Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Sini Tempat Makan Bukan Tempat Studi" - Pelajar Diselar 'Belajar' Di McDonald's

29-1-2020 02:23 PM Komen: 56

Kekecohan antara pelanggan yang makan atau belajar di restoran makanan segera berlaku kembali. Kali ini daripada pemerhati yang menyaksikan situasi tersebut.

Kisahnya sebuah keluarga yang mempunyai tiga anak antara umur 4 hingga 12 tahun. Dua yang lebih kecil kelihatan bermain-main hingga terlanggar meja yang diduduki 10 orang pelajar yang sedang menelaah pelajaran.

Twitter

Seorang pelajar perempuan  bingkas bangun lalu menyelar kedua-dua budak tersebut. 

Mendengar situasi yang genting, ibu bapa kanak-kanak tersebut memarahi anak-anak mereka. Namun ia dipintas oleh seorang wanita yang memarahi kumpulan pelajar itu hingga mereka terus mengemas barang dan keluar. 

Twitter

Perkongsian itu mendapat banyak respon dari warganet yang bersetuju dengan wanita tersebut bahawa Mc Donald adalah tempat makan bukannya tempat belajar. 

Google

Rupa-rupanya ramai yang mengalami perasaan serupa dengan kumpulan pelajar ini. 


Lebih menarik, status yang sama turut dikongsi oleh warganet di Indonesia yang turut bersetuju. 


Jadi, sebenarnya yang belajar di restoran segera ini betul-betul ke macam mana? - CARI 




Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
2
2
0
Komen: 56
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote merrissa 1-2-2020 06:02 PM
Menyampah aku dgn bebudak sekarang, internet laju even dkt kolej. Tp byk alasan bila buat kerja. Dulu dah la xde wifi, internet mahal Tp quota 4gb je! Tambah lagi, now dah ad bilik study 24 jam

Lain-lain Komen

Quote chicozinn 29-1-2020 02:35 PM
disebabkan nak wifi free snggup dak2 study dlm tu..btw aku penah try study kt mcd tpi hell no xleh masuk otak yachh
Quote husna_amal 29-1-2020 02:40 PM
Time diploma dulu pun pernah ikut study kat Mcd. Bukannya boleh fokus pun kalau study kat mcd ni.
Quote epal21 29-1-2020 02:44 PM
Budak2 hipster ni pun pergilah cafe hipster ke kalau nak discussion. Book xcess Cyberjaya pun okay,selesa. Mcd tak sesuai langsung utk menelaah, discussion okay lah tapi jgn pulak duduk berjam2.
Quote shernazz 29-1-2020 02:47 PM
Kalau study kat mcd tu percaya lah.lebih gossip dan selfie update ig saja
Hahahahah
Adek adek iols sewa rumah dgn housemate siap.kongsi.duit bayar unifi tiap.bulan..
Kalau kat shah alam.tu..uitm bukan ada library.24hrs ke?
Adek iols.dolu slalu study situ..
Time exam.je ramai
Pastu senyap..haha..tenang sikit dia kata
Quote fliphair8 29-1-2020 02:50 PM
tuanyaa hakak, tak penah ler berstudy di cafe2 or even mcd...notebook pun rare sightings...maklumlaa anak marhaen, tak mampu....duit habis kat photocopy jek or write own notes jer study....takde laa makan mewah2 cam bebudak skrg ni, jarang nau menjenguk fast food...
Quote MadameOnion 29-1-2020 02:59 PM
order satu ayaq pastu dok smpai 30 orang..dok pulak lama 4-5 jam..jilake ..actually benda ni dah jadi masa aku keja lobby lounge hotel lepas habis study dulu..acah2 dato, tan sri bagai..order perrier sebotoi dok 4-5 jam business discussion katanya..ashtray penuh..pastu kotor habis sofa depa boleh smuggle kuaci, kacang, karipap masuk lounge..haram jadah..bangsa menyusahkan orang
Quote Meiizu 29-1-2020 03:14 PM
baguslahh..memang budak2 tu patut kene sound
Quote irapie 29-1-2020 03:21 PM
bole je nak blaja kat sna tapi beragak laa..kalau nampak rmai org and korang dh duduk 3 4 jam kat situuu..blah laa
Quote palmolive 29-1-2020 03:28 PM
elok la,..esok2 dh kerja perangai cmni gak..org nak makan dia dah abis pun duk melepak lagi tak mo gerak..
Quote mamatz19 29-1-2020 03:28 PM
tu laa terlalu advance budak2 sekarang, kecik2 tapi nak bergaya mcm org dah keje study kt tempat2 mcm ni. dulu2 rasanya tak de lak study kt situ... huhuhu
Quote Boomibulat 29-1-2020 03:39 PM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=2378666
Quote noraidil_06 29-1-2020 03:44 PM
McD kt seksyen 4(kut) Shah Alam, bising mcm ape buat dek bdk2 ni. Bljr mende nak, bising je lbh.
N pls jgn buat semak kt Starbucks pulak, mcm Starbucks batu caves
Quote anisanim 29-1-2020 03:50 PM
Syabas kakk tu menyelar student pompuan tu dgn jayanya... Yehuu
Quote Artemesiaa 29-1-2020 04:03 PM
Bagus dah ada yang berani bersuara kedai makan tak perlu paksa orang anggap ia juga tempat belajar
Quote missinpiece 29-1-2020 04:14 PM
Pepagi buta seswai la duk study situ coz lengang yahamat
Quote isteri_ayil 29-1-2020 04:16 PM
macam boleh lulus dgn cemerlang berbintang2, studi kat Mc D...
sengal
Quote makneng 29-1-2020 04:23 PM
Sebab tu la belajau tak pandai2.... Pass exam pun cukup2 makan jah! Dah kuar uni merintih x da keje bagai.. Mohon meninggal bebudak mcm ni.
Quote addved 29-1-2020 04:39 PM
Bagus akak yang sound tu, kalau tu anak aku, aku pon akan sound diaorg
Quote pokaibanktokyo 29-1-2020 05:33 PM
McD bukan tempat study dan bukan juga tempat kanak kanak berlari sana sini

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top