Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Saya Berkarya Di Indonesia Tapi Tak Pernah Dapat Mesej Luc*h Seperti Di Malaysia"

28-1-2020 11:45 AM| Komen: 48



Masih diganggu lagi, penyanyi Baby Shima menjelaskan yang dia sekali lagi menerima mesej peribadi berunsur lucah yang dihantar seorang pengguna internet di Instagram.

Lebih memalukan katanya lagi mesej tersebut adalah dari orang Malaysia, sedangkan tiada pun mesej mengarut dari peminat di Indonesia. 

 "Saya sebagai rakyat Malaysia berasa kecewa dengan sikap segelintir orang kita yang suka menghantar mesej lucah." katanya seperti dipetik Harian Metro. 

HM

Menurut Shima, tujuannya berbuat sedemikian agar dijadikan pengajaran buat semua yang gemar menulis sesuatu di medsos tanpa berfikir, terutamanya yang berbaur lucah dan mengaibkan.

"Saya berkarya di Indonesia dan setakat ini, mereka menghormati saya. Tidak pernah lagi saya terima mesej serupa daripada peminat di sana,"

Ig


"Saya kongsikan mesej yang dihantar itu supaya menjadi pengajaran buat orang lain dan saya mahu mereka faham bahawa di negara kita terdapat undang-undang serta akta untuk kesalahan sebegitu,"

Selain itu, status yang dimuatnaik Shima juga menyentuh mengenai hukuman yang akan dikenakan sekiranya kesalahan itu disabitkan dalam Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588).

Ig


Status yang dikongsikan itu mendapat banyak komen daripada warganet. Namun ianya kemudian telah dipadamkan atas sebab-sebab yang tidak diketahui.

Jadi, dengan pembongkaran dari Shima ini, adakah bermakna lelaki Malaysia lebih gatal dari lelaki Indonesia? Renung-renungkan. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
1
0
Komen: 48
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : Bukan Tak Pernah Selamatkan Rumah Tangga Tapi Kesalahan Lama Diungkit Berkali-Kali!

Komen Terbaru

Quote gideoncross 3-2-2020 05:22 AM

Ohh, dia ghuper nyer.

Lain-lain Komen

Quote tagas 28-1-2020 11:50 AM
sengal jantan2 sangap mesia nih

takat baby simah

melambak bleh dpt dlm tumblr utk di jadi kan modal sabun
Quote manehnya 28-1-2020 11:55 AM
Tu pun nak up...
Quote husna_amal 28-1-2020 11:59 AM
Adakah sekadar nak puji atau ambil hati lelaki2 indonesia sana. Dan lagi dapat publisiti murahan dari media sana dengan isu macam ni.
Quote sayang_mulut 28-1-2020 12:04 PM
kau buat status mengundang.. pastu ada hati cakap macam tu..
Quote AshkieLa 28-1-2020 12:06 PM
aku tengok kat ig.. kalau hashtag yang ade letak cewek cewek semua tu..
pastu dekat gambar2 seksi tu..
penuh je komen2 gersang jantan2 indon ni..
sama jelaa jantan2 ni semua BS oii..
ko jangan nak bias pulak semata mata nak cari makan kat sana sbb tak boleh pergi jauh kat sini...
Quote lolita737 28-1-2020 12:09 PM
sayang_mulut replied at 28-1-2020 12:04 PM
kau buat status mengundang.. pastu ada hati cakap macam tu..

betul..saya sokong

kadang2 artis ni diaorg yg buat status mengundang, tonggek sana sini, posing nk tunjuk punggung mantop, lurah sana sini..lps tu bila org lelaki anta msg lucah diaorg merempan..alahai..tolonglah jd artis berkualiti sikit..
seksi ni xkekal lama..
Quote Themilo 28-1-2020 12:14 PM
dia ni cantik kan.. tapi betul ke sheols dah kahwin?
Quote fliphair8 28-1-2020 12:16 PM
dek, kalo mesej tu membuat kan ko dapat corona virus atau sebarang penyakit pandemic...layak keluar berita dek...kalo ko keje menayang, mencapub kat socmed which is keje ko sebagai retis lapar perhatian...cukup laaa sekadar bersidai di platform tu....takyah masuk porem ye...rugi space porem ni...

ehhh lupa, ko retis kan?
Quote slyfynx 28-1-2020 12:20 PM
So, nk kene sedekah duit ke sbb kesian ngn die ni?
Quote mieymiey 28-1-2020 01:08 PM
slyfynx replied at 28-1-2020 12:20 PM
So, nk kene sedekah duit ke sbb kesian ngn die ni?

Ko tunggu kejap lagi, turn si sepol pula bukak benang 'mesej lucah - Zizik Kiranap sudah fed up'
Quote Nt-ViruS 28-1-2020 01:22 PM
nama baby shima ni macam dah lama dengar dari den kecik lagi, tapi kenapa nampak muda je. ke ni baby shima lain.
Quote MadameOnion 28-1-2020 01:50 PM
dah status nak dodoi2 jantan maunya depa tak menggelupor..sendiri mengundang
Quote misz_sanggul 28-1-2020 02:40 PM
Themilo replied at 28-1-2020 12:14 PM
dia ni cantik kan.. tapi betul ke sheols dah kahwin?

dah bole google baby shima kawen..
x bole nk insert pic x reti  thn 2015..not bad gak..
maybela dh bpisah kut


Quote Kuasaberganda 28-1-2020 04:47 PM
cantik gak baby shima ni.camne la tok lip cko doa xlawa. apa rabun ke tok lip ni
Quote incess.my 28-1-2020 04:51 PM
Tak gemor akak minah ni.. muka kaver cun jek...
Quote Noraniza_Iblis 28-1-2020 05:46 PM
keje ko merempan je la nk bg kekal relevan..
aiyyooo...
ko sedar tak 80% dlm ni whoareyuss kan kau..
jgn nk fefeeling sgt...
Quote Noraniza_Iblis 28-1-2020 05:46 PM
Nt-ViruS replied at 28-1-2020 01:22 PM
nama baby shima ni macam dah lama dengar dari den kecik lagi, tapi kenapa nampak muda je. ke ni baby ...

tu acik shima sesekali ku rase teringin....
Quote gideoncross 28-1-2020 06:51 PM
Nt-ViruS replied at 28-1-2020 01:22 PM
nama baby shima ni macam dah lama dengar dari den kecik lagi, tapi kenapa nampak muda je. ke ni baby ...

Ha'ah, iol pun prnh dngr nma BABY SHIMA ni since iol msih budak skolah rndah dlu2.

Quote meteorspeed 28-1-2020 06:55 PM
Dia cantik tp aku tak rasa ada aura classy

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top