CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Padan Muka Kau Setan" - Warga Maya Puas Hati Pemandu Salah Guna Lorong Motosikal Disaman

31-1-2020 04:07 PM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 7983| Komen: 25

Description: "Padan Muka Kau Setan" - Warga Maya Puas Hati Pemandu Salah Guna Lorong Motosikal Disaman Polis Trafik

Kredit Foto - Facebook Info Roadblock JPJ/POLIS

Akibat mementingkan diri sendiri, golongan pemandu yang menyalahgunakan lorong motosikal di simpang tiga yang menghubungkan Putrajaya - Nilai - KLIA berhampiran Kota Warisan telah disaman oleh anggota trafik.

Kawasan tersebut memang sudah diketahui kerap sesak terutamanya di waktu puncak terutamanya apabila segelintir pemandu menggunakan laluan motosikal tersebut.

Kan dah dapat baucar khas (saman).


Rata-rata warga maya meninggalkan komen sinis terhadap insiden itu.

Kredit Foto -Facebook Info Roadblock JPJ/POLIS

Itulah. Tak nak ikut peraturan. Kan dah membazir kena keluar duit nak bayar saman atas kedangkalan akal sendiri. - CARI 

3

Bagus

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • anaktoyol


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cikatilia 31-1-2020 04:19 PM
yesss
puas hati
malam ni tgk lagi berkali2

ahahahahahahaha
Quote Kurex 31-1-2020 04:22 PM
selalunya yg jenis ni dari leluhur.....
Quote shernazz 31-1-2020 04:29 PM
Mcm.ni la.kat federal dolu
Iols dok lorong paling kiri
Mmg jem nak.mati sampai sunway.jambatan tu...
Pastu siap.pegawai.dok tunggu bawah flyover jalan 222 tu nak saman...
Ini semua naseb
Iols saja je rapat dgn kete depan x bagi kete masuk dari kiri
Quote missinpiece 31-1-2020 04:37 PM
Baru tadi beratur kt jalan sempit ade lagi sebuah dua keta labahau nak mencelah. Mind set jenis apa pun xtau la
Quote Boomibulat 31-1-2020 04:41 PM
Polis trafik beratur mcm budak skolah...
Quote ziezot 31-1-2020 05:22 PM
Heeee... Tumpang puas rase dihati dengar mamat ni membebel
Quote kivio 31-1-2020 06:28 PM
Terbaik.
Patut kat expressway buat camni jugak senang nak kepung.
Takdela menyemak nak masuk kanan nampak polis.
Quote airmineral 31-1-2020 06:39 PM
sedap la kutip saman camni
beraturrrr hihihi
Quote Ladybird910 31-1-2020 11:22 PM
shernazz: Mcm.ni la.kat federal doluIols dok lorong paling kiriMmg jem nak.mati sampai sunway.jambatan tu...Pastu siap.pegawai.dok tunggu bawah flyover jalan 22 ...


Ahaha.
Tempat tu mmg keras...asyik kejunggg je klu tnmpk pak pacakkkk masa turun jambatan tu
Quote CatMiow 1-2-2020 07:36 AM
Serampang dua mata :
1) menjalankan tanggungjawab
2)tambah duit kerajaan,  dah tak tau nak kutip kat mana.  Jadinya keluarkan saman.
Quote otai_g 1-2-2020 11:23 AM
alah dr 1000x org yg guna br sekarang nk saman.

dkt highway plus, bersepah makluk drive dkt lorong kecemasan. Elok2 je x kena saman. Sgt bhy potong belah kiri, tergezut aku. Lori pun ikut sama.
Quote teen_angelJB 1-2-2020 01:22 PM
dpt ku sgt suara ke'heaven' an budak ni sebb semua sederet kena Saman..Pena woo beratus jem..sat lagi Ada yg cilok..mmg Haram jjjjj sgt perangai
Quote Cassieopeia 1-2-2020 07:06 PM
kene buat selalu ni, kt plus waktu jem confirm ada puak2 ni..
Quote CikB 2-2-2020 05:05 PM
Cassieopeia replied at 1-2-2020 11:06 AM
kene buat selalu ni, kt plus waktu jem confirm ada puak2 ni..

setuju!!  nyusahkan org
Quote husna_amal 3-2-2020 09:35 AM
Kalau ramai guna motosikal kurang lah sikit kesesakan lalu lintas ni. Kebanyakkan pengguna jalan raya ni sorang je dalam kereta. Tak efisyen langsung.
Quote Zack8hunter 3-2-2020 11:46 PM
suara mamat dlm video tu mewakili majoriti masyarakat marhaen yg ikut peraturan selama ini. puas hati
Quote Artemesiaa 4-2-2020 06:30 PM
Usaha macam ni harus selalu diteruskan untuk mendidik semula pengguna jalanraya
Quote annabellaruz2 5-2-2020 11:16 AM
shernazz replied at 31-1-2020 05:29 PM
Mcm.ni la.kat federal dolu
Iols dok lorong paling kiri
Mmg jem nak.mati sampai sunway.jambatan tu. ...

meols pun xkan bg chance pada lahanat yg potong Q ikut lorong kecemasan.
Macam dier jer yg makan julap nak cepat.
Kadang jalan tak jammed mana pun, tapi tetap nak guna lorong kecemasan utk memotong.
Quote annabellaruz2 5-2-2020 11:23 AM
husna_amal replied at 3-2-2020 10:35 AM
Kalau ramai guna motosikal kurang lah sikit kesesakan lalu lintas ni. Kebanyakkan pengguna jalan ray ...

Kadang2 bukan suka2 nak drive sorg2 naik keta..
Kat KL ni, public transport bukan MESRA pengguna pun.
Byk stesen LRT, MONORAIL, PUTRA, MRT, KTM takde yg strategic mana pun lokasinya.
Meols bg contoh, KEPONG - KTM dok ceruk teluk mana ntah?
Lagi 1 - Damansara Damai & Sri Damansara.
Hari2 naik teksi/grab + KTM = penat sesak, tak selesa.
Public Transport penuh dgn rakyat asing.
klu naik bas free dalam bandar tu, lg penuh dgn puak2 rakyat asing.
baik la iols drive. Selesa walau jammed.

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:53 PM GMT+8 , Processed in 0.096643 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top