CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Yuna Diminta Dedah Lutut Dan Bahu, Ada Pihak Suruh Buang Tudung

3-2-2020 12:33 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 7894| Komen: 40|Original author: Oleh: Saiful

Description: Bukan senang nak kekal berhijab bila berkecimpung dalam dunia hiburan. Tak hairanlah bila ramai artis yang tewas.
Bukan senang nak kekal berhijab bila berkecimpung dalam dunia hiburan. Tak hairanlah bila ramai artis yang tewas.

Perkara ini diakui sendiri oleh Yina yang dah mencipta nama di peringkat antarabangsa.


Menurutnya dia berdepan dengan beberapa dugaan di awal kemunculannya.


Penyanyi ini menjadi mangsa prejudis segelintir pihak ketika mahu bergelar penyanyi di Malaysia.

Lagi teruk bila ada yang memintanya buang tudung jika mahu bernaung di bawah sebuah syarikat muzik.


"Ada beberapa sesi fotografi yang meminta saya untuk menunjukkan sedikit bahu dan lulut. Semuanya berakhir apabila saya nekad untuk pulang.

"Lebih teruk bila ada beberapa majalah enggan letak saya di muka hadapan," tulisnya melalui Instagram.


Namun kini Yuna lega kerana masyarakat kini lebih menghargai bakat berbancing penampilan seseorang.

"Saya gembira tengok ramai wanita berhijab berjaya di luar sana dan dunia sudah menrima wanita sepeti kami.

"Niat saya hanya mahu berkarya dan membantu keluarga untuk kehidupan yang lebih baik," tambahnya.

Foto: IG
Smeoga Yuna kuat iman dan tidak mudah tergoda untuk masa-masa akan datang. -CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote apedehal 3-2-2020 12:43 PM
Doesnt matter lah yuna.. ko skang pun da mcm nk terbuang tudung tu.. just call it balutrambutday je la... hijab ni lain maksud dia kan
Quote mdhelmi 3-2-2020 01:03 PM
kebetulan baru2 ni layan 3 abdul
fesyen sanggul siput yuna tu dah macam patung dlm cite tu pulak
Quote wolfheart 3-2-2020 01:09 PM
Alah, skrg pon dah tak berhijab. Sekadar bungkus kepala dgn rambut bersepah keluar kat dahi, tepi telinga, blkg tengkuk...hamba kulit hitam kat ladang kapas pon dah berkurun lama bungkus kepala mcm tu. Tak payah la menormalisasikan penyalahgunaan perkataan 'hijab.'
Quote budakmanentah 3-2-2020 01:38 PM
skang ni lg la






bak kata LJ... u know nothing about fashion #kampungpeople
Quote Boomibulat 3-2-2020 01:38 PM
Mcm la sekarang bertudung litup..
Quote LembingDayanti 3-2-2020 01:49 PM
sampah la u yuna. imej carca marba
Quote grouper 3-2-2020 02:00 PM
Tudung bawal kan cantik dipakai..
Quote nura19 3-2-2020 02:09 PM
Ssh nk tgk bertudung betul2
Quote salmon-suki 3-2-2020 02:13 PM
Ni bukan bertudung tutup aurat,ni membalut rambut sekerat jah..still nmpk aset y tak boleh ditunjuk tu..walaupun senipis papan jah{:smile
Quote Kak-Leen 3-2-2020 02:29 PM
Yuna kena faham apa maksud berhijab dan apa maksud balut rambut. Dua perkara yg berbeza.
Quote julielapadite 3-2-2020 02:30 PM
apedehal: Doesnt matter lah yuna.. ko skang pun da mcm nk terbuang tudung tu.. just call it balutrambutday je la... hijab ni lain maksud dia kan


I pelik kenapa hijabista pakai turban mcm abam singh utk nak bagi nampak urban padahal aku suka je tgk bawal kampung dan shawl lilit nampak sweet je hah.
Quote Nham22 3-2-2020 02:49 PM
Biaselah... Punca rezeki die dari bidang ni.. Seboleh 1001 alasan die bagi...
Quote CikB 3-2-2020 04:20 PM
semoga suatu hari nnti yuna akan berhijab mengikut syariat
Quote bulanbulat 3-2-2020 04:21 PM
La ni hang bukan berhijab pun.

Berturban ja.
Quote AshkieLa 3-2-2020 04:29 PM
kalau misz nina ke, irma hasmie ke.. diminta dedah lutut dan bahu...
logik laa nak trigger dan rasa org yg suruh tu biadap giler... sebab diorg berhijab leklok ikut syariat...
tapi kalau sekadar style yuna ni... *yawn*
Quote Lollipop111 3-2-2020 04:39 PM
Rs dier mcm unknown je kt sana... Kt US xkanlah like cuma belas2x ribu je...
Quote kibodwatriuh 3-2-2020 04:41 PM
BOOOOOOOORINGGGGGGG
Quote husna_amal 3-2-2020 04:44 PM
Nak kata dia berhijab, dia ni tak tutup aurat betul2 pun.
Quote buragazz 3-2-2020 05:11 PM
Ko buat tak gheti je Yuna.. Terus Mendunia...

Lihat semua komen(40)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 10:48 AM GMT+8 , Processed in 0.100625 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top