CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Banyak Cengkadak" - Warga Maya Bidas Pesakit Virus Korona Mengadu Tentang Makanan

31-1-2020 11:55 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 12189| Komen: 84

Description: "Banyak Cengkadak" - Warga Maya Bidas Pesakit Virus Korona Mengadu Tentang Makanan


Timbalan perdana menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam satu sidang media pada Rabu lepas memaklumkan pesakit 2019-nCoV yang menerima rawatan di Hospital Sungai Buloh kini semakin pulih.

Malah dalam sidang media itu beliau turut mendedahkan dakwaan wujudnya aduan daripada pesakit berkenaan mengenai makanan yang dihidangkan di hospital tersebut.

Seorang pengguna Twitter berkongsi rakaman sidang media Dr Wan Azizah itu turut merasa terkejut dengan pendedahan berkenaan.


Pendedahan tersebut mendapat pelbagai reaksi warga maya di media sosi@l termasuk penyanyi Ika Mustafa turut berkongsi pengalaman semasa dikuarantin di Hospital Sungai Buloh. 

Menurutnya semasa mendapat rawatan di sana, beliau tidak berselera untuk makan, walaupun menu yang dihidangkan berbeza setiap hari.



Makanan kat HUKM sedap jer




Rindu sup katak kot



Mereka tidak berhak mengadu tentang makanan 


Saya rasa yang mengadu tu mungkin kanak-kanak, jadi kita boleh fahamlah.



Kredit foto: Twitter Helmi-senpai

Tak kira tua atau muda, masa sakit memang hilang selera makan. Semua makanan rasa sama sahaja. Tambahan pula makanan di hospital memang dikawal penggunaan garam dan gulanya. 

Apatah lagi mungkin jua pesakit dari China itu tidak biasa dengan masakan di Malaysia. - CARI 

2

Bagus
4

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 31-1-2020 12:00 PM
nak makan kucing anjing katak ular etc hidup2 la
dasar barbarian
Quote sapeka 31-1-2020 12:01 PM
Bagi makan pon dah kira cukup bagus
Quote shark_eow7 31-1-2020 12:02 PM
makanan hospital sedap je.. aku sebat je sume sampai habis.. hahaha.. tengah sakit nak beranak je tak lalu makan. hehee
Quote prettyuglybabe 31-1-2020 12:03 PM
masuk hospital bayar murah nak makan taraf restoran
but i agree dengan komen jaga orang sakit tapi dia yang makan food hospital..
ok je kualiti makanan hospital sekarang..
standard la u dapat food ikut diet and penyakit u kan
Quote husna_amal 31-1-2020 12:05 PM
sakit2 pun memilih makanan
Quote MeghanK 31-1-2020 12:07 PM
Timbalan perdana menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam satu sidang media pada Rabu lepas memaklumkan pesakit 2019-nCoV yang menerima rawatan di Hospital Sungai Buloh kini semakin pulih


alamak semakin pulih pulak..camne acik porem nak tepuk tangan ni..pesakit belum mati
Quote Kurex 31-1-2020 12:15 PM
lanc*u korang wahai leluhur!!!!!
Quote Nana_Man 31-1-2020 12:42 PM
Dah dpt rawatan pun nk complain pasal makanan. Ungrateful!!!
Quote Carcosa 31-1-2020 12:46 PM
Dah nk mampos pun, dok fussy2 lagi. Kalau aku, mkn jelah apa yg ada. Bersyukur ada katil. Kalau taknk, hantar dia berambus blk negara dia.
Quote matbad 31-1-2020 12:55 PM
Maunya tak complaint sbb takdak babi..warga China dgn babi berpisah tiada..choiiii
Quote Cassieopeia 31-1-2020 12:56 PM
patut hantar je diorg ni blk china, takpayah rawat langsung. byk plak complain dia
Quote Skuau 31-1-2020 12:58 PM
mungkin....'one sweet day'....bilamana 'dunia ini dah lebih aman'...hospital gomen boleh bg rmh terbuka tuk rakyat marhaen merasai 'makanan spital'.
Quote keds 31-1-2020 01:02 PM
Tak bersyukur nampaknya
Quote ReginaGeorge 31-1-2020 01:06 PM
Bagi makan najis jer... Tonyohhhh jer najis tu kat mulut manusia negara mata sepet pengotor jijikkkkkk tuh. Dasar tak kenang budi,!!! Please don't come to Malaysia, we only eat cooked food. You want raw food, we give you shit.
Quote bloodyamuk 31-1-2020 01:12 PM
makanan tak sedap sebab ofkos tak cukup garam, ajinamoto etc...kuih/bubur tak cukup manis, teh/milo tak cukup manis untuk jaga diet pesakit...

Pesakit pun takde selera makan sebab sakit.
Quote ctkusiam 31-1-2020 01:23 PM
Memang byk munyi cengkadak cengkerik plak.. dh lah dapt rawatan byr murah kat kat sini.. dh sembuh tu apalagi kasi antar pulang cepat..byk bunyik plak.. komplen mknan tk sedap..mampus kt china lg bagus.. Haha
Quote misuke 31-1-2020 01:35 PM
cam syiall je.. dtg bawak virus. nyusah org. lg nk komplen. puii
Quote AnaisAnais 31-1-2020 01:36 PM
i hope kerajaan jangan nak sibuk bagi free treatment pulak kat dorang ni eh. sila charge full kos please
Quote doubleA 31-1-2020 01:36 PM
Lepas tu sila berambus balik china, menyemak je kat sini

Lihat semua komen(84)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 05:41 PM GMT+8 , Processed in 0.112035 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top