CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Biar Sajat Pakai Jubah Lelaki, Syarikat Urus Umrah Penunggang Agama?

3-2-2020 10:27 AM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 144174| Komen: 1994|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Mesti ramai netizen terkejut apabila usahawan terkenal Sajat dikhabarkan sedang menunaikan ibadah umrah, tetapi berpakaian seperti wanita walhal semua mengetahui bahawa dia sebenarnya seorang lelaki.
Mesti ramai netizen terkejut apabila usahawan terkenal Sajat dikhabarkan sedang menunaikan ibadah umrah, tetapi berpakaian seperti wanita walhal semua mengetahui bahawa dia sebenarnya seorang lelaki.


Lebih memeranjatkan apabila Sajat dikatakan berpakaian seperti lelaki sebelum berlepas, namun bertelekung penuh sesudah sampai ke tempat suci tersebut. Bahkan, dua sahabat 'perempuan'nya juga dilihat menggunakan jubah lelaki ketika di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).


Kredit foto: Twitter

Merunsingkan kerana sudah jelas bahawa kad pengenalan Sajat yang tular sebelum ini mendedahkan status sebenarnya, namun dia dengan beraninya tampil seperti wanita ketika menunaikan umrah.


Bukan sahaja Sajat yang kena, tetapi syarikat pelancongan yang menguruskan urusan ibadah umrah Sajat juga terkena tempiasnya. Sampaikan ramai netizen menyerang agensi itu di Facebook.


Kredit foto: Gempak

Menurut penjelasan pihak Albayttravel, mereka hanya membantu permudahkan urusan umrah dan menyarankan agar mengikut garis panduan ditetapkan.

“Sekiranya lelaki semestinya dengan penampilan lelaki sebaliknya untuk perempuan. Jadi sepanjang pelepasan semuanya mengikut garis panduan ditetapkan Cuma sebaliknya berlaku bila di sana,” jelas mereka.

Mereka turut memohon agar mendoakan Sajat dan yang bersamanya mendapat hidayah dari Allah SWT.

“Mudahan di sana Allah SWT tunjukkan kebenaran. Hanya dia dan Allah SWT yang kenali dia dan kami di Albayt Travel hanya bantu permudahkan urusan tetamu Allah.

“Yang selebihnya hanya Allah yang tahu. Sama-sama doakan supaya Allah tunjukkan jalan yang benar kepadanya. Doakan yang baik-baik mudahan Allah SWT berikan yang terbaik buat mereka,” tulis mereka di FB.


Kredit foto: IG

Pun begitu, ramai netizen menolak penjelasan agensi ini dan menggelarkan mereka sebagai penunggang agama dan jadi buta apabila disogokkan dengan wang.

Buat perangai betul Sajat ni! - CARI
2

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lolalala

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 2-2-2020 10:20 AM
Kahkahkah. Hambekk sekali sajat troll netizen serta lobai
Quote beloomberk 2-2-2020 10:27 AM
Dah jantan tu jantan je lahh.. Hadoiii.. Gigih nk ckp diri tu betina knp?
Quote Pujangga22 2-2-2020 10:28 AM
umrah buat ibadah or saja buat lawatan sambil bergambar...ssh aku nak husnuzon..
Quote prizadane 2-2-2020 10:28 AM
Edited by prizadane at 2-2-2020 10:37 AM

Nampak naw edit. Siap buat statement dah nak balik from umrah dah. Sejenis sajat ni kan suka up igstory..ni igstory pun takde. Nampak naw troll netizen (okay...dia baru up igstory..sis baru nampak)...
Quote cupu 2-2-2020 10:34 AM
prizadane replied at 2-2-2020 10:28 AM
Nampak naw edit. Siap buat statement dah nak balik from umrah dah. Sejenis sajat ni kan suka up igst ...

Ada sistur..ig storynya.
Quote lovelytouch 2-2-2020 10:34 AM
Akaq is blurrr
Quote prizadane 2-2-2020 10:36 AM
cupu replied at 2-2-2020 10:34 AM
Ada sistur..ig storynya.

Owh..dia baru up last 2 hours.. sebab masa iols tengok pagi tadi, takde igstory pun. Wow! Hebat sajat
Quote Pujangga22 2-2-2020 10:40 AM
cupu replied at 2-2-2020 10:34 AM
Ada sistur..ig storynya.

ig story pic dia live kt Mekah xder pun...
Quote Fazuratah 2-2-2020 10:50 AM
Serius aku tak leh brain geng pondan ni
Quote cupu 2-2-2020 11:20 AM
[fbp]https://www.facebook.com/100000669342856/posts/2921964717835811/[/fbp]
Quote orenmango 2-2-2020 11:21 AM
Kalau dia masuk toilet ada wanita lain terbuka aurat? Solat pun saf wanita ke? Disillusioned dia ni
Quote samshik 2-2-2020 11:22 AM
Smoga allah bg die kesedaran utk blk pd fitrah..
Quote hanahani 2-2-2020 11:23 AM
cupu replied at 2-2-2020 11:20 AM

Allahuakbar. Speechless.
Quote cupu 2-2-2020 11:24 AM
Aku tunggu golongan agamawan komen..yg sbnrnya mmg specchless la kan..sah2 klu dkt masjid ke jemaah akan bsalaman...abes la batal wudhuk jemaah lain.mmg xleh brain betul geng ni..
Quote helicornia 2-2-2020 11:28 AM
tolong la majlis agama, jakim or mufti clarify this.camne dia bole lepas ke mekah masuk saf pompuan lak tu.iols tk kisah dia nk pi sana tapi siap bertelekung tu iols curious
Quote iminidin 2-2-2020 11:29 AM
Kalau jemaah lain tatau dia ni jantan, insyaAllah rasanya solat tak batal.. Sbb dlm keadaan tatau status jantan ni..

Tp jemaah malaysia lain mcm manaaaa... Adoyai.. Sapa mutawif depa ni.
Ke depa p sndirik2..
Takde panduan ka mcm mana..


Sah2 dlm video atas ni td, dengar suara pondan masing2... Duhhhh..
Quote sleepandream 2-2-2020 11:32 AM
iols dah lama curious...
geng2 pondan ni kalau pergi oversea lalu imigresen macammana?
scan passport lelaki... dekat borang imigresen tick perempuan?
Quote JunkMail 2-2-2020 11:37 AM
So betullah beliau fuhhhh perempuan.... Sila stop panggil beliau abam
Quote Tudungpink 2-2-2020 11:42 AM
Dari dulu tunggu keputusan jantina dia yg dia buat dengan majlis agama mana ntah yg sampai sekarang keputusan x timbul2..dia dah sampai mekah bertelekung bagai ngan mak bapak dia skang ni..so sape yg confused skang ni  

Lihat semua komen(1994)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 11:08 AM GMT+8 , Processed in 0.276251 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top