Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Nak Tunjuk Topeng Muka Je, Saya Tahu Itu Berita Palsu," -Zed Zaidi

29-1-2020 06:05 PM|Oleh: Saiful| Komen: 38

Sebelum ini Zed Zaidi digelar bodoh kerana berkongsi berita palsu berkaitan Coronavirus melalui akaun Twitternya.

Dalam status tersebut, ayatnya berbunyi, "Berita tergempar: Semua negara kecuali Malaysia – semua negara mengharamkan pelancong China kecuali Malaysia)."

Foto: Twitter
Susulan itu, bertubi-tubi Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) ini dikecam.

Tampil membela diri, Zed berkata dia juga mengetahui fungsi aplikasi menghasilkan berita menggunakan laman breakyourownnews.com itu.

"Memang benda tu kita tahu aplikasi berita yang boleh buat apa saja. Takkan la saya tak tahu tu berita palsu," katanya kepada Malaysiakini.

Foto: IG
Katanya tujuan dia memuat naik 'berita' tersebut hanyalah sekadar untuk menunjukkan topeng muka yang baru dibeli.

Alahai, begitulah ceritanya! Ingatkan memang sengaja nak sebar berita palsu. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 38
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Aliff Aziz Bergaduh Di Singapura, Bella Pula Mengaku Sanggup Rujuk Semula. Apa Dah Jadi?

Komen Terbaru

Quote Ferr_Remy 7-2-2020 07:24 PM
Da mmg bangang mamat muka lonjong ni

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 29-1-2020 06:21 PM
ayat coverline?
Quote CikB 29-1-2020 06:57 PM
no komen....
Quote Nt-ViruS 29-1-2020 08:05 PM
terus berlakon jela. ke xde orang nk mbik berlakon dah.
Quote addved 29-1-2020 08:35 PM
What a stupid answer, authority patut amik tindakan sebab sebarkan fake news.
Quote makneng 29-1-2020 08:35 PM
Kekal bodoh wpun ada cubaab kaberline.. {:nose
Quote toxicated 29-1-2020 09:47 PM
Headine baru la zed zaidi artis sendu sembilu semakin bodoh.
Quote acerman 29-1-2020 10:10 PM
BODOH
Quote Jagendas 29-1-2020 11:22 PM
bertingkat tingkat kegagalan otak berhubung
Quote buapakperut 29-1-2020 11:55 PM
nak cover bodoh tapi makin double bodoh
Quote keypochino 30-1-2020 12:18 AM
Haha bila sel2 otak tak berhubung
Quote didinfriends 30-1-2020 12:28 AM
Alahai alasan.. Macam ni boleh dilantik jadi presiden. Habis kau punya caption tu apa? Tuan2 dan puan2 kalau rasa nak tengok muka orang munafik takyah gi jauh2, tatap je muka zed zaidi ni lama2. Nescaya nampak cahaya memunafikan dia.
Quote ~boolean 30-1-2020 12:48 AM
bodoh macam ni kalau kena corona virus tak apa..kurang sikit manusia bodoh kat dunia
Quote sleepandream 30-1-2020 01:02 AM
takde function la jadi presiden seniman nak melalak pasal coronavirus..

ce melalak pasal isu adik aqish ke apa help clear the water...
Quote mieymiey 30-1-2020 07:55 AM
HAHAHAHAHA. Dah kantoi bodoh, nak coverline tapi nampak makin bodoh. Acaner?
Quote cikatilia 30-1-2020 10:29 AM
xpe kami paham
ko mmg tidak bijokk
Quote NekNgah 30-1-2020 11:17 AM
Duduk diam ajelah, kan dah kena double bodoh.
Quote husna_amal 30-1-2020 11:52 AM
Netizen yang kecam pun tak bijak. Itu pun jadi masalah kat korang.
Quote bulalof 30-1-2020 12:02 PM
k a s i h a n
Quote lasagna 30-1-2020 12:41 PM
iyo lah.. pdhal dah rse brsalah tu.. hahahaa

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.174082s Gzip On
To Top