Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"You Know Nothing About Fashion!" - Liyana Jasmay Tempelak Individu Kritik Cara Pakai Tudung

14-1-2020 02:51 PM|SakuraJo| Komen: 14

Pelakon Liyana Jasmay baru-baru ini menempelak individu yang cuba untuk menegur cara dia memakai tudung yang dilihat seolah-olah memakai 'snowcap' dalam drama terbaru lakonannya yang berjudul Tolong Saya Encik Dinosaur.


Individu tersebut terlebih dahulu memuji drama tersebut sebagai menarik sebelum meminta Liyana Jasmay untuk tidak mengenakan tudung sekiranya belum bersedia. 

"Kekdahnya dalam cerita ni ala ala jadi Elmo berhijab lepas tanpa pin."

Enggan berdiam diri, dia membalas kritikan individu tersebut dan berkata yang individu tersebut tidak berhak untuk masuk campur dalam urusan peribadinya. 

Kredit foto : Instagram Liyana Jasmay

 "Cara saya pakai hijab tak sama seperti awak, itu bukan urusan kamu."

"Pakai hijab atau tak pun bukan urusan kamu."

Liyana juga sempat mengatakan yang individu itu tidak tahu apa-apa mengenai fesyen.


Malah, dia juga menggunakan tanda pagar #SOKAMPUNG menyebabkan ramai yang kecewa dengan sikapnya itu dan menganggap sikapnya sebagai kebudak-budakan. 

Kredit foto : Twitter Liyana Jasmay

Bagaimanapun, Liyana menjelaskan yang tanda pagar #SOKAMPUNG itu merupakan judul telemovie baru yang bakal keluar pada Februari nanti. 

 
Kredit foto : Twitter Liyana Jasmay

Apa pun, diharap Liyana tidak terlalu mengambil berat tentang komen-komen negatif yang dilemparkan kepadanya. Lebih baik berdiam diri daripada membalas setiap komen dan kritikan tersebut. 

Biasalah kalau sudah menjadi seorang selebriti, apa sahaja yang dilakukan pasti mendapat perhatian. Rasanya Liyana sendiri lebih faham asam garam kehidupan seorang artis,kan. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 14
Komen

Previous : Imej Baru Bagi Watak Tan Sri Dalam Drama 'Chandelier', Ramai Tidak Keruan Lihat Norman Hakim

Next       : Dah Lama Hidup Berdua, Elizad Teringin Ada Anak Sendiri

Komen Terbaru

Quote sayang_mulut 15-1-2020 03:48 PM
if being fashionable makes me wearing like she does.. i'd rather stay 'unfashionable'..

Lain-lain Komen

Quote Noraniza_Iblis 14-1-2020 02:56 PM
benang ni dh ade..
https://mforum.cari.com.my/forum ... =1187131&extra=
Quote msdummy.2018 14-1-2020 03:24 PM
Noraniza_Iblis replied at 14-1-2020 02:56 PM
benang ni dh ade..
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1187131&extra=

good job !!!!
Quote Mfzg89 14-1-2020 03:34 PM
nak berpesyen jgn sampai nampak bodo..
Quote mieymiey 14-1-2020 04:07 PM
Ko baru keluar dari gua ker @Cari-Amiey??
Quote umbut 14-1-2020 04:30 PM
Dia sedar tak muka dia lagi kampung
Quote belilies 14-1-2020 04:33 PM
Abis tu, kau hengat kau tu fashionista? Tiberrr teringat show hijabis international kau tuh. Kemahen nampak vogeh, padahal low class. Dari kutuk vivy tu, kutuk kau ni lagi bfaedah lupa daratan muka kampung.
Quote poet_pis 14-1-2020 10:22 PM
Da macam kanak2 gaduh kat sekolah plak nak hashtag gitu #sokampung...
Quote kakayam 14-1-2020 10:53 PM
Alahai sendu ni
Quote slyfynx 14-1-2020 10:54 PM
Wartawan cari mmg koje amik berita org, pastu buat thread baru.
Atau hijack thread org, atau kalau mcm sepol, dok up cite IG TIBAIUNTA
Quote elzy 15-1-2020 09:31 AM
Takpe la tak tahu fashion asalkan pakaian aku patuh shariah..Tapi aku tak tahan tengok fashion tudung ko macam makcik jual tempe kat pasar tani kampung aku..
Kesian aku tengok!



Quote cupu 15-1-2020 09:39 AM
Muka kg,gaya kg..buat citer plk bodoh..maka.....bganda ganda la....dosa aku
Quote polluxsstar 15-1-2020 10:54 AM
dia ni anak orka. ego mmg tinggi wpun dia katek. netijen jgn layan sgt lah makcik ni.
Quote user4282 15-1-2020 01:52 PM
Masalahnya fashion awak hauk sangat. Adedede. Ramainya je hijabista yg pakai turban. Tp takde la aku nengok terkeluar rambut ngan telinga. Pakai inner tu. Nampak kemas sikit.
Quote sayang_mulut 15-1-2020 03:48 PM
if being fashionable makes me wearing like she does.. i'd rather stay 'unfashionable'..

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.197015s Gzip On
To Top