CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Kesian Wanita Tandas Diajak Berkongsi, Rumah Allah Pun Dicerobohi" - Finaz Yunus

3-2-2020 11:04 AM| Diterbitkan: hafiz.ahmad| Dilihat: 5761| Komen: 19|Original author: Oleh: hafiz.ahmad

Description: Jika anda layari media sosial seperti Facebook dan Instagram, pasti anda perasan rata-rata daripada kenalan kita sekarang berada di tanah Arab, memandangkan sekarang memang musim untuk menunaikan umra ...
Jika anda layari media sosial seperti Facebook dan Instagram, pasti anda perasan rata-rata daripada kenalan kita sekarang berada di tanah Arab, memandangkan sekarang memang musim untuk menunaikan umrah. Turut tidak terlepas, beberapa selebriti tanah air seperti Sajat.




Namun, pemergian Sajat untuk menunaikan umrah menimbulkan kemarahan dan persoalan buat warganet. Baru-baru ini, Sajat ada memuat naik video beliau memakai telekung ketika sedang menunaikan umrah.


Timbul persoalan daripada warganet, bagaimana Sajat boleh memakai telekung sedangkan beliau memiliki IC dan passport sebagai lelaki?



Untuk megelakkan kekeliruan dan fitnah orang, pakar motivasi Mohd Fairuz Abu atau Akhi Fairuz Al-Jengkawi bertanyakan kepada pihak Mufti Wilayah berkenaan isu ini. 

Menurut pihak Mufti, beliau boleh beribadah dengan syarat berpakaian seperti lelaki dan beribadah cara lelaki. Namun, lain pula yang dilihat kita semua!



Warganet turut meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan Sajat yang memakai telekung di tanah suci. Turut tidak terlepas, pengacara TV AlHijrah Finaz Yunus juga berkongsikan pendapat beliau.




Malah, pembantu peribadi Sajat yang turut menunaikan umrah bersama beliau juga menimbulkan persoalan buat warganet. 



Semoga isu ini mendapat pencerahan dan penjelasan daripada pihak bertanggungjawab. - CARI
1

Bagus
4

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • asudau

  • Marah

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Boomibulat 3-2-2020 11:23 AM
Edited by Boomibulat at 3-2-2020 11:26 AM

Keco la kau jat..memalukan org Malaysia je


Tak jadi masalah jika solat bersama lelaki


Quote tagas 3-2-2020 11:26 AM
mesti sajat berenyah ala2 superman kat sana

time nak selpi jap bukak songkok jap tukar telekong

gigehhh
Quote epal21 3-2-2020 11:27 AM
Umrah pakai telekung done. Tunggu nanti jenazah diuruskan ikut wanita ke lelaki. Masa tu nak tengok apa tindakan mak pak dia.
Quote buragazz 3-2-2020 12:21 PM
Kebal betul dak sajat ni ekk.. takde sapa sampai sekarang berani dengan dia...
Quote meow_tompok 3-2-2020 12:24 PM
dia ni patut diajar, boikot business dia

Quote husna_amal 3-2-2020 12:33 PM
Kalau dulu golongan2 lgbt ni diam2 secara sembunyi. Sejak diorang rasa dah bebas diorang buat ikut suka hati. Harap kita jangan menerima apatah lagi menyokong mereka ni.
Quote MadameOnion 3-2-2020 02:47 PM
sialan punya pondan..ramai je kawan aku pondan tapi perangai elok dan tak sesial sajat ni..bayangkan kita dah tersentuh dgn dia masa buat umrah dan tetiba masa nak balik kita tau dia ni jantan..rasa mcm rugi je buat umrah was was sbb dah tau dia jantan..sesetengah org tungkus lumus simpan duit nak pegi umrah..bukan petik je duit jatuh dari langit...ehhh jilake betul la pondan ni
Quote any42 3-2-2020 03:33 PM
xphm la parents dia p sna jgk kn? time pegi pkai mcm llaki. smpai sna pkai telekung. ape la prasaan parents dia. kira bsubahat ke canne klau gtu. sedihnya tgk. dahsyat tahap mainkn agama dia ni. hrap ad tindakan biar jd pngajaran pd yg lain. takut jd ikutan sat g blumba la pmpuan bloceng p mecca pkai telekung mntak doa nk hapus dosa. takutnya sat g bala dtg yg lain kna tempias.
Quote diggerr 3-2-2020 03:52 PM
Quote rbmy 3-2-2020 04:25 PM
famous sajat minggu ni.
Quote seeriesagain 3-2-2020 04:30 PM
Knp parents dia x ckp apa2? Mesti parents dia tau dia khunsa ke x masa lahir kan.
Quote salmon-suki 3-2-2020 08:23 PM
meow_tompok: dia ni patut diajar, boikot business dia

tp ramai y bodoh duk sokong dia..really kenot brain betapa bodohnya mereka itu
Quote nutnet 3-2-2020 08:29 PM
Edited by nutnet at 3-2-2020 08:31 PM

Kenapa tak kena tangkap lagi yer kat sana? Patutnya sapa2 cam dia serah je pihak berkuasa kat sana.

Aku ingat lagi yer zaman dia sebelum meletups kat macau sana jadi exotic dancer ngan fake boobs nya.
Quote mizkajura 3-2-2020 09:41 PM
Semoga batang sajat terus tumbuh Segar Bugar. Semoga Allah tunjuk KekuasaanNYA pada sajat Dan keluarga dpt balasan cash supaya Malaysia terselamat
Quote cikanggun 3-2-2020 10:09 PM
Harap Sajat and the pondanz gang kena cekup dgn polos arab dan masuk jail setahun kat sana... lps tu mungkin sajat jd jantan sejati
Quote kiah78 4-2-2020 01:30 AM
Kenapa sanggup nak permainkan agama?
Quote domestobot 4-2-2020 05:36 PM
mengaku sajalah yang lelaki Malaysia ni ramai yang stim tengok Sajat, tu yang sampai sekarang pondan Sajat ni berani. kalau muka dia macam Wayans brothers dalam movie White Chicks tu, seminggu jelah dapat survive dengan jadi pondan. minggu depan lak balik kampung tanam koko.
Quote glump 5-2-2020 03:37 PM
Dia nak mengejar viral ,berjalan bukan ibadat  kot. Tak salah kalau dia ditahan di tahan pihak berkuasa arab saudi kerana kegilaan nya itu. Melampau taulah taksub dia nak.jadi perempuan.
Wanita diwajibkan tutup aurat tetapi tidak wanita jadian.
Dia mengingatkan ada seorang lelaki lain..semua orang tahu dia lelaki . Malangnya dia terlalu percaya dia wanita..sampaikan bila bersolat ,staff perempuan dia dipaksa jadi imam sbb dia makmum yg bertelekung. Gila kan dah semua staff pompuan akan 'PMS ' dikala itu.
Quote PEPPERMAN 5-2-2020 08:44 PM
Dah, lupakanlah hal dia bertelekung tu, sebab Ada video dia agihkan sedekah pek makanan Kat Sana.

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 03:45 PM GMT+8 , Processed in 0.174661 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top