Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Ilmu Dengan Jin Bukan Tipu" - Isteri Da'i Farhan Mahu Kembangkan Perubatan Tradisional

14-1-2020 10:47 AM|Oleh: top5complete | Komen: 33

Isteri kepada Da'i Farhan, Dr Erin mengumumkan berita gembira tentang cadangan Kementerian Kesihatan untuk mengembangkan lagi perubatan tradisional di seluruh Malaysia di laman Instagramnya.


Foto: Instagram

Memetik laporan Gempak, Erin berpeluang merawat pesakitnya di hospital kerajaan sekiranya program tersebut dilaksanakan kerajaan.

"Akhirnya, apa yang diperjuangkan selama ini dengan izin-Nya, nanti bolehlah jumpa saya di hospital kerajaan ya.

"Selama ini, sibuk sangat tak jumpa nama saya di KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Ramai sangat suruh buang gelaran doktor tu" katanya menerusi entri di IG.

Foto: Gempak

Tambahnya, individu yang berminat dengan perubatan tradisional boleh belajar dari sumber yang betul seperti program diploma dengan fakulti perubatan Islam yang diiktiraf.

"Ilmu perubatan ini luas sangat macam-macam kaedah. Semua ini kena belajar bukan boleh main tipu-tipu orang macam itu je.

"Ilmu dengan jin, makhluk halus pun kita akan ajar sebagai sebahagian silibus. Nak tahu syirik ke tak, ilmu itu kena belajar.

"Malaysia kini melangkah membuka minda luar kotak. 2020 dah kena terima benda-benda yang tak logik sebab ilmu Allah ini memang tak tercapai dek logik manusia" tambahnya.


Foto: Instagram

Semoga perubatan tradisional ini diperkembangkan lagi di negara kita kerana Malaysia hanya mempunyai 15 hospital awam yang menyediakan amalan perubatan tradisional dan komplementari (T&CM) yang meliputi akupunktur dan ubat herba sebagai terapi adjunktif untuk kanser. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 33
Komen

Previous : "Kenapa Bila Balqis Susah, Takda Sorang Pun Artis Bantu?" - Warganet Berang Artis Hipokrit

Next       : "Kenapa Dibiarkan Berjalan Satu KL?" - Nabila Huda Persoal Sikap Ibu Bapa Puteri Balqis

Komen Terbaru

Quote misoto 19-1-2020 01:50 AM
Amboi dia punya level konfiden seolah KKM sebut nama dia yg perjuangkan. Oklah.. Amik nak sangat. Nanti bgtau lah hospital mana dokturrrr akan buat perubatan holistik tu ye.

Lain-lain Komen

Quote beloomberk 14-1-2020 10:58 AM
Xkan la sembarangan org yg xde title dr boleh jadi dr perubatan alternative kat hospital?  Ofcoz la kerajaan hntar dr dorg jgk utk dalami alternative medicine ni.. Mcm dr pete dlm private practice tu,  belajar acupuncture, ayurveda,  homeopathy segala..

Kalau senang2 je bleh join medic line ni,  baik pggil raja bomoh je..  Propa la ko erin
Quote Kurex 14-1-2020 11:09 AM
keymarkkkk
Quote fliphair8 14-1-2020 11:25 AM
sabar je le hakak ngan tino ni kan....konpiden lebel dia sangat tinggi yachh.....sebijik macam satu betina kat opis hakak ni ye...walopun setiap yg keluar dr mulut sampah...tetap konpiden tu penting!
Quote bonggo 14-1-2020 11:35 AM
Once a scammer always a scammer. Scammer for life gitu...
Quote buapakperut 14-1-2020 11:40 AM
Edited by buapakperut at 14-1-2020 03:42 AM

