Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Buka Gerai Char Kuey Teow, Hafreez Adam Diperlekeh Oleh Datin

11-1-2020 04:11 PM|Oleh: Saiful| Komen: 101

Foto: IG
Hafreez Adam terkilan kerana ada individu yang memperlekehkan dirinya membuka gerai makanan char kuey teow.

Di Instagram, pelakon ini memparkan perbualan menerusi DM yang dikirimkan kepadanya.

Individu yang menulis mesej tersebut seolah-olah memandang rendah usaha Hafreez untuk mencari pendapatan dengan membuka bisnes kecil-kecilan.


"Kalau tak berlakon kerja dia gerai char kuey teow je. Susah lah..pergilah belajar degree, sekurang-kurangnya ada ilmu pengetahuan.
 
"Muda-muda mesti belajar, jangan buang masa," tulis individu tersebut.


Namun Hafreez memberitahu yang dia langsung tak malu menjadi seorang peniaga gerai kerana ia adalah rezeki yang halal bagi membantu keluarga.

"Je? tetapi saya pandang dari sudut positif. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi.
 
"Sekurang-kurangnya Allah bagi jalan untuk saya tolong keluarga juga. Muda-muda ni lah kena kerja keras juga. Nanti jemput datang ke gerai saya ye Datin. Saya belanja char kuey teow," tulisnya.


Bekas tunang kepada Zara Zya ini juga menasihati anak-anak muda di luar sana agar jangan berasa malu dengan sebarang pekerjaan halal yang dilakukan.

Bagi yang nak rasa char kuey teow Hafrezz boleh datang ke Enjoy's Corne, Desa Melawati, Kuala Lumpur. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 101
Komen

Previous : Ainul Aishah Terima Hakikat Tak Laku Kerana Dah Tua

Next       : Kami Dah Cuba Sedaya Upaya Selamatkan" - Jaclyn Victor Akhirnya Bercerai

Komen Terbaru

Quote stargazer20 18-1-2020 09:22 PM
Memang tak minat dengan mamat ni..ingat dulu akbar mana sibuk dengan muka jerawat batu dia dulu..tak ada lagi berita ya lebih penting dari cerita jerawat dia!!

Lain-lain Komen

Quote ime1311 11-1-2020 04:19 PM
Sendunya dik. Tahap sendu smpai tak da sapa nak komen
Quote sarah82 11-1-2020 04:23 PM
Mcm x pernah menggoreng char kuey teow saja
Quote boongalalang 11-1-2020 04:27 PM
Kekoknyahhhhhhhhh!!!
Quote mongoose_kidz 11-1-2020 04:36 PM
pakaila penutup rambut....x hygiene lansung...
rambut terjurai2 dgn posisi kuali bawah sgt...senang je bnda2 lain nak masuk
btw nmpak kekok sgt cara dia memasak tu
Quote dua_chzy 11-1-2020 04:38 PM
Erm, ko perlu banyak blaja masak lagik dek. Gi berguru dengan uncle Cina kat Pineng, timba ilmu sebakul, baru bukak gerai.
Quote i_is_kennot 11-1-2020 04:40 PM
Bakal calon menantu idaman?!  
Quote nuril86 11-1-2020 04:47 PM
gigih ye dia.. mcm2 cara dia nak up tp tetaplaa sendu di angin lalu...
Quote timah03 11-1-2020 04:47 PM
sarah82 replied at 11-1-2020 04:23 PM
Mcm x pernah menggoreng char kuey teow saja

Sikit pula kuantiti nya tu......
Quote sarah82 11-1-2020 04:48 PM
timah03 replied at 11-1-2020 04:47 PM
Sikit pula kuantiti nya tu......

Yap.. Nampak sangat propa
Quote diss69 11-1-2020 04:52 PM
Akk pon xnk kondem.. Cuma rambut tu kasi nmpk kemas sket.. jngn biar berjuntai mcm tu..
Quote timah03 11-1-2020 04:52 PM
Alahai.......komen macam tu pun kau nak sentap ke.......sikit2 jual nama keluarga...
Putus tunang and lebihkan masa dgn keluarga.....jual char kuey teow sbb nak tolg keluarga..
Quote febreze 11-1-2020 04:55 PM
better uols jd waiter kat blueboy jahhh..kompem kayo
Quote anony-mous 11-1-2020 04:59 PM
Biasa jah komen akak tu. i klau muda2 pon baik smbg blajar. Nak pulak xreti msak mcm heols ni
Quote rayray28 11-1-2020 05:01 PM
Key tu dari diablilit dahi baiklaa dia tutup kepala dia..xde laa risiko rambut jatuh dlm kuali tu
Quote makneng 11-1-2020 05:11 PM
Btl juga apa mak datin tu ckp.. Ko hengat ko retis org bakalan berlumba lumba nak beli ckt ko? Kosser
Quote nooriesz 11-1-2020 05:32 PM
mamat ni poyo kuat laa..
Quote famri7 11-1-2020 05:35 PM
Nampak cemar jah kuehtiyow.
Quote Tunan 11-1-2020 05:49 PM
Makan free pun tak ingin..
Quote Ritacomels 11-1-2020 05:52 PM
Hahahhaha alahai sian nyaa, komen dlm ni satu pon xde back up si hapreez ni.. Gitu la naseb bila rupa so-so je.. Tabah la ye

Lihat semua komen(101)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081923s Gzip On
To Top