang mahu anak-anaknya mendapatkan makanan yang terjamin kebersihan dan keselamatannya harus dipuji.


Loading FB Post...

Menerusi Facebooknya, Syahr Musafir berkongsi usahanya bangun awal pagi untuk memasak bagi menyiapkan bekal makanan anak ke sekolah tanpa menyusahkan isterinya. Satu sikap terpuji yang harus dicontohi kaum bapa!




Foto: FB

Menerima pelbagai soalan daripada pengguna FB mengenai kerajinannya memasak, beliau cuba untuk memberikan jawapan terhadap soalan-soalan tersebut.


Foto: FB

Beliau turut menyenaraikan tip yang diamalkan bagi memudahkan proses memasak.






Foto: FB

Kesimpulannya, setiap sesuatu yang kita lakukan dengan bersungguh-sungguh dan niat yang baik sudah tentu akan dipermudahkan. Selamat berjaya bagi mereka yang berusaha untuk menyediakan yang terbaik untuk ahli keluarga masing-masing. - CARI
3

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote manehnya 5-2-2020 11:28 AM
oke... doktor lah terhebat, pasni ramai lah yg ajak kawen
Quote julielapadite 5-2-2020 11:28 AM
doktor perempuan menyusu anak bangun pagi untuk masak sarapan anak-anak: biasaaa...

doktor LELAKI bangun pagi untuk masak sarapan anak-anak: LUAR BIASA! ALIEN! IMPOSSIBLE! MASUK TV!

nampak tak betapa rendahkan expectation kepada lelaki dan betapa susahnya jadi perempuan kat Malaysia ni

#genderequality
Quote kucingitam 5-2-2020 11:31 AM
julielapadite replied at 5-2-2020 11:28 AM
doktor perempuan menyusu anak bangun pagi untuk masak sarapan anak-anak: biasaaa...

doktor LELAKI ...

seriusla..

aku hari2 bangun awal pagi masak bekal anak..xde sapa pun yang hadap nak viralkan

Quote yayasbs 5-2-2020 11:44 AM
biasa follow Dr ni kat FB..mmg rajin dia ni..salute..laki hakak jemur baju..tlg lipatkan n letak towel bru kat ahkak pon buat ahkak terharu..bercukurrr
Quote RumiMenari 5-2-2020 12:05 PM
I percaya ada org dia sgt hebat sbg ayah/ibu/pasangan.. tip top siapkan makan pakai, pendidikan etc .. tapi bila bertugas sbg pekerja sgt la lemau/biasa2 je.. effisyen dlm kerja tu lambaaattt sikit, disuruh br terfikir.. & 1 golongan lg kerja dipejabat sgt tip top, date line mggu depan tp siap mggu ni, problem solver tapi hal keluarga hmmm tak kemas rumah, tak masak, less communication.. jarang jumpa yg bagus keduanya.. mmg hebat la kl mampu balance.. i sendiri x mampu {:cryrun
Quote Kurex 5-2-2020 12:06 PM
baguslah.. dah memang tu kerja lelakinutk tolong isterimm.
Quote Megikari 5-2-2020 12:11 PM
RumiMenari replied at 5-2-2020 12:05 PM
I percaya ada org dia sgt hebat sbg ayah/ibu/pasangan.. tip top siapkan makan pakai, pendidikan etc  ...

Hahaha... Sangat setuju
Quote barfi 5-2-2020 12:18 PM
Terbaik suami macam ni..
Quote Megikari 5-2-2020 12:19 PM
Laki i tak pandai (malas) masak, mengemas, basuh pinggan, buat susu anak semua tak pandai. Masak sardin pun hangit sampai legam periuk. Tapi dia tak culas nafkah, x sakitkan hati i, tak buat benda pelik2 n sayang family... So i tak terkilan sangat.

Sepupu i ala2 ustaz, muka manis, pandai masak n rajin tolong isteri kat rumah. Wife dia selalu puji melangit laki dia ni kat fb. Sekali tu lepas raya tahun lepas laki dia hadiahkan dia madu, terus meroyan sampai sekarang ni kat socmed
Quote epal21 5-2-2020 12:24 PM
Edited by epal21 at 5-2-2020 04:27 AM
julielapadite replied at 5-2-2020 03:28 AM
doktor perempuan menyusu anak bangun pagi untuk masak sarapan anak-anak: biasaaa...

doktor LELAKI ...


