CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Ni Jual Jersi JDT Ke Unsur S*ks?" - Iklan Terbaharu JDT Dikritik Memualkan

4-2-2020 11:03 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8997| Komen: 42

Description: Tarikan s*ksual VS JDTApa sahaja mengenai pasukan bola sepak Johor Darul Takzim FC (JDT) akan jadi perhatian. Terbaharu mengenai video klip memperkenalkan jersi terbaharu harimau selatan itu yang dida ...


Tarikan s*ksual VS JDT

Apa sahaja mengenai pasukan bola sepak Johor Darul Takzim FC (JDT) akan jadi perhatian. Terbaharu mengenai video klip memperkenalkan jersi terbaharu harimau selatan itu yang didakwa memualkan. 

Memaparkan lokasi di Arizona (bukannya Johor) dengan pemain-pemain di dalam sebuah bar sedang berbual hinggalah seorang wanita seksi masuk lalu membuat aksi menggoda. 


Wanita itu mahu berlalu begitu sahaja hinggalah Corbin Ong menunjukkan lambang pasukan mereka di jersi yang dipakainya. Ia terus membuatkan wanita tersebut kembali ke arah Corbin lalu mereka menari bersama.

Twitter

Persoalannya sangat banyak. 

Mengapa video ini menggunakan lokasi luar negara dan bukannya memaparkan keindahan negeri Johor?


Twitter

Jika ia atas alasan penaja Nike yang memintanya, memang tiada sedikit terselit ke unsur Malaysia? 

Eksploitasi wanita berterusan di dalam video ini juga menyerlahkan nilai seksual. 

Twitter

Di mana iklan jersi itu sendiri? 


Ianya tidak hanya menarik perhatian peminat bola Malaysia, malahan mendapat kritikan daripada warganet luar negara. 

Jdt

Masing-masing berbalah antara satu sama lain mengenai iklan ini. Namun, ada juga yang menyatakan ianya adalah teknik pemasaran genius dari team penjualan jersi ini. Apabila ia tular, maka ia lebih laku. Eh! Betul juga. 


Apa pun, ianya hebat diperkatakan. Antara jersi yang tanpa logo penaja di hadapan baju menyerlahkan kehebatannya. Kita saksikan sama ada ia akan ditenggelami dengan isu video seksi  ini atau pun tidak. - CARI 
2

Bagus
3

Marah
5

Terkejut
2

Sedih
5

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (21 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • kookiechip

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote seri_mawr 4-2-2020 11:26 AM
aku suka jek cara dai promosi baju tu...hahhahaa


#bukanpeminatbola....hahaha
Quote Sangkar_Emas7 4-2-2020 11:28 AM
Westerniah sgt....
Quote husna_amal 4-2-2020 11:32 AM
JDT dengan wanita mana dapat dipisahkan.
Quote fifie_olin 4-2-2020 11:48 AM
sapa yg approved neh
Quote duri_durians 4-2-2020 11:52 AM
uhmmm jijik nya team marketing dorang ni

nak go internasional sangat tapi nan hado
Quote sarah82 4-2-2020 11:55 AM
Aku ingatkan pakai bikini.. Rugi data aku chittt
Quote tripleid 4-2-2020 12:08 PM
team sampah..promotion pn sampah.selayaknyalah
Quote delsmomm 4-2-2020 12:10 PM
masing2 kehausan gamaknya..
Quote MissLana 4-2-2020 12:35 PM
halamakkkk ini je ke hasilnyaa? gah dlm igstory beriye kata another level punya team. hmm sangkak laa bdk2 jdt ni jilat. tak lama lg kes burung siapa pulak nihhh nak terbang? iols tak sabar. TUNGGGUUUUUUUUUUUU
Quote RatuDunia94 4-2-2020 01:02 PM
Hakikatnya mmg mcm tu pon kan in reality??
Pemain bola duk usung pompuan sana sini.. buat video phone tunjuk kote.. kena tangkap basah sana sini.. berpesta sana sini.. apa yg peliknya?
Quote Artemesiaa 4-2-2020 01:08 PM
Tak menariknya macam iklan tahun 90an
Quote anaktoyol 4-2-2020 01:10 PM
tenor.gif
RatuDunia94 replied at 4-2-2020 01:02 PM
Hakikatnya mmg mcm tu pon kan in reality??
Pemain bola duk usung pompuan sana sini.. buat video pho ...


hahaha...
Quote Cassieopeia 4-2-2020 02:04 PM
wow bangsa johor kemain iklan ye
Quote tipah89 4-2-2020 02:38 PM
marketing so yesterday.. modal pompuan utk lakukan product? tp yelah paham nk letak player aje xbapa nak laku kot, so kena la letak doll as tarikan.   Lantaklah aih sana.
Quote chicozinn 4-2-2020 02:41 PM
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..kang komen lelebih hp ke lappy kena hamik lak..negeri psir berdengung dengan tino berpisah tiada..
Quote CikB 4-2-2020 05:02 PM
video x habis ni...nk kena cari kt youtube pulak
Quote bakingsoda 4-2-2020 05:37 PM
feeling duk kat bar hahaha buat scene tgh mkn kat warung mee bandung sudehhh
Quote elzy 5-2-2020 03:05 PM
Jijiks, promote jersey tapi wanita tu sendiri x cukup kain..

Quote gideoncross 5-2-2020 06:23 PM
elzy replied at 5-2-2020 03:05 PM
Jijiks, promote jersey tapi wanita tu sendiri x cukup kain..

Nak tanya uol, siapa nma plakon/model yg kat gambar uol tu? Dri msa tu iol nak tanya tpi trlupa je haha.

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 10:26 AM GMT+8 , Processed in 0.076541 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top