kolej penungging ugama kah. silibus apa diploma tu, senangnya sembang mqa ,keje under tcm bagai. siap ada fakulti bagai.sembang nak pekat aje nak hebat je..kompiden tinggi eh semua pembongak ni, rasa nak tampar laki die sampai bertervangan gigi siung die kat muka pempuan ni
Quote sarah82 14-1-2020 11:46 AM
Bangsat2 acah2 tau ilmu perubatan islam ni la yg suka tuduh org tu org ni bela hantu.. Sapa yg dok pi berubat dgn dia mmg tahap bodoh la.
Quote noor2 14-1-2020 11:51 AM
Boleh x ditangkap pasangan ni dan didakwa serta dipenjara sebab menyebarkan ilmu sesat. ..
Quote gideoncross 14-1-2020 12:28 PM
Sorry, issa no from me to both of u.
Quote limans 14-1-2020 12:33 PM
kenapa la mereka ni berada di kalangan kita....
Quote imogenBones 14-1-2020 12:46 PM
Tahap in denial dia macam sohai..cakaplah apa pun dia takkan faham. Mcm dah masuk air.
Memang kena pergi berubat dia ni.
Quote Boomibulat 14-1-2020 12:56 PM
MasyaAllah..makin jelas bercahaya nur diwajah antum berdua...ana yaqin bukan sebab filter akan ttapi disebabkan oleh keikhlasan antum mengharungi fitnah di akhir zaman..
Quote salmon-suki 14-1-2020 12:59 PM
Dia ke y perjuangkn bnde ni kt KKM?kata xde masa,xsempt jmpe kkm,nape caption ala2 dia y lead the pack?
Quote mieymiey 14-1-2020 01:08 PM
Sampai bila posting ig 2 ekor ni akan dicedok masuk dalam porem?? Kalau pun mangkuk 2 ekor ni ada pemenat, dah sah-sah la pemenat depa akan bertunggu-tangga kat ig depa. Motif nak jugak cedok masukkan dalam porem? Kongsi tular ker ni?!
Quote innocent_me 14-1-2020 03:32 PM
Jumpa kau kat klinik KKM?
Eh sampah mcm hang KKM tak panggil pun.
KKM cuma iktiraf rawatan tradisional mcm perbidanan,urut, homeopathy, acupuncture gitu je.
Yg kena sampuk takda kena mengena dgn KKM. Pesakit gi jumpa bomoh sendiri la.
Dan hang mmg bukan doktor bertauliah pun, sila buang title Dr tu..jgn denial sgt.
Quote CikguZara 14-1-2020 03:59 PM
ilmu jin memang la bukan tipu..

masalahnya kau yang menipu
Quote nanasno 14-1-2020 04:29 PM
anyway memang ada ya NOSS untuk kursus perubatan traditional ni. setau iols untuk urutan semua tu ada. memang ada sijil. masa iols pergi kursus noss ni ( tpi iols pergi bukan untuk perubatan tradisional la iols pergi untuk specialty iols in engineering)facilitator tu cakap dulu ada noss untuk perubatan islam. siapa tah nama dia cakap lead harun din ke siapa gitu la. tapi pastu senyap je sebab banyak level menda ni kena go through before diluluskan and diberi pada training provider. bukan senang2 ya. NOSS ni under JPK uols boleh google. iols pergi kursus noss tu baru iols tahu kewujudan jpk ni.

tapi dr tipu ni i memang tak caya. tengok muka laki dia pun dah menyampah.
Quote Mary_jane 14-1-2020 04:35 PM
Lepas kawen baru ni nampak mewah ye serba serbi. Huntong badan.
Quote ikanmasin 14-1-2020 09:18 PM
al kisah dia ke yg handle nnt..ala2 mcm nama dia akan ada kat
kkm tu yer..bertabah lah +menyampah dgn dia ni..tak nak kalah
tu tak sedar diri..
Quote mongoose_kidz 14-1-2020 09:35 PM
aku kesian betul dgn org yg overconfident tp produk so so je..
hairan pun ade.mana dtg keyakinan setinggi langit tu

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081191s Gzip On
To Top