Betul tu. Kalau perempuan buat, take for granted. Kalau lelaki buat tular. Mazhab Melayu memang macam tu lah. House chores semua serah kat bini. Kan ada dulu tular pasal bapa muda bawak baby dia pergi check up kat klinik kesihatan sorang2. Timbang berat baby sorang2, pakaikan pampers sendiri. Itu pun nak ditularkan & dikagumi sangat. Heran iols.
Quote Boomibulat 5-2-2020 12:25 PM
Megikari replied at 5-2-2020 12:19 PM
Laki i tak pandai (malas) masak, mengemas, basuh pinggan, buat susu anak semua tak pandai. Masak sar ...

Teruknya suami hadiahkan madu pun meroyan..?bukan ke madu itu manis..
Quote msdummy.2018 5-2-2020 12:25 PM
kucingitam replied at 5-2-2020 11:31 AM
seriusla..

aku hari2 bangun awal pagi masak bekal anak..xde sapa pun yang hadap nak viralkan  ...

ko laki ke perempuan? mcm forrumer ckp kat atas tadi..nampak tak betapa rendahkan expectation kepada lelaki dan betapa susahnya jadi perempuan kat Malaysia ni
Quote chicozinn 5-2-2020 12:27 PM
wah, boleh aku share pasal doktor ni kat laki aku..kadang penat lagi2 kalu bini keje jauh2 ni ngan balik uma lambat mesti nampak katil dulu..ni aku la tu
Quote Ladybird910 5-2-2020 12:35 PM
Bagus kupasan ni..tp patut panggil PARENTS kepada doktor tu..diorg yang patut dipuji sbb bg peranan dan tugasan kerja rumah sama rata kat anak laki perempuan depa..

Ko ingat kawen2 je terus doktor tu jadi rajin sekelip mata kah?

Its all started at home..and it's his PARENTS yg pandai didik anak..NOT HIM..he is the outcome of the didikan..
Quote Skuau 5-2-2020 12:35 PM
julielapadite replied at 5-2-2020 11:28 AM
doktor perempuan menyusu anak bangun pagi untuk masak sarapan anak-anak: biasaaa...

doktor LELAKI ...

cuba akak bawa mig29....mesti gempak dan LUAR BIASA....punya....


Quote Mfzg89 5-2-2020 12:35 PM
yayasbs replied at 5-2-2020 11:44 AM
biasa follow Dr ni kat FB..mmg rajin dia ni..salute..laki hakak jemur baju..tlg lipatkan n letak tow ...

jgn caya sgt.. haritu sweet2 kat fb pn kerat bini gak..
Quote Mfzg89 5-2-2020 12:41 PM
kucingitam replied at 5-2-2020 11:31 AM
seriusla..

aku hari2 bangun awal pagi masak bekal anak..xde sapa pun yang hadap nak viralkan  ...

ko keje beshe2 je.ni doktor bai.situ dah beza.
Quote Artemesiaa 5-2-2020 01:04 PM
Syabas buat beliau demi memastikan dapat memberikan yang terbaik untuk keluarga
Quote rosli_nurizzati 5-2-2020 01:28 PM
Edited by rosli_nurizzati at 5-2-2020 01:30 PM
julielapadite replied at 5-2-2020 11:28 AM
doktor perempuan menyusu anak bangun pagi untuk masak sarapan anak-anak: biasaaa...

doktor LELAKI ...

setuju... padahal, sama2 nak beranak pinak, tggungjawab sama2.. kalau lelaki buat jer, pakat2 makcik2, wifey2 pecah ovari.. aku pun buat bekal kat laki hari2, anak pun berbekal, balik masak dinner lagi, it is a normal thing, bukan news pun.. hasben lak, settle keje rumah, jemur baju, lipat baju, siap anak gi sekolah semua.. hehehe.. equal... laki aku tak leh argue keja ni utk perempuan / vice versa sbb occupation aku pun, in male dominated field.. hohohohohoho.... dlm household kami, it is equal.. aku benci betui kalau bawangs kata keja ni utk perempuan, ni lelaki.. no such things

Lihat semua komen(53)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 05:36 AM GMT+8 , Processed in 0.071468 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top