CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pesawat Tentera Tak Dibenarkan Masuk China

31-1-2020 02:54 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4687| Komen: 9

Description: China dilaporkan tidak membenarkan Malaysia membawa pulang rakyat Malaysia yang terperangkap di wilayah Hubei dengan pesawat tentera.
China dilaporkan tidak membenarkan Malaysia membawa pulang rakyat Malaysia yang terperangkap di wilayah Hubei dengan pesawat tentera.

"Kementerian Pertahanan dan Angkatan Tentera Malaysia menawarkan untuk menggunakan pesawat mereka lebih awal, tetapi China hanya membenarkan penggunaan penerbangan komersial," kata Menteri Luar Negeri Saifuddin Abdullah seperti dipetik MalaysiaKini.



Kredit foto: TIME

Justeru, Agensi Pengurusan Bencana Negara (Nadma) akan menggunakan penerbangan komersial untuk membawa pulang 80 rakyat Malaysia yang terperangkap di negara yang dilanda wabak koronavirus itu secepat mungkin.

"Pesawat itu juga akan membawa pegawai perubatan. Rakyat Malaysia yang dibawa pulang dan akan menjalani pemeriksaan kesihatan (di China) dan mereka akan diperiksa sekali lagi apabila tiba di Malaysia.

"Mereka mungkin dikuarantin untuk seketika sebelum dilepaskan," katanya. - CARI
2

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
5

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote keds 31-1-2020 03:02 PM
Semoga dipermudahkan
Quote ReginaGeorge 31-1-2020 03:17 PM
Yes, kuarantin kan dahulu. We never know.. Usah rushing, kelak memudaratkan..
Quote husna_amal 31-1-2020 03:25 PM
Semoga tidak dijangkiti koronavirus
Quote nafham 31-1-2020 08:34 PM
Kalau kat australia ni, semua oz yg terperangkap kt China akan dipindahkan ke Christmas Island utk kuarantin. Gila jauh kuarantin dia tu. Terpencil lg isolated {:run
Quote harisbee 31-1-2020 08:40 PM
nafham replied at 31-1-2020 08:34 PM
Kalau kat australia ni, semua oz yg terperangkap kt China akan dipindahkan ke Christmas Island utk k ...

Leh melancong sekali
Quote misc 31-1-2020 08:55 PM
nafham replied at 31-1-2020 08:34 PM
Kalau kat australia ni, semua oz yg terperangkap kt China akan dipindahkan ke Christmas Island utk k ...

Haaa ni la aku suggest malaysia patut buat. Cari satu pulau pastu isolate kan 78 org ni sampai betul2 confirm dorang takde virus ni.
Quote alinone78 31-1-2020 10:12 PM
pulau jerjak
Quote Mulotkoyak 31-1-2020 11:29 PM
Isolate je kat pulau...pulau pinang..ehhh tetibahhh
Quote JohnDeSouza 31-1-2020 11:44 PM
X payah letak situ.letak kat kawasan hulu

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 03:23 PM GMT+8 , Processed in 0.087354 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top