CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

China Kecewa Sabah Gantung Penerbangan Ke Wuhan

31-1-2020 06:05 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8132| Komen: 51

Description: “Saya sangat kecewa mengetahui keputusan dibuat kerajaan Sabah."
“Saya sangat kecewa mengetahui keputusan dibuat kerajaan Sabah."

Duta China ke Malaysia kecewa apabila Sabah menggantung semua penerbangan ke Wuhan.


Bai Tian berkata, keputusan yang dibuat sesebuah kerajaan atau organisasi perlu berasaskan alasan kukuh.


Kredit foto: Harian Metro

Beliau bagaimanapun berharap penularan wabak Koronavirus tidak akan menjejaskan kegiatan manusia atau aktiviti perdagangan serta komersial antara China dan Malaysia, termasuk Sabah.

Memetik Harian Metro, Bai yang hadir di majlis penyerahan sumbangan 18 juta sarung tangan perubatan di Putrajaya, hari ini berharap kerajaan mempertimbangkan semula keputusan itu.

Terdahulu, Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah, Datuk Christina Liew memaklumkan pada Ahad bahawa semua penerbangan dari Sabah ke Wuhan dihentikan berikutan penularan Koronavirus.



Kredit foto: The Borneo Post

Bagaimanapun, penerbangan ke wilayah lain di China berjalan seperti biasa dan penerbangan ke Wuhan akan beroperasi semula apabila wabak itu dapat dikawal. -  CARI
1

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kivio 31-1-2020 06:25 PM
tidak akan menjejaskan kegiatan manusia



Nak tak jejas mende memang dah orang tu pembawa virus.
Quote felinecat 31-1-2020 06:34 PM
ko sape nak suruh org dgor cakap ko.igt malaysia ni uighur ke ko nak buat sesuka hati
Quote Kurex 31-1-2020 06:51 PM
lanc*u luuuuu!!!!
Quote MadameOnion 31-1-2020 07:16 PM
Edited by MadameOnion at 31-1-2020 07:17 PM

Keciwa pak hang la..org tengah berjaga2 supaya wabak tak tersebar..dok takmau bg hang kecewa pastu kami semua yg susah..yg dijangkiti susah..yg nak merawat pun susah...syuhhh pi balik tanah besaq sana..menyemak je
Quote MissVixen 31-1-2020 07:19 PM
Dah dikategorikan darurat... Alasan kukuh apa lagi.
Sama je ph dan bn. Menikus di depan china prc dan dap. Dengan bumiputera dengan bumiputera je berani.
Quote cikdot 31-1-2020 07:29 PM
Wuhan dah block semua entry kuar masuk kan..kalau ada flight pun bukan boleh kuar masuk. Cemana tu
Quote armin 31-1-2020 07:42 PM
Kau dah kenapa! Kalau nak kecewa sangat guna rakyat kau la jadi flight crew! Jangan nak perjudikan flight crew rakyat sabah pulakb
Quote ReginaGeorge 31-1-2020 07:44 PM
Ehh monyet, kau siapa haa?? Alasan kukuh kepala kote bapak kau! Kau ngan rakyat kau tu kena musibah akibat perbuatan terkutuk korang. Karma.. Hari tu kemain enjoy bagi babi melayang-layang kan? Rasainn lohhhhhh..klu ikut who satu malaysia pon tak boleh masuk!
Quote zeed 31-1-2020 07:46 PM
Eh negara lain yamg gantung tu korang tak bising lak ye.. Dah la menteri2 ph ni takut sangat dgn china.. Bergetar lutut depa ni nak lift up balik mende alah ni
Quote munchkin 31-1-2020 07:51 PM
perlu berasaskan alasan kukuh?

kau sekolah tak???
kau srp tak????
huhhhhh
Quote Fieza-mira 31-1-2020 07:57 PM
Bukan ker Airport Wuhan dah tutup awal2 lagi?? Macamana flght dari Sabah baru nak ban airport  Wuhan?
Quote dino 31-1-2020 07:59 PM
Kurex replied at 31-1-2020 06:51 PM
lanc*u luuuuu!!!!

singapore dah sekat tak keciwa ke?
Quote MsKathryn 31-1-2020 08:07 PM
Byk bising plak..
Quote Bergosip 31-1-2020 08:19 PM
Edited by Bergosip at 31-1-2020 08:21 PM

Haritu kata semua rakyat Wuhan tak boleh keluar dari Wuhan. Semua kena kuarantin kan, celah mana hampa nak keluar.


Daripada hang nak kecewa dengan Sabah, baik hang kecewa dengan Singapore. Singapore tak bagi semua rakyat China masuk Singapore. Dah lah dapat sumbangan sarung tangan, nak demand lebih pulak.

20200131_201721.jpg
Quote dino 31-1-2020 08:22 PM
Bergosip replied at 31-1-2020 08:19 PM
Haritu kata semua rakyat Wuhan tak boleh keluar dari Wuhan. Semua kena kuarantin kan, celah mana ham ...

agak2 spesis bengap cai ph ade komen tak psl ni..

yela nasihat who tu utk negara yg tak ready nak handle wabak gituh.. msia ni takyah mengelabah tetek haha
Quote ina_na 31-1-2020 08:31 PM
Dah virus tu ko x kecewa lak sebarkan kat kita org kat Malaysia ni..
Quote mizzmimi 31-1-2020 08:33 PM
bodo nak mamposs.. Kang kalo rakyat depa sakit dok masuk sini dok hosp sini membazir je resource yang ada utk rawatan depa. Risiko utk locals lagi. Bole tak cakap pakai otak bukan pale lutut..
Quote munchkin 31-1-2020 08:43 PM
dia ckp ni dia sedar tak flight od dari sabah kena tahan dan kuarantin di tianjin dek terdpt 3 kemungkinan +ve. satu hotel terpaksa tutup letal flight dari sabah ni
Quote Ladybird910 31-1-2020 08:45 PM
Cina lagi kiasu kot klu msia yg punca wabak.silap hb dr awal block all access to enter their country

Lihat semua komen(51)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 10:02 PM GMT+8 , Processed in 0.099898 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top