Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Jangan Gembar-gemburkan Yang Bukan-bukan" - Kerajaan Tak Jadi Guna Vellfire

10-1-2020 01:14 PM Komen: 37
"Harap jangan gembar-gemburkan yang bukan-bukan."

Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengesahkan kerajaan akan mengekalkan penggunaan Proton Perdana sebagai kenderaan rasmi menteri, timbalan menteri dan pegawai kanan kerajaan.


Kredit foto: IG

Memetik MalaysiaKini, keputusan itu dibuat berikutan kekurangan stok kenderaan terbabit dapat diatasi.

Tegasnya, kerajaan tidak akan menggunakan Toyota Vellfire seperti digembar-gemburkan.

Sekarang kita dapat maklumat, atau pengesahan, bahawa kereta Perdana mencukupi. Ini tak jadi masalah," katanya.

Lim juga mengingatkan orang ramai agar tidak menggembar-gemburkan yang bukan-bukan dan tidak benar. 

Sebenarnya ini (Toyota Vellfire) adalah pilihan. Bila kontrak diberikan, ia untuk menteri, kita nak kekalkan Perdana tetapi kerana syarikat tak keluarkan Perdana, ini jadi masalah.

Yang ada tak cukup untuk menteri-menteri dan juga timbalan. Itu sebab kita beri pilihan, sekiranya tiada (Perdana), kita pilih yang lain, katanya. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 37
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote takayama 11-1-2020 09:47 AM
Klu nak tukar kereta sedia ada tu boleh tp guna lah kereta nasional
Perdana x cukup then guna lah proton apa yg besar tu, as long kereta nasional xdelah rakyat marah
Velfire tu gedabak takat nk buh 3 atau 4 manusia ajer dlm tu

Lain-lain Komen

Quote Atata 10-1-2020 01:36 PM
Alasannnnn!!! U turn baek punyer!
Quote hatikudus 10-1-2020 01:42 PM
Ketaq la tuuu...hoiiiiiiii tol bila nak mansuh oiiiiiiiii
Quote sapeka 10-1-2020 01:57 PM
U turn setelah kantoi ka apa ni?
Quote sambaldurian 10-1-2020 02:01 PM
Ak perasan skg rakyat pun 'kuasa' nk bg jalan kt polis pengiring laluan, kereta org besar klu time jln sesak. X tau le sape selalu kt tol subang tu. Polis pengiring pun mls nk lebih2.
Quote fliphair8 10-1-2020 02:03 PM
ehhhh ehhh cite lain plak...camne kontrak ngan toyota? dah sign bole cancel ke? penalty bape?

dan2 tukar cite...takut lerrr tuuuuuu
Quote dudaberhias 10-1-2020 02:07 PM
biasala cerita lepas kena kecam rakyat...
Quote kabukiman 10-1-2020 02:09 PM
Ingat rakyat bodoh mcm dia.

Apa ke bangang Cari substitute rega 2x ganda beza.

Kantoi busattttt liao ah beng
Quote gujiwa 10-1-2020 02:12 PM
ahahahahahhaahha

btw awat thread lama2x tetibe naik ??
Quote SWORKS27 10-1-2020 02:19 PM
kalau x kena kecam..dia redah ja...spesis ni banyak dah..boleh agak
Quote Count_Romanov 10-1-2020 02:20 PM
Pemkn babi ni kuat btl uturn
Quote najib888 10-1-2020 02:31 PM
hatikudus replied at 10-1-2020 01:42 PM
Ketaq la tuuu...hoiiiiiiii tol bila nak mansuh oiiiiiiiii

tadak nak mansuh aihh.. depa cuma kata tol tak dinaikkan ja tahun ni. Kerajaan tanggung berapa juta ntah.. 100 juta kot..ka 1 billion.

Pelaq.. Kerajaan PH u turn kat kona... dajei..
Quote tanyasikit 10-1-2020 02:31 PM
tanya sikit, betul ke menteri kewangan terjatuh kat jamban?
Quote Rogue98 10-1-2020 02:32 PM
Perdana pun tukar baru gak. Padahal buat kerja ntah apa2. Baru jadi kerajaan nak pakai kereta baru. PH ni patut pakai public transport jer.
Quote Megikari 10-1-2020 02:34 PM
Ahahahahaha... Makin lama makin menghiburkan la diorang ni
Quote Kurex 10-1-2020 02:43 PM
lanc*u lu mat
Quote Forfoxache 10-1-2020 02:52 PM
Very pleasing news to hear LGE. I know u personally tak kisah but the remaining kmpg ministers jer nak chas high keras sebab muka kmpg tak lari.
Quote dizekni 10-1-2020 02:54 PM
tahap yang ditunjukkan menteri2 ph setakat ni
melayakkan mereka guna viva je untuk kereta rasmi

nobita, take note
Quote azalia72 10-1-2020 02:54 PM
fliphair8 replied at 10-1-2020 02:03 PM
ehhhh ehhh cite lain plak...camne kontrak ngan toyota? dah sign bole cancel ke? penalty bape?

da ...


Proton Perdana tuuuu .... baru ku tau keta ni laris mcm goreng pishang panas sampai tak cukup stok seantero malaysia

Quote Noraniza_Iblis 10-1-2020 02:56 PM
hahaa... lepas prk kimanis..
sure on balik.. puak2 ni sembang hangit mcm tipah koyaaa

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.182781s Gzip On
To Top