Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Koronavirus: Ditumbuk Staf Kerana Tak Puas Hati Topeng Muka Mahal

30-1-2020 01:21 PM Komen: 28
Topeng muka kini menjadi satu keperluan sebagai langkah mengelak jangkitan wabak Koronavirus.

Malangnya, ada pihak mengambil kesempatan dengan menaikkan harga topeng muka sesuka hati.

Terbaru, seorang staf di sebuah farmasi di China dirakam menumbuk pelanggan selepas bertengkar mengenai harga topeng muka yang dinaikkan mendadak.


Kredit foto: Shanghaiist

Menurut Shanghaiist, pelanggan lelaki itu merakam dirinya bertekak dengan beberapa staf di farmasi berkenaan kerana tidak puas hati topeng muka dijual pada harga terlalu mahal iaitu 35 yuan (RM20.63) sekeping.

Lelaki itu dikatakan berkeras mahu membeli topeng berkenaan pada harga biasa dan menolak wangnya daripada dikembalikan.

Dia kemudian dihalau dari farmasi berkenaan dan ditumbuk di muka oleh salah seorang staf di situ.



Staf terbabit dilaporkan sudah ditahan pihak polis, manakala biro pengawasan pasaran tempatan mengumumkan farmasi berkenaan akan dikenakan denda. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote biozipstar 31-1-2020 10:38 AM
ingatkan tipu.... rupa2nya betul..

Lain-lain Komen

Quote sarah82 30-1-2020 01:38 PM
Saat negara depa tgh hadapi wabak berbahaya depa boleh lagi ambik kesempatan pada rakyat sendiri.
Quote Kurex 30-1-2020 02:10 PM
"kau cuba tengok cina, cina pandai berniaga"..

ye.. tak kenal halal haram jgn dijadikan contoh
Quote husna_amal 30-1-2020 02:56 PM
Cina pun perangai macam yahudi.
Quote tagas 30-1-2020 02:59 PM
kena la jual rega cekik sama lu nya darah

abis sapa maw byr wa punye keta besar2

wa nya banglo mentenen suma


hujung tahun maw kasi jalan holiday lagik  

lu miskin kasi dok diam2 maa


-done bekap cina dapig keminis berak tak basuh hadap sgt mkn klawor-
Quote palmolive 30-1-2020 03:01 PM
kan betul tak serius tu..
siap gaduh lagi..
haaa tepokk
Quote umbut 30-1-2020 03:43 PM
Kalau permintaan tinggi.. barang memang naik..
You want or not
Quote yuki812 30-1-2020 03:51 PM
kat luar beli 4pcs harga rm5.
Quote merrissa 30-1-2020 03:51 PM
ni la namanya mengambil kesempatan dalam kesulitan...
Quote any42 30-1-2020 03:55 PM
jual mhal2 ni ttap xmmpu nk slamatkn dri klau kna jngktan coronavirus
Quote gigahertz 30-1-2020 04:33 PM
merrissa: ni la namanya mengambil kesempatan dalam kesulitan...

kalau i ada kat situ . i tarik shutter besi tu . buat kedai tu tutup. pergi kat amoi tu suruh bukak baju. keluarkan bra dia. depan mata amoi tu bra dia i potong buat penapis muka.{:run ..ikut saiz tu B cup. boleh buat topeng{:full
Quote KIM.K 30-1-2020 04:43 PM
Kebanyakan mask memang datang dari Wuhan. Memula aku ingat troll. Rupanya betul Wuhan export topeng muka/surgical mask

Sebabtu dalam footage di insta ramai penduduk bergaduh depan gate kikang mask ni. Beli direct terus susah nak cari di Farmasi
Quote bulan_gerhana 30-1-2020 04:51 PM
hahah x memasal dpt virus direct dari pernapasan.. keh keh keh

kat sana sah sah la kene lockdown.. mmg sah la high demand.. ko paham rule supply and demand kannn bila demand tinggi supply less sah sah rege naik... dia bukan kira cost ke ape

kat mesia pun sama kooo seb bukan berpuloh2. dari selalu 30 sen kot... la ni naik jadi 80 sen tiberrr byk beza kot... apo nak buak.. terpaksa bole.. dek kerana cikgu cekgi pun dok encourage pakai.... hadoiii

Quote BacaDalamDiam 30-1-2020 04:51 PM
Quote MrFicus 30-1-2020 05:04 PM
Peluang Bisnes Chinese Malaysia....Tula kelebihan kalau Pandai Mandarin...korang boleh buat online bisnes ke Sana pulak.
Quote slavehunter 30-1-2020 05:11 PM
Tak boleh ke mereka ni bertimbang rasa disaat critical ni? Anyways kasihan ihsan sesama manusia tak kira apa bangsa patut ada disaat ini.
Quote grouper 30-1-2020 05:17 PM
bulan_gerhana replied at 30-1-2020 04:51 PM
hahah x memasal dpt virus direct dari pernapasan.. keh keh keh

kat sana sah sah la kene lockdown. ...

Kedai mana tu p wat report konpom kena denda
Quote sarah82 30-1-2020 06:50 PM
yuki812 replied at 30-1-2020 03:51 PM
kat luar beli 4pcs harga rm5.


Beli jenama ni.. Bagi aku ni jenama ni aku selalu guna mcm underpad dan ryles tube.. Murah dah ok.. 10 keping rm5 dan setiap mask ada pek sendiri.

Screenshot_20200130_184838_com.shopee.my.jpg
Quote salmon-suki 30-1-2020 07:01 PM
yuki812: kat luar beli 4pcs harga rm5.

bukan ke mask ni xleh dinaikkn harga?kalau naik,boleh report kt kpdnkk..ni kwn sy ckp laa..
Quote yuki812 30-1-2020 08:08 PM
salmon-suki replied at 30-1-2020 07:01 PM
bukan ke mask ni xleh dinaikkn harga?kalau naik,boleh report kt kpdnkk..ni kwn sy ckp laa..

tak silap surgical mask 3ply sekeping max $0.80.. kalau beli sekotak max harga $25 ada 50 keping.

tp hari tu sbb ank rushing nak blk asrama. sekolah pulak kat ceruk kg..mana ada pilihan nak memilih..beli kat pekan tu ler. bekal kan gak ler tuk ank. dlm hati dok nyumpah kedai tu.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top