Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Lima Bulan Tak Ada Job, Beli Telekung Pun Kena Tipu!

10-1-2020 12:57 PM|Oleh: Saiful| Komen: 78

Dah lima bulan tak ada job! Delimawati Ismail mengakui pada usia 62 tahun, dia sudah tidakl menjadi buruan penerbit dan pengarat lagi.

"Selepas lima bulan menganggur, produksi MLM mengundang saya sebagai artis jemputan, baru-baru ini.

"Iyalah... Sekarang stesen televisyen (TV) memberi watak emak kepada pelakon berusia 40-an. Saya yang dalam kelompok usia 60-an tidak dipandang lagi.

"Mereka hanya fikirkan saya untuk mengisi watak nenek atau menjadi hantu," katanya kepada BH Online.

Foto: Google
Sementara itu pelakon filem Hantu Kak Limah ini memuji usaha Pengerusi FINAS, Datuk Hans Isaac memastikan pelakon veteran diberi tawaran kerja.

"Saya ini bukannya muda lagi. Kalau berniaga pun, tak larat hendak mengangkat barang.

"Apatah lagi saya mengalami masalah slipped disc. Angkat berat mesti sakit belakang. Kalau saya berlakon, tidak boleh hendak berdiri lama-lama, apatah lagi berniaga," tambahnya.

Bukan itu sahaja, Delimawati juga mendakwa dia menjadi mangsa penipuan baru-baru ini.

Foto: Google
"Pada 30 Disember lalu, saya membeli telekung berharga RM39.90 di Facebook. Malangnya, sehingga hari ini, saya tidak menerima sebarang maklum balas.

"Saya cuba menghubungi nombor telefon tertera dan menghantar mesej banyak kali, namun tidak berjawab melainkan rakaman suara mesin."

Alahai, kesian pula. Sudahlah tak ada job, beli telekung pun kena tipu. Bertabahlah! -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
6
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
4
Komen: 78
Komen

Previous : Ainul Aishah Terima Hakikat Tak Laku Kerana Dah Tua

Next       : “Bagi Saya Masuk Dulu, Jalankan Amanah" - Ahmad Idham Masuk Semula Bilik CEO Finas?

Komen Terbaru

Quote theotherfriend 19-1-2020 01:02 AM
miss_strangers replied at 18-1-2020 01:41 PM
Mesti u nak buat surprise Kasi hadiah tellekung kat acik delima kan...

Too obvious eh?
Ekceli iols sedih kot, bab telekung pun nk tipu org tua.. x baik la

Lain-lain Komen

Quote ReginaGeorge 10-1-2020 01:05 PM
Maka beringatlah ketika masih muda.
Quote doubleA 10-1-2020 01:06 PM
Jahatnya penjual telekung, tipu makcik2.

Delimawati ni pernah juga merintih takda job kan sebelum mamat khalid ambil jadi hantu kak limah. Lakonan sheols berkesan je. Normah damanhuri laku plak job banyak
Quote dudaberhias 10-1-2020 01:37 PM
Sebabtu lah jangan beli di facebook, mudah semua tu... kalau nak beli pun sila siasat seller tu dulu... tapi orang tua mana la nak tau beli dan checkout macam di Lazada, shopee semua tu... hmmmmm...

Orang muda pandai lerr... mak aku pun kerja beli dekat fb.. mentang2 duit kita bagi banyak bulan2.... habis ribu2 beli pokok... pokok pun mahal2 dan rare je dia beli.... beg lady dior pun dia beli... mujur bukan dapat yang fake....

pernah kena tipu pokok... tapi puluh2 je... tu yang tak serik lagi membeli di facebook....
kena tipu ribu2 baru serik kot...
Quote KIM.K 10-1-2020 01:41 PM
Belum pernah lg dpt seller tipu
Biasa kena zaman cari kerja part time long time ago
Website tutor telan duit gitu je. Satu lagi minta RM400 untuk buat kerja pos. Scammer dua2

