Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mercedes Benz Kenderaan Rasmi MB Kelantan

15-1-2020 05:55 PM Komen: 106
“Ya, itu memang kereta rasmi Menteri Besar yang ditempah sejak tahun lalu."

Kakitangan Pejabat Kerajaan Negeri mengesahkan kereta mewah dipercayai bernilai hampir RM700,000 merupakan kenderaan rasmi Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob.


Kredit foto: FB

Sumber berkenaan yang dihubungi Harian Metro membuat pengesahan itu berikutan isu kereta mewah berkenaan tular di media sosial.

Sumber itu bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai kereta mewah jenama Mercedes Benz yang menjadi kenderaan rasmi Menteri Besar terbabit.

Menurut laporan, gambar kereta berkenaan tular di Facebook selepas seorang pengguna memuat naik gambar kereta mewah berwarna hitam model S450 itu yang menggunakan nombor plat DV 1 dan tertulis Menteri Besar Kelantan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 106
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote lkick2113 20-1-2020 03:30 PM

lama dah tak nampak ko, sekarang amacam???

Lain-lain Komen

Quote munchkin 15-1-2020 05:57 PM
Hmm pernah gaduh ngan forumer dulu pasal kereta rasmi mb kelantan. Now pun pakai kereta jenama sama
Quote natrahn 15-1-2020 06:05 PM
munchkin replied at 15-1-2020 05:57 PM
Hmm pernah gaduh ngan forumer dulu pasal kereta rasmi mb kelantan. Now pun pakai kereta jenama sama

bmf tu..ada tulisan jawi
Quote Megikari 15-1-2020 06:10 PM
Ok la tu, sesuai la dgn negeri kelantan yg kaya raya dan aman makmur damai sejahtera akan kujunjung dan kujaga rakyatnya {:run
Quote Boomibulat 15-1-2020 06:16 PM
Dah mampu apa salahnya..
Quote munchkin 15-1-2020 06:21 PM
natrahn replied at 15-1-2020 06:05 PM
bmf tu..ada tulisan jawi

Hahahah.

Hmmm rm700k tu.
Quote CiliPadiSedap 15-1-2020 06:22 PM
kalau tengok highway kat kelantan tu dh serupa rasa kt thailand dah nasib baik nampak bendera malaysia dan tiang tnb tak sama dengan thailand
Quote GuaSayangMelaka 15-1-2020 06:25 PM
Kelantan negeri maju ..terkaya di Malaysia

bukan guna Ferrari pun
Quote Forfoxache 15-1-2020 06:29 PM
GuaSayangMelaka replied at 15-1-2020 06:25 PM
Kelantan negeri maju ..terkaya di Malaysia

bukan guna Ferrari pun

Terkaya? Nak muntah aku dengar.
Quote harizs 15-1-2020 06:38 PM
ini peluang baik utk guan eng order semula Vellfire
Quote bakingsoda 15-1-2020 06:40 PM
lagi afdhol kot adopt unta2 yg nak ditembak kt ostolia buat tunggangan mb dan exco ke suk, jadi tarikan negeri sek kito pon ye
Quote Kurex 15-1-2020 07:08 PM
amboiiiiii
Quote GuaSayangMelaka 15-1-2020 07:11 PM
Forfoxache replied at 15-1-2020 10:29 AM
Terkaya? Nak muntah aku dengar.

betul ...

tgk porumer Cari asal Kelantan

BMW kereta pi kebun je ....x heran Ferrari
Quote meteorspeed 15-1-2020 07:12 PM
Pak lebai skrg bercita rasa tinggii nooo.. Kereta malaysia bnyk lagi kan.. Harap royalti minyak kembalikan la kt rakyat jelata.. Sila sila sila la selesaikan masalah banjir tue.. Duit dah bnyk kan boleh la amek arkiterk n selesaikan masalah berpuluh puluh tahun tak selesai.. Dr mak aku muda n kecik sampai mak aku dah tua rambut beruban to masalah banjir tetap sama..
Quote sekngucing 15-1-2020 07:17 PM
meteorspeed replied at 15-1-2020 07:12 PM
Pak lebai skrg bercita rasa tinggii nooo.. Kereta malaysia bnyk lagi kan.. Harap royalti minyak kemb ...

banjir tu sejak adam belum turun ke bumi kg cik oiiii


dlm geography namanya monsun timur laut


bab royalti tu aku tak sure madey dah bagi belum

sgat sadis.... minyak yg ada dibg kepada thailand dan ganu hasil hasil tangan madey

esok esok. menjawab la dia
Quote meteorspeed 15-1-2020 07:45 PM
sekngucing replied at 15-1-2020 07:17 PM
banjir tu sejak adam belum turun ke bumi kg cik oiiii



Semua kena menjawab.. Pak lebai tak tetkecuali bahkan deme lagi teruk kena soal hehe
Quote meisapoya 15-1-2020 07:51 PM
Fuyyooo kalau tengokkan taraf prasarana kelate, memang tak matching la dengan kereta ni... better touch up fasiliti kelate.. geli nengok
Quote alesandra 15-1-2020 08:17 PM
abih ko ingat  lobai kena naik unta kaa?-macai lobai pis
Quote Pink_Purple 15-1-2020 08:31 PM
kalau rasa dia xlayak pakai kereta tu, repot sprm..
Quote kabukiman 15-1-2020 08:50 PM
Lobai punya alasan jaman nabi dulu Pon kuda terbaik....

Maka Tak salah depa Pon amek teknologi jarmang yg terbaik

Lihat semua komen(106)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top