CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Kenapa Ramai Mendidih Darah Tengok Ain Edruce Dalam 'Camelia'?

25-1-2020 10:18 AM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 30126| Komen: 56|Original author: Oleh: rikuren

Description: Drama melayu tempatan kerap dikritik kerana jalan cerita yang klise dan cringe mahupun 'sampah'.

Kredit Foto - Instagram Ain Edruce

Drama melayu tempatan kerap dikritik kerana jalan cerita yang klise dan cringe mahupun 'sampah'.

Namun, ada juga drama lain yang mendapat tempat di hati peminat drama tempatan sehingga menjadi fenomena. 

Antaranya, drama Nur dan Kampung People yang mendapat perhatian peminat drama melayu sehingga menjadi sebutan.


Kredit Foto - Instagram Diana Danielle

Terbaru, Drama Camelia yang kini trending, memberi impak sehingga membuatkan penonton beremosi terutamanya apabila menonton watak yang dilakonkan Ain Edruce.


Selain Ain, drama Camelia turut dibarisi pelakon-pelakon popular seperti Saharul Ridzwan, Datin Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Lisdawati, Zarina Zainuddin dan ramai lagi.



Drama yang menggantikan Cindai ini mula ditayangkan Isnin lalu dan berkisarkan mengenai tiga watak utama iaitu Marina, Mariam dan Malik.

Dalam Camelia, Ain memegang watak sebagai Marina yang merupakan anak bongsu daripada tiga beradik.



Malik menjadi anak angkat kepada keluarga Mariam dan Marina. Dalam drama ini, Marina sering cemburu pada kakaknya Mariam.



Lakonan mantap yang diberikan Ain Edruce cukup terkesan di hati penonton. Karakter jahat yang dibawanya sangat menjadi. 



Untuk info, drama Camelia arahan Eoon Shuhaini mempunyai 15 episod dan bersiaran sejak 16 Januari lalu setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam. 

Pada yang telah terlepas episod awal, masih lagi sempat menontonnya di saluran Yotube TV3 Malaysia.

Jangan sampai darah tinggi pula ya. - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Atiesha

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote belilies 25-1-2020 10:42 AM
Padanlah iols tertunggu2 deyols upload kat youtube episod mlm td tak naik2 padahal tayangan senin sampai mlm jumaat noksss... Hahahah tazabar tggu isnin! Scary smua watak marina mahupun mariam.
Quote chicozinn 25-1-2020 11:22 AM
Tah r drama ni aku semacam xminat lak sbab ade gak ea manusia jahat namati n manusia bendul namati cmni..
Quote bintangct 25-1-2020 01:33 PM
drama ni nmpk la real sikit dgn kehidupan biasa kita..

drama seadanya aku tv3 kul 7 tu hek eleh mmg 'drama' sungguh.. si zara zya tu bgun tido muka mekap tebal Lps tu cerita pun tak logik Jln cerita agak menarik tp mcm babal2 kebetulan tu smpi dh x logik
Quote paiayam 25-1-2020 02:18 PM
I suka yang berlakon jadi bapak diorang tu. Ada satu scene yg bapak dia nangis atas tikar sejadah lepas maknye meninggal kot tak silap. Bapak dia nangis sambil terngiang2 suara mariam bgtau yg marina fitnah bapak dia haruan makan anak. Sedih tengok bapak dia nangis.  
Quote kawaiichicken 25-1-2020 04:19 PM
cringe tu apa maksud ekk?
Quote natrahn 25-1-2020 07:01 PM

   malu/hina/takut/mengekot, membongkok, menunduk, merendahkan diri
Quote diggerr 25-1-2020 10:05 PM
Manjadikkkkk
Quote slyfynx 25-1-2020 10:36 PM
Skrg mmg konsep newbie jangkit ngn sepul eh.
Semua mesti letak mende dr IG.
Buduh la
Quote apedehal 26-1-2020 12:38 AM
So siapa nya camelia?malas nk tgk nk di spoonfed je
Quote bulanbulat 26-1-2020 12:48 AM
chicozinn: Tah r drama ni aku semacam xminat lak sbab ade gak ea manusia jahat namati n manusia bendul namati cmni..



Ada chuols. Antisocial personality.

And family dia x bendul. Semua geram sebenarnya. Marina manipulative
Quote dreamcatcher 26-1-2020 12:50 AM
paiayam replied at 25-1-2020 02:18 PM
I suka yang berlakon jadi bapak diorang tu. Ada satu scene yg bapak dia nangis atas tikar sejadah le ...

.. Yes, yg jadi bapak dia pandai berlakon. Scene keluar masjid lepas akad nikah marina tu, muka dia tenang tapi dlm hati sedih sangat..
Quote dreamcatcher 26-1-2020 12:50 AM
paiayam replied at 25-1-2020 02:18 PM
I suka yang berlakon jadi bapak diorang tu. Ada satu scene yg bapak dia nangis atas tikar sejadah le ...

.. Yes, yg jadi bapak dia pandai berlakon. Scene keluar masjid lepas akad nikah marina tu, muka dia tenang tapi dlm hati sedih sangat..
Quote TerataiMelur02 26-1-2020 01:33 AM
Selepas kampung people absolutely correction,  camelia ni drama yg best. Byk pengajaran antaranya melatih diri dari mencarut
Quote Perawankota 26-1-2020 03:00 AM
paiayam replied at 25-1-2020 02:18 PM
I suka yang berlakon jadi bapak diorang tu. Ada satu scene yg bapak dia nangis atas tikar sejadah le ...

Aku pon sama.. Sampai siap carik sapa pelakon tu.. Tp kalau ikut kan semua pelakon best... Ainina Ahmad B pon dah start berlakon balik dah.  Dr cindai, ke seadanya aku, pastu titian takdir smpi ke Camelia...
Quote budakpink 26-1-2020 07:33 AM
Cite ni x mampu nk padamkan ingatan aku tentang kampung people... Bes sgt ke cite ni.. Mls la nk tgok cerita serius cmni.. Apatah lg ade sarul ridwan lontaran dialog mendatar...
Quote cicicumel 26-1-2020 07:47 AM
Cerita ni mcm cerita Raisya ke apa tah.. kisah ank derhaka puaka. Diana gak yg berlakon dgn pelakon lelaki yg selalu pegang watak bodoh2 alang tak bertempat yakni hafidz rosli.. x bosan ke heols pgg watak bodoh2 cmtu..

Quote minah_selekeh 26-1-2020 09:34 AM
Ain Edruce memang pandai berlakon.. Tapi aku biasa tak duduk depan tv malam.. So, slot Akasia ke, Lestary ke memang tak layan la.. Kampung People tu sebab orang kata best sangat, and cerita dia light, boleh la aku layan kat Youtube masa weekend..
Quote MimiLalat 26-1-2020 10:15 AM
bintangct replied at 25-1-2020 01:33 PM
drama ni nmpk la real sikit dgn kehidupan biasa kita..

drama seadanya aku tv3 kul 7 tu hek eleh m ...

Setuju... Zara mcm keras skit dlm drama ni, dgn muka make up 24jam hahaha.
Quote izwan_izi 26-1-2020 11:59 AM
Rasa nk hempuk2 je si Marina tu...gila jahat...suka buat cerita..curi duit dan kad nenek...mengaku dh terlanjur sb nk kahwin walupun sebenarnya tak de ape..

Lihat semua komen(56)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:59 PM GMT+8 , Processed in 0.203579 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top