Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Malangnya, Ia Hanya Satu Pembohongan" - Impian Shima Hasil Album Musnah

13-1-2020 09:34 AM| Komen: 41

Kredit foto: Berita Harian

"Malangnya, ia hanya satu pembohongan" 

Penyanyi rock popular era 1990-an, Shima, 51, mendakwa impiannya untuk menghasilkan album mini musnah apabila ditipu pasangan suami isteri dari Singapura, tahun lalu.

"Sebagai penyanyi, siapa tidak gembira apabila ada individu sudi mengeluarkan bajet untuk album mini yang memuatkan lima lagu? 

"Saya pula sudah lama menyimpan keinginan mahu merakamkan lagu terbaru. 

"Kali akhir saya merakamkan album adalah kira-kira 15 tahun lalu, menerusi 'Ke Pangkuanmu'," katanya yang dipetik dari Berita Harian.



Shima mendakwa, pasangan terbabit menghubungi dirinya kerana mahu membantu merealisasikan hasrat untuk muncul dengan lagu terbaru. 

Shima turut memaklumkan tidak pernah bertemu pasangan terbabit, sebaliknya hanya berbual menerusi telefon.

Malah, pasangan itu juga bertindak menghubungi Fauzi Marzuki, kononnya mahu menggunakan khidmat komposer terkenal berkenaan selaku penerbit album.

"Namun, semua janji mereka hanya palsu apabila Fauzi juga ditipu. 


"Awalnya, saya masih mempercayai janji manis yang ditaburkan, tetapi saya dihubungi oleh beberapa anggota kumpulan rock popular yang juga pernah ditipu," ujarnya.

Anggota kumpulan rock berkenaan memaklumkan kepadanya mengenai modus operandi pasangan suami isteri terbabit.

Kata Shima, mereka melihat gambarnya terpampang di laman web syarikat pasangan suami isteri itu. 

Kononnya, sesiapa yang mahu menawarkan persembahan untuknya di Singapura boleh berbuat demikian menerusi pasangan itu.

Sudah ramai penyanyi yang menjadi mangsa penipuan mereka dan alamat pejabat mereka di Kuala Lumpur pun tidak pernah wujud.


Shima mendedahkan perkara ini kerana tidak mahu ada penyanyi lain menerima nasib sama sepertinya.

"Saya sudah berangan mahu memiliki lagu baharu, tahun ini, tetapi nampaknya tiada rezeki. 

"Jika diizinkan Tuhan, saya memang mahu muncul dengan lagu terkini, sebelum menutup mata," tuturnya.

Zaman sekarang pelbagai cara orang nak menipu dan mengambil kesempatan. Bila kita terlalu naif memang mudah terpedaya.-CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 41
Komen

Previous : Nak Tau Lentik, Tak Lentik, Tunggulah..."- Bob Yusof

Next       : "Menghadap Komputer 3, 6 Jam, Suami Pun Pelik" - Yana Samsudin Buat Duit Main Game

Komen Terbaru

Quote red_velvet 16-1-2020 11:27 AM
Jual je la nasi campur macam dulu... Lagi seronok dapat bagi orang makan sedap hasil air tangan Kita..hati pun tenang walaupun pendapatan takdelah beribu2 sehari macam undangan nyanyi dulu2.... Tak jumpa dengan org2 hipokrit n bergelumang dengan dunia Seni yang bermacam ragam Ni.... lagipun zaman Ni orang dah takde nak beli album2 sangat.. belum tentu pun laku acikkk

Lain-lain Komen

Quote biozipstar 13-1-2020 09:38 AM
takpelah.. mana tau ada rejeki lain yg Allah nak bagi. masalahnya tapi.. acik shima ada x bagi duit modal kt depa? kalau xde, takpelah x terkilan sangat. tapi kalau ada bagi duit tu lebih hangen
Quote c===8 13-1-2020 09:39 AM
tak payah la acik shima, suara acik pun dah tak macam dulu

malam tadi kat tv1 saya tgk acik nyanyi, kesian saya tgk acik struggle nak nyanyi

lagu pertama tak abis saya dah tukar cenel sebab kesian sgt
Quote kucingitam 13-1-2020 09:43 AM
takpelah Shima..ada hikmahnya tu..
Quote BoongaKertas 13-1-2020 09:49 AM
Bukan rezeki chuols lagi tu kak. takpelah, akak doa jer mereka dpt "cash" di dunia ni. keji sgt perbuatan tu.
Quote Noraniza_Iblis 13-1-2020 09:58 AM
c===8 replied at 13-1-2020 09:39 AM
tak payah la acik shima, suara acik pun dah tak macam dulu

malam tadi kat tv1 saya tgk acik nyany ...

