Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Naim Daniel Dikecam Teruk Kerana #Sembahnaim

22-1-2020 10:07 AM|Oleh: top5complete | Komen: 57

Penyanyi popular yang akan melancarkan lagu terbarunya dikecam kerana menggunakan hastag #sembahnaim untuk tujuan promosi.

Perbuatannya itu tidak disenangi netizen yang terkejut dengan perlakuannya itu. Namun, Naim berkata hashtag itu tidak bermaksud apa-apa yang negatif.


Foto: Instagram


"Tiada apa-apa mesej tersirat tentang penggunaan hashtag itu, saya cipta berdasarkan tajuk lagu.

"Namun, ia terpulang kepada setiap individu untuk mentafsir ayat berkenaan kerana bagi saya, itu cuma sekadar hashtag.

"Kalau netizen tidak senang dengan hashtag itu, kami boleh tukar dengan yang lain. Saya terima secara positif kerana bagi saya, setiap teguran yang diberikan adalah bermakna buat saya dalam industri," katanya kepada mStar.


Foto: mStar

Naim juga mendedahkan lagu terbarunya itu ditulis olehnya sendiri dan Ikkie yang berkisar tentang kehidupan manusia teraniaya dan diilhamkan dari kisah benar.


Foto: Instagram


Semoga Naim tukar hashtag tersebut, untuk mengelak daripada mak cik bawang membuat protes dan kecaman. 


Foto: Instagram

Apa pendapat anda, perlukah guna hashtag firaun macam itu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
0
0
Komen: 57
Komen

Previous : "Patutlah Elok Je Takda Kontroversi" - Elak Gosip Cinta Cara Ungku Ismail

Next       : "Zizi Kirana B*doh, Bakat Kelaut Nak Nyanyi Juga!"

Komen Terbaru

Quote alieyrina 28-1-2020 11:29 PM
Lagu apalah yg korang dengar zaman la nii

Lain-lain Komen

Quote HannahMontana 22-1-2020 10:21 AM
Ada rupa juga tp xlaku.


Mungkin kena perbetulkan aura.Bukan kena ,tp mmg perlu perbetulkan aura.

Kita kalai rasa kita ni mcm buat yg terbiak dah tp mcm xde sambutan ,make tolong perbetulkan aura diri kita.

Jaga kebersihan, jaga penampilan, yg nombor satu jaga solat.Solat diawal waktu.


Quote BicaraHatiku 22-1-2020 10:23 AM
Edited by BicaraHatiku at 22-1-2020 10:26 AM

main sembah-sembah pulak...koserrrr lahhh!!!
Quote duri_durians 22-1-2020 10:26 AM
masih tak mngerti kenapa Sumpah dia boleh hit..

lagunya tak sampai bagi aku.

anyways nanti2 la aku dengar lagu Sembah ni.
Quote Kurex 22-1-2020 10:27 AM
haelina dah boleh jadi top utk naima
Quote RumiMenari 22-1-2020 10:33 AM
{:smile tuala biru camtu nak mintak sembah? Nak kena SUMPAH
Quote AshkieLa 22-1-2020 10:49 AM
setuju laa walaupun sekadar hashtag...
tapi bila orang sebut.. dah lain mcm bunyik nya...
mcm nama jugak la.. bagi nama baby elok2 supaya orang sebut jadi doa...
anyway belum tengok lirik lagu ni... apesal letak tajuk sembah? lagu puji pujian pada Allah ke mcmana...
Quote Boomibulat 22-1-2020 10:51 AM
Artis dambaan kurex..
Quote Themilo 22-1-2020 11:01 AM
Kurex replied at 22-1-2020 02:27 AM
haelina dah boleh jadi top utk naima

more like kakak & adik bongsu.
Quote sarah82 22-1-2020 11:09 AM
Nais tu apa? NICE ka?
Quote fliphair8 22-1-2020 11:18 AM
macam kurang kematangan dalam mengendalikan social media...what you expect, BBNU
Quote doubleA 22-1-2020 11:20 AM
Memang tak sesuai pun # tu, macam la takda yg lebih sesuai
Quote unguaurora 22-1-2020 11:23 AM
Lepas SUMPAH jd SEMBAH..kenapa x buat  tajuk SAMPAH je?
Quote Orix 22-1-2020 11:31 AM
duri_durians replied at 22-1-2020 10:26 AM
masih tak mngerti kenapa Sumpah dia boleh hit..

lagunya tak sampai bagi aku.

Lagu Sumpah tu sedap nak mampos. Lirik melodi semua just nice.
Quote hudalarva 22-1-2020 11:35 AM
Lirik sumpah tu straightforward je... tak terlalu puitis mcm lagu2 m.nasir yg boleh membuatkan org tertanya2 dan ada tafsiran masing2 yg tersendiri...
Quote LadyCarefree 22-1-2020 11:37 AM
Saje je kot. Kontrolbasi.
Quote kucingitam 22-1-2020 12:14 PM
@Kurex sila semoga di tuala biru...ehh
Quote takayama 22-1-2020 12:17 PM
unguaurora replied at 22-1-2020 11:23 AM
Lepas SUMPAH jd SEMBAH..kenapa x buat  tajuk SAMPAH je?

Hahahahaha terus kaka gelak bila baca komen chuols ni tp cam betul aje, jauh beno korner dr sumpah ke sembah mmg patut tukar ke sampah..... Wakakakakaka
Quote ashilalat 22-1-2020 12:22 PM
Teringat forumer sissysembah...mana kah beliau? Sejak keluar Big Stage musim pertama, terus sendu. Kah kah kah.
Quote duri_durians 22-1-2020 12:35 PM
Orix replied at 22-1-2020 11:31 AM
Lagu Sumpah tu sedap nak mampos. Lirik melodi semua just nice.

pada telinga i, lagu tu tak sampai. ni tengah dengar ni tapi tang suara tu mmg sedap lah.


# lah lagu Sembah tu tak keluar lagi rupanya

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top