Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Nak Terjun Dari Balkoni, Netizen Minta Safiey Illias Tak Buat Kerja Bod*h

31-1-2020 10:05 AM|SakuraJo| Komen: 149

Sebelum ini usahawan kosmetik, Safiey Illias pernah meluah rasa tentang kepayahan hidupnya selepas menjalani pembedahan membuang silikon pada bahagian dada. Malah, dia juga diduga dengan pengkhianatan dan kes pecah amanah oleh pekerja yang juga merupakan rakannya.

Kredit foto : Ig Safiey Illias

Terbaru, Safiey atau nama sebenarnya Mohd Safiudin Illias telah memuat naik status seolah-olah mahu membunuh diri sehingga mengejutkan ramai orang. 

"Selalu saya ambik sight ke bawah macam ni. Tahu tak sebab apa? Alangkah seronoknya pejamkan mata dan lompat," tulis Safiey.


Status tersebut membuatkan ramai yang gusar sekiranya Safiey sedang mengalami depresi sehingga menyebabkan dia benar-benar terjun membunuh diri. 

Kredit foto : Instagram Safiey

Namun tidak kurang juga yang merasakan usahawan itu hanyalah sekadar dahagakan perhatian dan sebagai taktik pemasaran untuk menaikkan jualan produknya. 

Kredit foto : Instagram Safiey Illias

Diharap Safiey takkan benar-benar mengambil tindakan untuk membunuh diri kerana penulis yakin Safiey sendiri arif tentang hukum agama. Kalau rasa tertekan, berbaliklah kepada Tuhan dan jumpalah kaunselor. Okay, Safiey? -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 149
Komen

Previous : Marah Dilabel Bebal, Pengguna Twitter Ini Tak Kisah Pun Nama Dipetik Bella Astillah

Next       : "Apa Saja Orientasi S*ksual Anda, Ia Hak Anda" - Rashidi Ishak Diganggu Peminat Gay

Komen Terbaru

Quote mamastoney 9-2-2020 02:02 PM
Unagi replied at 1-2-2020 01:52 PM
iols baru stalk ig heols...die dah jadi pompuan jadian balik ke?

Dia mmg maintain pondan la....gimik dia je aritu ckp nak berubah....sbb aritu dia keluarkn produk kosmetik. Si mendozah dah bgtau si pondan ni propa je nak berubah jd pudin...pedahal dia tetap jadik sopiah.

Lain-lain Komen

Quote sarah82 31-1-2020 10:12 AM
Drama sangat.. Maaf dia ni aku x percaya langsung
Quote cupu 31-1-2020 10:18 AM
Terjun jela...menyampah..stress le tu..post niaga dpt 2-3ratus likes je..post memondan dapt ribu2 like...org menyampah dkt ko la..
Quote Boomibulat 31-1-2020 10:19 AM
Apa salah kita bagi  peluang kat dia..
Quote sukacactus 31-1-2020 10:20 AM
Lompat je la dah kata seronok sgt
Kurang sorang attention seeker
Quote mummydarling 31-1-2020 10:23 AM
halah halah kau ni safiey saiko sgt tak faham aku laa.
Quote mixed 31-1-2020 10:25 AM
suka hati hang la
yg mati ko bkn kami
Quote cicicumel 31-1-2020 10:25 AM
he is sick laa... bisnes saloon.. kosmetik dia.. klinik ashtetic yg launch thn lepas tu smua gagal ke? ptt la depresi giler... kesian..
Quote rbmy 31-1-2020 10:31 AM
terjun je.. baru tau best ke tak. hahahahahaa
Quote pearl.silver 31-1-2020 10:33 AM
Rasa mcm baru je bc tajuk artikel pasal dia
No more attention seeking post

Tp mmg xlwh buang tabiat tu kan?
Quote Kurex 31-1-2020 10:37 AM
terjun je la......... tu pun nak bagitau org ke? nampak la attention seeker
Quote alieyrina 31-1-2020 10:37 AM
Laa..lompatla ..ada org kesah ka ..kenapa org kena bagi pehatian kat dia ..sendiri tak kesiankan diri sendiri
Quote fliphair8 31-1-2020 10:40 AM
dek, ko dah le memondan, berangan nak terjun plak...speechless hakak ngan kemampuan berpikir ko sebagai seorang muslim...bawak2 Istighfar le ye
Quote slyfynx 31-1-2020 10:43 AM
So?????
Pe mende thread camni?
Quote prettyuglybabe 31-1-2020 10:53 AM
tinggi macam tu paling-paling pun patah kaki je..
melainkan dia terjun tiruk..
so bila nak keluar produk barunya?
Quote takkizawa 31-1-2020 10:57 AM
Napa nak bunuh diri uolss. Uolss rasa uolss susah,ada lagi kat luar sana susah. At least uolss ada lagi tempat berteduh, ada family, and im very sure masih ada harta kepuk-kepuk.
Quote mamastoney 31-1-2020 11:00 AM
Terjun pergi mamposss lah ko pondan, main2 agama! Tiru modus operandi si faiz roslan biul tu. Takde sape kesah pun ko nak hidup ke nak mampus pun
Quote alaa 31-1-2020 11:01 AM
propa je lah. attention seeker.
Quote orgsepang 31-1-2020 11:06 AM
Sekali menipu orang dah tak percaya apalagi berkali-kali.
Quote abangadek 31-1-2020 11:09 AM
aku pn nak terjun dr balkoni, td tengah rushing nk p keja dr jauh aku nampak motor bg signal tapi bila aku dh lintas dia tak belok pun maka nk terjadi la perlanggaran, nasib baik tak kena makcik tu siap jerit punyalah kuat dh la depan tu ada kedai makan org ramai tengah breakfast crush aku ada dalam tu lahhhh babi siap sengeh2 arghhhhhhhhhh malu weyhhh maluuuu

sapii aku sokong ja hang terjun balkoni.. org tak paham masaalah kitaaaa

weyhh aku malu wehhh

Lihat semua komen(149)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top