aah same...
1st die nyanyi lagu Luka dilukai tu pun dh sedih..
lps tu die nyanyi lagu catchy pun..
sedih jgk..
hmm..dh la tu acik shima..bwk2 la berehat dr industri..
rezeki byk kot lain..

Quote Kurex 13-1-2020 10:31 AM
dulu minat dia..
Quote rospinki 13-1-2020 10:42 AM
nak menten jadi penyanyi badan kena fit..kalau dah bgitu agak kelaut je nanti.
Quote Boomibulat 13-1-2020 10:47 AM
Tanya sikit..knp kak shima pcaya org nk keluarkan album zaman skrg ni?tp harap2 kak shima x melabur skali..hr tu dh dpt bantuan zakat ke ape tu..
Quote RatuDunia94 13-1-2020 11:33 AM
Ni bukan tahun 90an tau kak shima.. mana ada penyanyi berani keluarkan album waima mini album sekalipun.. realistik la..
Quote Nora_29 13-1-2020 11:38 AM
Kak Shima, cuba akak tanya pada kak Aishah Janji Manismu how to keep fit? Biasanya badan besar saiz kita2 ni kena banyak bergerak kalau nak jaga suara tambah2 pulak kena minum banyak air masak, haaa lagi satu contoh pi laa tanya DCT time nak konsert DCT tetiap hari work-out bagi keep fit atas stage
Quote Nenasketum 13-1-2020 12:27 PM
Kena game lar agaknya kot sebab tak sebut berapa ribu sudah lesap. Suara dia ni pun dah out, kenapa diorang ni tak boleh move on? Malah yang bekerja diopis pun kena pencen jaga cucu.
Quote jerukkedondong 13-1-2020 03:06 PM
Dah la kak shimateringin..sudah2lh menyanyi tu
Lg baik kak shimateringin join grup2 marhaban...
Quote electricopop 13-1-2020 03:13 PM
jerukkedondong replied at 13-1-2020 03:06 PM
Dah la kak shimateringin..sudah2lh menyanyi tu
Lg baik kak shimateringin join grup2 marhaban...

Hahahaha.
Semua nak teringin... ni branding dia kut. Tu je lagu dia yang orang tau.
Quote MadameOnion 13-1-2020 03:38 PM
dia ni dgn ella raseeeeerrr lebih kurang je umurnya kan? tapi ella nampak muda la waupun bengkak sana sini..tu bezanya org berduit dengan tidak
Quote buapakperut 13-1-2020 03:40 PM
shima...ingatkan wan maimunah tadi
Quote harkktuih 13-1-2020 04:42 PM
Baiklah shima meniaga balik lauk pauk dr menyanyi..
Quote ashilalat 13-1-2020 05:01 PM
Malam tadi aku tertengok shima nyanyi lagu Luka Dilukai dgn Apa Ku Rasa, rasa mcm nak rampas jd mic, bak sini biar aku nynyi. Sumbang mambang kak ko nyanyi. Elok sikit la si Salwa dgn Dara jalil nyanyi walhal dara dgn salwa lg lama berkecimpung dan lg tua umornya. Wat hapen shima? Nama kau besar kot dlu!
Quote cmf_blingblings 13-1-2020 05:07 PM
berpijaklah di bumi nyata, Dato' Sitipun dah tak berani nak keluar album kak oi, semua keluar single ja
Quote diss69 13-1-2020 05:10 PM
ashilalat replied at 13-1-2020 05:01 PM
Malam tadi aku tertengok shima nyanyi lagu Luka Dilukai dgn Apa Ku Rasa, rasa mcm nak rampas jd mic, ...

Walaupun akk xberapa minat ngn salwa abd rahman n rohana jalil, tp deorang perform lagi bagus dari shima yg suaranya akk minat dulu2..

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087898s Gzip On
To Top