Quote matchstick 10-1-2020 01:52 PM
semoga murah rezeki acik delimawati..aku suka dia ni lg drpd normah damanhuri

mamat khalid xde filem or telemovie baru ke utk acik ni berlakon
Quote Mfzg89 10-1-2020 02:29 PM
retis kaya kejap je..majoriti umur 40 dah out ..nak start p cari kerja mcm kita2 ni mmg x la.jatuh stendet la retis jadi kuli..
muda2 tgh laku elok invest pe yg patut.
Quote fifie_olin 10-1-2020 02:29 PM
aku pnh berselisih dgn makcik ni
ermm agak seremm
Quote BebeQ 10-1-2020 02:31 PM
Dia kata sekarang tv bagi watak emak kepada pelakon 40-an, beliau masa umur 40-an dapat watak apa?
Kakak2 ke?
Quote dekmieDandy 10-1-2020 02:59 PM
ooo cerita yang dia jadi nenek jahat tu dah lama ya

waktu muda dulu dia ni femes ke? kenapa ada yang cakap beringat waktu muda
Quote kucingitam 10-1-2020 03:12 PM
BebeQ replied at 10-1-2020 02:31 PM
Dia kata sekarang tv bagi watak emak kepada pelakon 40-an, beliau masa umur 40-an dapat watak apa?
...

umur 40-an dia sibuk jadi ketua rombongan..pi sukan komanwel kat bukit jalil.

Quote helicornia 10-1-2020 03:20 PM
i wonder artis2 lain yg dh lama hilang/jarang keluar tv/movie dorang hidup mcmana? kak delimawati ni kira ada job gak walau tk kerap tp still nampak muka dia.tu pun merintih tk cukup belanja. kita yg keje gaji bulan tetap pun risau je klu tk cukup duit
Quote puanbintang 10-1-2020 03:24 PM
setuju..tak kisahla gaji banyak ke, harga barang tu tak mahal mana pun..kalau bab duit ni 10 senpun kena berkira..nak meniaga tapi main tipu2 pulak...bertabahla makcik delimawati...adalah rezeki lain pulak ye
Quote BebeQ 10-1-2020 03:52 PM
kucingitam replied at 10-1-2020 03:12 PM
umur 40-an dia sibuk jadi ketua rombongan..pi sukan komanwel kat bukit jalil.

Masa tu pun beliau dapat watak makcik kompung people, nasib baik rombongan selamat sampai

Quote jijilaaa 10-1-2020 03:54 PM
sbb tu la waktu muda kena beringat..menyimpan

artis zaman dulu..bila dah tua banyak melarat kan...
Quote kucingitam 10-1-2020 04:02 PM
BebeQ replied at 10-1-2020 03:52 PM
Masa tu pun beliau dapat watak makcik kompung people, nasib baik rombongan selamat sampai

hahah kan...walaupun pelbagai rintangan dilalui...

Quote tanyasikit 10-1-2020 04:04 PM
tanya sikit, tak nak berlakon gerak khas ke, mana ada polis pangkat asp cun2 slim2, semua saiz2 badan kak limah, betul tak?
Quote CinnamonR 10-1-2020 04:58 PM
Kesian yee...mane2 pengarah tu bgla job ke dia
Quote rayray28 10-1-2020 05:01 PM
kucingitam replied at 10-1-2020 03:12 PM
umur 40-an dia sibuk jadi ketua rombongan..pi sukan komanwel kat bukit jalil.

Bestnyaa cite francais rombongan tu
Quote Noraniza_Iblis 10-1-2020 05:54 PM
nasib acik ni jd cmni..
sbb sheols tk penah merasa mendonia pon dulu2..
tk mcm yg lain.. wan maimunah,normah damanhuri,
rosnah mat aris.. die ni pelakon gred D  je dulu..
so skrg name sheols naik pun sbb cite2 mamat Khalid..

Lihat semua komen(78)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088429s Gzip On
To Top