Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Ingat Kami Beli Fries Je Ke" - Student Jawab Balik Kes Suka Study Di McDonald's

1-2-2020 09:40 AM Komen: 316
Kredit Foto - wanista.com

Baru-baru ini kecoh mengenai penggunaan restoran makanan segera sebagai tempat belajar pelajar institusi pengajian awam atau swasta selepas viral seorang pemuda memuat naik kad protes seperti dalam gambar.

Kredit foto:

Hal tersebut mengundang rasa tidak puas hati seorang pelajar yang kemudiannya tampil mempertahankan tindakannya menerusi beberapa siri hantaran di laman sosi@al beliau.







Hantaran tersebut pula menjadi viral dan rata-rata warga maya mengecam pelajar itu.


Tidak berakhir di situ, pelajar ini memuat naik pula tweet dari Mcdonald yang dilihat turut memberi maklumbalas mengenai isu tersebut.



Nampaknya isu ini semakin panjang. Adakah ini bermakna pelanggan yang datang dengan keluarga pula yang akan mengalami stress kerana memberi ruang pada pelajar untuk study?

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
4
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 68
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Sangkar_Emas7 3-2-2020 01:55 PM
Haishh...buat malu dak uitm je....

Lain-lain Komen

Quote MisXoXo 31-1-2020 07:25 PM
Mcm nk cepuk mulut bdk ni
Quote sarah82 31-1-2020 07:31 PM
Lps ada anak nanti.. Menyalak pulak kat students.. Cycle salak menyalak tak pernah putus sampai abg jamil mampus.

Sejujurnya.. MCD tempat makan.. Makan kekalkan lah sebagai tempat makan.
Quote epal21 31-1-2020 07:35 PM
Edited by epal21 at 31-1-2020 11:39 AM

Kah kah. Mak pak beli fries aje pun, beli pakai duit sendiri. Yg korang tu pakai ptptn. Elok sangat bahasanya adik ni. Ingat awak tu tak kerja lagi. Ntah2 mak pak yg korang komplen tu bakal majikan ke,senior ke,panel interviewer ke. Baru tahu.
Quote epal21 31-1-2020 07:38 PM
Iols tambah lagi. Patutlah gemuk, study kat mcd aje. Miskin ke duduk bilik sewa takde wifi, kongsi 4 orang? Geram pulak dgn si gemuk ni. Pointer pun agaknya cukup makan bawah 3.00.
Quote izwan_izi 31-1-2020 07:41 PM
hek elehh...final exam belum tentu dpt 4 flat..belajar u pon pakai LOAN...ada hati nk ckp besar kt mak bapak budak yg dah lama grad..

tak sedor...belajor pon kt UnivesitI Tongkat Melayu...Sama hauk dgn universiti bukit di kampar tu serta universiti estet di sg.petani...nmpak sgt tak layak masuk APEX universiti..

tu pon masih lg ada hati nk kecam parents yg bawak anak2 kecik ke mcD..kalo belum pernah amik scroll atas dewan konvo, belum bekerjaya dan belum bekeluarga..jgn nak ckp banyakkkkk...

Quote izwan_izi 31-1-2020 07:44 PM
tambahan...kalo beli panties dan bra pon pakai duit PINJAMMMMM PTPTN..

