CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tabik! Warganet Puji Pekerja KLIA Bersihkan, Elak Jangkitan Koronavirus

31-1-2020 06:08 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 2656| Komen: 9

Description: Gigih membersihkan troli beg dan kawasan di KLIA bagi melindungi orang awam daripada dijangkiti koronavirus, pekerja di lapangan terbang itu dipuji warganet.Menerusi laman Facebook Penang Kini yang me ...
Gigih membersihkan troli beg dan kawasan di KLIA bagi melindungi orang awam daripada dijangkiti koronavirus, pekerja di lapangan terbang itu dipuji warganet. 

Menerusi laman Facebook Penang Kini yang memuat naik beberapa keping gambar menunjukkan pekerja di KLIA ini menggunakan penutup mulut dan sarung tangan ketika mencuci peralatan dan kawasan yang dilalui orang ramai. 

Kawasan yang menjadi tumpuan misalnya pemegang lift, troli dan papan tanda sentiasa dibersihkan bagi mengelakkan jangkitan kuman. 

Kredit foto: FB

Ramai di kalangan warganet berasa berterima kasih dan kagum dengan usaha pekerja KLIA ini dalam melindungi orang awam menerusi 'cara mereka'.

"Tabik! Bukan semua hero bertopi, ada yang menggunakan kain buruk dan alat pembasmi kuman," komen seorang warganet. 

Dalam pada itu, orang ramai dinasihatkan sentiasa mengamalkan kebersihan termasuklah mencuci tangan, memakai penutup mulut dan menutup mulut ketika batuk dan bersin. - CARI 

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 31-1-2020 06:13 PM
'dah boss suruh buek"-
Quote KIM.K 31-1-2020 06:57 PM
Gile ape wajib kot
Anak beranak diorg la infected dulu
Ingat ni selesema lepas hujan ke
Quote MadameOnion 31-1-2020 07:21 PM
Semoga allah lindungi depa semua dari wabak sialan ni..dan semoga allah lindungi petugas2 kesihatan dan kita semua jugak..takda apa dah kita boleh buat selain jaga diri sendiri dan keluarga sbb kerajaan tak peduli pun..janji masyukkkk kaedahnya
Quote ReginaGeorge 31-1-2020 07:39 PM
Puji tak cukup bayar air peluh diorang tu. Boss sila bayar extra, bukan cekik darah.
Quote top5complete 31-1-2020 08:07 PM
jadi selama ni tak pernah buat la?
Quote otai_g 1-2-2020 12:49 PM
kalo g airport, akan bersepah lah umat xinjiang. Ini sesuatu yg x dpt dinafikan.

suka btl dorang dtg sini.
Quote seramado 1-2-2020 11:34 PM
Terbaik lh
Quote CikB 2-2-2020 08:10 AM
terima kasih buat pekerja2 ni semua
Quote husna_amal 3-2-2020 09:43 AM
Harap2 gigih bukan time isu korona je lah.

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 01:13 AM GMT+8 , Processed in 0.075214 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top