Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Wow! Kacak, Berbakat, Bijak" - Wakil Malaysia Menang Mister Tourism World 2019

14-1-2020 01:57 PM| Komen: 25


Kredit foto: Twitter

Persaingan sengit dalam pertandingan pageant kini bukan saja terarah kepada peserta perempuan sahaja. 

Malah kini, pertandingan yang melibatkan peserta lelaki juga semakin menjadi perhatian sedunia.


Wakil Malaysia ke pertandingan Mister Tourism World 2019 iaitu Danial Hansen telah memenangi gelaran itu dan mengenepikan saingan 18 buah negara. 

Danial yang mempunyai darah campuran Melayu, Belanda dan berasal dari negeri Sabah ini terlebih dahulu telah memenangi pertandingan Bachelor of Malaysia 2019 dan sekaligus melayakkan diri sebagai wakil negara.


Dalam pentas Mister Tourism World yang berlangsung, lelaki berusia 24 tahun itu perlu melalui pusingan kostum nasional, pakaian mandi, pakaian formal serta sesi soal jawab.

Pada kemuncak acara, Danial bukan saja pulang dengan gelaran Mister Tourism World 2019 tetapi juga memenangi beberapa kategori lain. 


Antaranya termasuklah Best Physique, Charmingly Cultured Award dan World Choice Award yang merupakan kategori undian peminat sedunia.


Danial yang kini aktif sebagai penggiat fitness juga berkongsi minatnya untuk menyertai industri seni lakonan apabila tiba masa yang sesuai.

Kredit foto: Instagram Danial Hansen

Bukan mudah untuk menonjolkan diri berdasarkan bakat, rupa, personaliti dan kepandaian di atas pentas, kesemuanya pada waktu yang sama.

Namun, Daniel berjaya membuktikannya. Tahniah Daniel! - CARI 

Kredit - Astro Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 25
Komen

Previous : "Dah Macam Span Cuci Pinggan" - Kek Span Jepun, Ada Selera?

Next       : "Abang Suka Ke Bambam" - Dedah Suami Curang Bersama Wanita Lain Di Aplikasi Omi

Komen Terbaru

Quote incess.my 17-1-2020 04:50 PM
Citarasa akak ni. Harap bukan ummah lemari

Lain-lain Komen

Quote fliphair8 14-1-2020 02:14 PM
Iskhhh iskhhh iskhhhh   @Kurex ......oooooooo kurex, dimana ko nak?
Quote Tukul.Besi 14-1-2020 02:42 PM
Heloksssssd
Quote Kurex 14-1-2020 03:22 PM
fliphair8 replied at 14-1-2020 02:14 PM
Iskhhh iskhhh iskhhhh   @Kurex ......oooooooo kurex, dimana ko nak?

nasib baik sebelum dia ni fofuler iols dah follow dia.. ohh dannyyyy
Quote Kurex 14-1-2020 03:25 PM
semoga dapat terlena di atas dada danny sambil danny rangkul dgn erat
Quote mamapea 14-1-2020 03:31 PM
Kurex replied at 14-1-2020 03:25 PM
semoga dapat terlena di atas dada danny sambil danny rangkul dgn erat

helok sgt mamat ni...taste ko mmg tip top
Quote Mfzg89 14-1-2020 03:36 PM
yakin ke mister? selalu yg sado2 tayang badan x berbulu ni paham2 jela...
Quote mieymiey 14-1-2020 04:46 PM
Helok yach. Tapi yang heols senyum tu nampak lain pula muka heols.
Quote shark_eow7 14-1-2020 04:50 PM
mieymiey replied at 14-1-2020 04:46 PM
Helok yach. Tapi yang heols senyum tu nampak lain pula muka heols.

mcm 2 individu yang berbeza kann..
Quote Cicisweets 14-1-2020 05:19 PM
Dah hagak dah kurex mesti merempan punya tread
Quote hyie 14-1-2020 05:37 PM
harap2 heshe bukan ummah lemari yach...anyway congrats! ala2 mengubati hati selepas kekecewaan di miss universe gitooo...tiberrrrr
Quote KiahRonggeng88 14-1-2020 07:33 PM
Wow lazat beliau ni ... Tasty btul...hope dia tak idam kan wanita jadian like Sajadah haram jadah tu
Quote orgsepang 14-1-2020 08:08 PM
Memang menawan, semoga bukan insan songsang.
Quote gummiebear 14-1-2020 08:58 PM
Helokkk yachh

Tapi gambar yang senyum tu cam lain pulak muka heols
Quote RumiMenari 14-1-2020 10:17 PM
Nape mata i nampak mcm syed saddiqqqq

Dia senyum jadi tak ensem..
Quote Melur1 15-1-2020 08:21 AM
sekali baca ingat nama dia danial hansem.. sikit lagi nak cop sebagai perasan
Quote lasagna 15-1-2020 09:34 AM
haa ni baru nampak berqualitas tinggi!
bukan kaleng kaleng ni berdarah campuran lagi tu haa..
Quote diss69 15-1-2020 10:28 AM
Betul laa.. Dia senyum muka nmpk lain..
Quote bellaa 15-1-2020 08:30 PM
dappp. ermm
Quote RatuDunia94 15-1-2020 10:48 PM
Kan dah ckp Malaysia ni kena hantar wakil berdarah melayu baru deols pandang.. kalau hantar cina india.. di whoareyuskan jah..

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087691s Gzip On
To Top