jangan nk menyalak sgt la student2 poyo ni...
Quote zeed 31-1-2020 07:45 PM
Celuparnya mulut tu dik.. Ko nak study kat mcd tu orang tak marah. Yang ko sound org suruh senyap tu orang marah.. Dah ko study kat fast food resto.. Apsal ko nak suruh orang senyap lak. Hadap je la kebisingan yang biasa kat mcd fast food resto tu.. Masuk uni tapi otak tak matang
Quote sfrnna 31-1-2020 07:53 PM
Kurang hajar betul bahasa perempuan ni. Kat uitm tu xda cafe free WiFi ke? Camna ko study bising2 dgn org lalu lalang? X rimas ke? Hari2 makan mcd badan ko mesti gedabak kan. Harap x kena heart attack kat Mcd. Nak tau jugak maksud CSR tu.. Corporate social responsibility ke? Ko paham ke dak csr tu macam mana... Tula.. Makan mcd banyak sangat..
Quote honeybee1802 31-1-2020 07:56 PM
Dek..suh bapak ko bayar broadband jo dek...jaman era digital dek..bleh belajar secara digital virtual je dek....order mcd pun di hujung jari je dekk....musti anak sedara benci ko kan dek,.nak bising skit kt rumah musti ko marah..or ko anti sosial dgn anak2 sedara ko..kunci bilik dok dediam dlm tu eh?
Quote Boomibulat 31-1-2020 08:01 PM
Baik kau pgi study kat tanah perkuburan Islam je dik..lg senyap sunyi
Quote bloodyamuk 31-1-2020 08:04 PM
jenis buat assignment last minit pastu nak salahkan masyarakat sekeliling...takkan tiap2 malam ko lepak McD buat assignment dik oih...aku dulu group assignment campur laki perempuan, meeting sejam dua ja, bagi2 bahagian masing2, pastu balik...pastu follow up siang hari time weekend. study group malam2 ni budak2 poyo je selalunye...tapi tapi tapi yang tak poyo tapi terdesak ade je...sebab deadline dah dekat kahkahkah boo time management failed
Quote damsel_fiji 31-1-2020 08:05 PM
Bodohlah kau ain zafirah
Quote Bergosip 31-1-2020 08:07 PM
Tak kisahlah dik, kau nak belajar dekat mana pon. Yang penting ada adab. Kalau nampak ramai orang dekat MCD, pandai2 lah undur diri. Bagi peluang dekat orang lain menikmati makanan dekat situ.

Ramai je akak tengok budak2 U, orang berbisnes melepak dekat MCD, Coffee Bean, Starbucks, Old Town White Coffee. Tapi kalau peak hours, mohon undurkan diri.
Quote MadameOnion 31-1-2020 08:12 PM
Pegi mekdi acah2 study..kalau laki pompuan tangan meraba2 atas bawah..kat mekdi pun jadi nak berair..fundeks
Quote salmon-suki 31-1-2020 08:15 PM
Dia ni taw x kewujudan book cafe y mana tmpt utk dia study,kalau nak sgt study lah..lepak fast food resto berjam2 smpaikn org y dtg nak dine in xdpt?ko igt dgn hny order set beger mekdi pastu guna promo voucher,ko ada hak nak stay situ berjam2?

Apa kata tido je situ terus?xpun kalau dah syg sgt kt mekdi tu,keje je kt situ kan..memalukn uitm jah dgn perangai tak cerdik nih..
Quote sarah82 31-1-2020 08:16 PM
Boomibulat replied at 31-1-2020 08:01 PM
Baik kau pgi study kat tanah perkuburan Islam je dik..lg senyap sunyi

Choiii.. ..menganggu pulak hantu2 nak berehat...
Quote Boomibulat 31-1-2020 08:18 PM
sarah82 replied at 31-1-2020 08:16 PM
Choiii.. ..menganggu pulak hantu2 nak berehat...

Bukan ke malam hantu keluar pgi kje..?
Quote noor2 31-1-2020 08:19 PM
Bahasa kurang ajar ..anak dara sapa lah. ...tapi akak nk cakap juga...cukuplah jadi pelanggan mcd tu...sebab kebanyakan badan yang beli mcd tu kusss semangat. ...tak.kira usia kebanyakan kusss semangat. ..
Quote faint_heart 31-1-2020 08:20 PM
Boomibulat replied at 31-1-2020 08:01 PM
Baik kau pgi study kat tanah perkuburan Islam je dik..lg senyap sunyi

Bawahahahaha #savage

Lihat semua komen(316)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top