Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pelajar Sekolah Agama Meninggal Dunia Lepas Rentas Desa

14-1-2020 11:45 AM Komen: 91
Remaja berusia 16 tahun meninggal dunia selepas pengsan ketika menyertai latihan merentas desa.

Harian Metro melaporkan, mangsa merupakan pelajar lelaki di sebuah sekolah agama di Sungai Besar.


Gambar hiasan
Foto: Verywell Health

Kata Ketua Polis Daerah Sabak Bernam Superintendan Agus Salim Mohd Alias, mangsa menjalani latihan merentas desa sejauh 3.8 kilometer sebelum pengsan dalam kawasan sekolah, jam 4.15 petang, semalam.

"Mangsa dibawa ke klinik kesihatan terbabit, namun disahkan meninggal dunia oleh pembantu perubatan," katanya.

Tambahnya, hasil pemeriksaan juga tidak mendapati unsur jenayah dan kes diklasifikasi sebagai mati mengejut.

Mayat dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Jemaah (HTAJ) Sabak Bernam untuk bedah siasat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
6
Sedih
10
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 91
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bakawali_04 16-1-2020 12:12 PM
harisbee replied at 14-1-2020 03:36 PM
Normal la setiap sekolah ada merentas desa...ko dah kenapa? Tp kalu student tu ada masalah kesihat ...

susah juga gini
kalau aktiviti mcm gini pun takleh buat
utk tahun nie semua aktiviti sukan mmg diawalkan
sbb bulan 4 kita dah puasa
even game utk mssd pun banyak tarikh di awalkan

then biasa lepas bln 6
semua sekolah dah start focus pada peperiksaan besar
samaada UPSR, PT3 & SPM
so dah tak sesuai nak buat sukan2 nie.

Setahu sis sekolah mesti dah ada guideline
dari isu kesihatan & keselamatan murid
kalau yang tak sihat mmg dikeluarkan awal2
sis dulu sek men zaman 90an pun dah ada
sis siap mak ambik pengesahan doktor hantar sekolah
tapi still sis join jalan melenggang kangkung atau jadi urusetia
aktiviti mcm gini kan bagus
dengan budak2 skrg xde outdoor aktivity
even skrg kat tmpt sis keje pun
banyak dah activity outdoor di buat



Lain-lain Komen

Quote noor2 14-1-2020 11:47 AM
Jantung ni...ya Allah anak. .innalillah ...badan besar ke budak ni..atau x makan pagi sebelum lari jauh...
Quote Ina8895 14-1-2020 11:52 AM
Sekolah sekarang wajibkan semua budak masuk rentas desa. Patutnya bagi yang betul2 berminat & fit saja. Pengetua & guru besar gila kejar KPI. Tak pikir keselamatan budak2.
Quote caprut 14-1-2020 11:55 AM
Ina8895 replied at 14-1-2020 11:52 AM
Sekolah sekarang wajibkan semua budak masuk rentas desa. Patutnya bagi yang betul2 berminat & fit sa ...

Aiyo bdoh, ko ingt cikgu tu tahu ke bdk tu ada maslah ksihatan. Bdk tu pon mgkin xtau. Ko ingt cikgu xbole brpikirnke klo ada maslah ksihatan cmni dia sruh student lari gak
Quote dudaberhias 14-1-2020 11:56 AM
sakit jantung ni.... kesiannya... takde kawan2 tengok ke dia struggle.. kadang2 cikgu pun suka kerah walaupun dah nampak orang tu struggle...
Quote dudaberhias 14-1-2020 11:57 AM
noor2 replied at 14-1-2020 11:47 AM
Jantung ni...ya Allah anak. .innalillah ...badan besar ke budak ni..atau x makan pagi sebelum la ...

iolss baca tajuk pun terbayangkan maybe pelajar ni badan besar
Quote noor2 14-1-2020 12:00 PM
dudaberhias replied at 14-1-2020 11:57 AM
iolss baca tajuk pun terbayangkan maybe pelajar ni badan besar

Biasanya kita ni nak lari kena warm up dulu...tak boleh lari berterusan dan cara mengejut. ..kita yang kurus ni pun boleh terkejut jantung kalau tiba2 terus lari....tambah2 merentas desa ni jaraknya agak jauh...bila penat jantung akan mengepam laju dan x sekata. .bahaya kalau kita paksa ..boleh gelap pandangan. ..
Quote shernazz 14-1-2020 12:08 PM
Last week seluruh puchong ada merentas desa
Amboi bebudak ni..suka depa jalan berdedai
Cikgu terjerit jerit bgtau janhan jalan seiring
Hahahahaha..

Moga adek ni ditempatkan dikalangan yg beriman..
Quote Taeyang 14-1-2020 12:14 PM
Kesiannya.. ermm..
Quote ainashiqa 14-1-2020 12:15 PM
Innalillahiwainnahirojiun..
Quote Nt-ViruS 14-1-2020 12:20 PM
thats why stay indoor kids.
Quote mesmerize 14-1-2020 12:22 PM
ai pun masa masuk larian 5km aritu dada ai bahagian kiri rasa ngilu2 sikit. terus ai briskwalk baru hilang rasa ngilu tu.
Quote rosasen 14-1-2020 12:32 PM
Innalillahiwainnahirojiun
Quote adelea 14-1-2020 12:37 PM
shernazz replied at 14-1-2020 12:08 PM
Last week seluruh puchong ada merentas desa
Amboi bebudak ni..suka depa jalan berdedai
Cikgu terje ...

kat perak pon ada , selalunya acara macam ni serentak satu malaysia , sbb ikut schedule yg KPM bagi
Quote ayorsuam 14-1-2020 12:42 PM
Apa objektif buat merentas desa utk budak2 sekolah ni sebenarnya? Apa yg nak dicapai? Baru jap tadi aku tengok bebudak sekolah rendah merentas yang tak berapa nak "desa"...desa apa kalau budak2 ni berlari dalam taman perumahan, lari kejap pastu tunggu keta lalu...melintas, lari kejap pastu berhenti bagi laluan kat kereta pastu melintas, dengan cuaca yg panas amat sekarang ni..

   
      
Ya Allah, ampunilah dia, sayangilah dia dan maafkan kesalahan-kesalahannya, aamiin Allahumma aamiin..
Salam takziah...
Quote gaara_X 14-1-2020 12:45 PM
mmg tak pelik....bersukan tu bagus...meninggal semasa bersukan itu ketentuanNya...ada yg main bola pun mati...ni kan pula berlari....kes terpencil nie...
Quote deknon 14-1-2020 12:51 PM
bukan musim panas terik ke sekarang
xyah nk paksa budak berlari sgt la
jalan santai sudah
Quote lurve82 14-1-2020 12:58 PM
anak aku bru kena merentas desa ni sbb darjah 3...darjah 1 dgn 2 dulu xperlu join...sblm join tu skola ada bg form suh isi dan letak klu anak ada sakit apa2...klu ada penyakit mmg cikgu xbg join la....anak aku jenis bukan berlari jarak jauh...siap cikgu offer naik ambulans sbb tgk dia melenggang kangkung jalan..adoiii...
Quote salmon-suki 14-1-2020 01:01 PM
Boleh ke merentas desa time panas2 terik cmni?dgn virus influenza lg..

Baidewei,takziah pd family arwah..semoga arwah tenang di sana..
Quote Nenolen 14-1-2020 01:10 PM
Innalillah...sekrg panas terik...acik pun tak tahan...nie kan pulak kena berlari...
Alfatihah.

Lihat semua komen(91)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.159006s Gzip On
To Top