Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hipokrit, Rakyat Kelantan Sedih Kerajaan Negeri Beli Mercedes Benz

21-1-2020 12:31 PM Komen: 91
“Dengan cara kemewahan yang ditunjukkan ini, sudah tentu melukai perasaan rakyat miskin kerana segala keperluan hidup mereka belum mencukupi dan peruntukkan kerajaan harus mengutamakan kebajikan rakyat."

Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Kelantan, Datuk Husam Musa berkata demikian ketika mengulas mengenai pembelian 14 Mercedes Benz sebagai kenderaan rasmi kerajaan itu.


Kredit foto: FB/SAYS

Katanya kepada Harian Metro, ia juga secara tidak langsung menunjukkan sikap hipokrit pemimpin Kelantan yang tidak bersederhana seperti dalam ajaran Islam yang sering diuar-uarkan.

“Malah, kenyataan pemimpin Kelantan dalam hal pembelian kereta juga tidak telus, kononnya ada diskaun 50 peratus.

“Sedangkan diskaun ini terpakai kepada kereta lain juga. Sekiranya beli kereta lebih murah dan diskaun yang diperoleh, sudah tentu perbelanjaan lebih kecil,” katanya.

Husam juga melihat tindakan itu sebagai persiapan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan (EXCO) Kelantan untuk memiliki kereta mewah selepas penggal kerajaan sekarang tamat.

Lapor Harian Metro, kerajaan negeri itu sebelum ini mengakui membuat pembelian 14 Mercedes Benz sebagai kenderaan rasmi pimpinan kerajaan negeri termasuk Menteri Besar dan EXCO.

Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah menegaskan bahawa pembelian kereta mewah itu menggunakan duit kerajaan negeri dan langsung tidak mengusik peruntukan khas sebanyak RM400 juta oleh Kerajaan Pusat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 91
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sekngucing 25-1-2020 09:25 PM
mrs_salvatore replied at 25-1-2020 07:13 AM
Air paip pun taknak ke wei? Pastu nk banjir lumpur sepanjang tahun? Nk kerabat yg kemaruk ngan  pe ...

kerabat tu takde paedah pun bg orh kelantan

kami bukan mcm org johor yg taksub sultan sendiri

cuma sekarang ni.. kalau pas kalah pru depan.. kerajaan mana nak dipilih? aku memang undi bn pru 14 haritu.. tp bn laano dah bersekongkol dgn pas

Lain-lain Komen

Quote mikasa 21-1-2020 12:37 PM
Selayaknya kena kecam. Walaupun tak guna dana 400 juta tu. Wang yang dibelanjakan tetap duit rakyat


Kecuali......wang itu datang dari langit ke tujuh
Quote Sham143 21-1-2020 12:50 PM
Edited by Sham143 at 23-1-2020 10:46 AM

Dunia akhir zaman..Ramai penunggang agama.. Mempergunakan agama atas kepentingan peribadi dan politik.. Piiirahh..Zuhud konon..
Quote fliphair8 21-1-2020 12:57 PM
rasakan....selalu rakyat serambi tak berbunyik sangat pasal pemimpin kesayangan mereka...

but now keadaan sangat mendesak..terlalu ramai org susah, esp di sana, dengan musibah banjir etc etc..yg diketahui daif...nahhhh rasakan...

perlu ke ber mercedez benz? luak ke otak pemimpin kalo pakai kete besher2 jek...
Quote pilot 21-1-2020 01:12 PM
nafsu diorang sama je mcm orang lain, bukan sebab parti n islam sgt pun...tapi sebab boleh buat apa je bila dah ada KUASA
Quote Kurex 21-1-2020 01:21 PM
barulah zuhud
Quote white_musk 21-1-2020 01:24 PM
mereka juga yang undi kan
Quote Kitty_catz 21-1-2020 01:28 PM
dr muntrik ke fonder timbang kilo, set2 sskjp ni mmg batak mercedes ke hapeer?

taknak beli beemer ke ford  mustang ke r.rover ke, dodge charger ke?


kasi la keta lain plak mendonia kat jalan raya kat klantam tuuu...
Quote addved 21-1-2020 01:39 PM
Barulah taraf tak sama, orang tau diaorg tu "somebody". Biasalah tu, lumrah manusia. Kalau kahwin gerenti cari kereta mewah kan ntuk pengantin? Nak naik kelisa or ambulan maybe seorang dalam sejuta je kot =P
Quote misuke 21-1-2020 01:49 PM
bagus husam... cai lain jilat je selagi boleh
Quote Gingerly 21-1-2020 01:52 PM
Yeah lumrah. Someday yang nobody bertukar jadi somebody, haruslah dapat hak privilege jua.

Ada raja diam bertakhta di atas lantai rumah setinggan?
Quote wirazam 21-1-2020 01:54 PM
mikasa replied at 21-1-2020 12:37 PM
Selayaknya kena kecam. Walaupun tak guna dana 400 juta tu. Wang yang dibelanjakan tetap duit rakyat
...

kesian kat penduduk yg terlampau miskin ari tu...agak2 Buletin Utama / harakah ada berani tak nak interview puak2 menteri besar dan exco tanya macamana diaorg nak basmi kemiskinan kat kelantan ni
Quote supermum 21-1-2020 01:59 PM
Syed Azmi penat2 ulang alik Kelantan untuk bagi bantuan kat rakyat miskin, menteri dia rilek saja pakai Merc.
Quote mikasa 21-1-2020 02:00 PM
wirazam replied at 21-1-2020 01:54 PM
kesian kat penduduk yg terlampau miskin ari tu...agak2 Buletin Utama / harakah ada berani tak nak  ...

Interview mb yang baru kuar keta mecedes lawat kawasan
Quote wirazam 21-1-2020 02:01 PM
Gingerly replied at 21-1-2020 01:52 PM
Yeah lumrah. Someday yang nobody bertukar jadi somebody, haruslah dapat hak privilege jua.

Ada r ...

pembangkang kat kelantan tak kuat ke? buatlah perhimpunan mcm ala2 bersih tu..come on anak kelantan, you hv better people to manage the state properly
Quote wirazam 21-1-2020 02:03 PM
mikasa replied at 21-1-2020 02:00 PM
Interview mb yang baru kuar keta mecedes lawat kawasan

interview MB pastu buat2 tanya apa perancangan diaorg lepas tuh...kalau boleh interview sekali sultan dia  haha
Quote wirazam 21-1-2020 02:05 PM
fliphair8 replied at 21-1-2020 12:57 PM
rasakan....selalu rakyat serambi tak berbunyik sangat pasal pemimpin kesayangan mereka...

but now ...

kdg2 kena interview kanak2 yg tak dpt nak gi sekolah tu sbb miskin...tanya dia, dia ok ke menteri besar belanja sakan beli kereta mewah..

Quote mikasa 21-1-2020 02:11 PM
Lepas ni rakyat kelantan tak sedar lagi tal tahu laa
Quote sarah82 21-1-2020 02:17 PM
Korang ingat tebal serban imam pun tebal meh?
Quote shamsadis 21-1-2020 02:33 PM
wang kerajaan katanya, tapi wang kerajaan ialah hasil negeri, pakai sajalah Proton X70

Lihat semua komen(91)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.168579s Gzip On
To Top