Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Macam Pakai Template Powerpoint Je" - Backdrop Sidang Media SPRM Dikritik

8-1-2020 04:41 PM Komen: 38
Kecoh hari ini di seluruh negara apabila rakaman audio dipercayai antara bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor didedahkan oleh pihak SPRM. 

Menerusi rakaman audio itu, Rosmah kedengaran menjerit kepada suaminya seperti yang didedahkan dalam sidang media oleh pihak SPRM di Putrajaya. 

Menurut Ketua Pesuruhjaya SPRM, Latheefa Koya, ia merupakan antara sedutan daripada sebahagian sembilan set klip audio berdurasi 45 minit yang berlangsung antara Januari dan Julai 2016, Astro Awani melaporkan. 

Kredit foto: Twitter

"Demi kepentingan awam, kami mendedahkan kepada umum kandungannya,"  katanya.

Dalam pada itu, pelbagai reaksi di laman sosial melibatkan pendedahan panas ini. 

Menerusi tinjauan kami, antara yang diperkatakan termasuklah tirai latar atau 'backdrop' sidang media yang digunakan yang nampak murahan. 


Seorang pengguna Twitter menulis,

"I love looking at the SPRM building in Putrajaya. Unique design.

"Tapi backdrop sidang media macam pakai template Microsoft Powerpoint lepas tu print slide. 

"Building nampak unik tapi backdrop keep it sleek & minimal ok."

Apa pula pendapat anda dengan isu ini? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 38
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote JohnnySins 9-1-2020 04:21 PM
MadameOnion replied at 9-1-2020 04:14 PM
ada jabatan kerajaan pakai original software ke?

tak dak ka? wakakakakakkakakakaka

Lain-lain Komen

Quote Kurex 8-1-2020 04:46 PM
video - makan masa nak kenal pasti
audio - disahkan
Quote KIM.K 8-1-2020 05:17 PM
Ok je tengok but zaman pakai foam lagi helok arrangementnya
Quote Zack8hunter 8-1-2020 05:19 PM
kene ker backdrop tu gah2 sgt.. kira ok la tu.. not a biggie pun..
Quote batmana 8-1-2020 05:20 PM
yg komen ni kene keje dgn bos yg dh tua2 la baru paham
ko igt senang ke klu ko dh design cantik2, pstu bos lama tego nk design cm pprt
hasilnya cmni la
Quote idea77 8-1-2020 05:23 PM
Haahhahaaha...peringatan jangan main2 sumpah laknat ya..
Quote R2D2 8-1-2020 05:24 PM
Kurex replied at 8-1-2020 04:46 PM
video - makan masa nak kenal pasti
audio - disahkan

satu lagi
Air kencing - rumit
Quote TuntungReturn 8-1-2020 05:33 PM
dlu ade audio semekom mah
Quote helicornia 8-1-2020 05:56 PM
dh kenapa sprm dedahkan kandungan audio dlm.sidang media? bukan tu utk tujuan pendakwaan di mahkamah ke?
Quote JohnnySins 8-1-2020 06:06 PM
tanya sikit...pakai powerpoint crack activator atau ori office365?? wakakakakakakakkaka
Quote harizs 8-1-2020 06:14 PM
Terdesak tu nk menang prk kimanis..1mdb x jalan..SD altantuya x jalan..apa sume x jalan..rakyat da tahu pekong game ph..
Quote giyomi 8-1-2020 06:15 PM
sekadar backdrop tak penting pon semua tu, yg penting intipati. tp biasa lah, klu oorg yg dipuja yg jd isu, benda2 kecik pon akan di perbesarkan tuk simpang isu sebenar
Quote xy_daen 8-1-2020 06:24 PM
TuntungReturn replied at 8-1-2020 05:33 PM
dlu ade audio semekom mah

Percaya jeAbg Mat semekom Mah... Bau buret Mah...
Quote Lagubestbest 8-1-2020 06:37 PM
batmana replied at 8-1-2020 05:20 PM
yg komen ni kene keje dgn bos yg dh tua2 la baru paham
ko igt senang ke klu ko dh design cantik2, p ...

i feel u.
Quote Nt-ViruS 8-1-2020 06:38 PM
xde masalah pun backdrop dia. argue the point la. level2 penyokong bossku memang sampah. benda bukan2 dia argue sebab nak spin issue.
Quote harizs 8-1-2020 06:46 PM
Malas nk percaya sbb koya ni lantikan politik dr atok
Quote harizs 8-1-2020 06:47 PM
AUDIO tak berapa jelas suara, tak pasti pelaku - Bahan bukti

VIDEO yang jelas dan disahihkan tulin, pasangan pun dah mengaku - bukan bahan bukti.

Malaysia baru
Rule of Law
Quote harizs 8-1-2020 06:49 PM
"Cabut Sat...nak Kentut"....Rakaman HD yg pelakunya kekal misteri sampai bila2
Quote shi_jewel 8-1-2020 07:15 PM
Terdesaknya....

Jwb soalan press pun sekat2. Mcm x confident je. Its a psychology ok...kalau dh menipu tu...nampak sgt...
Quote Potato_kering 8-1-2020 07:20 PM
Kurex: video - makan masa nak kenal pastiaudio - disahkan

Kannnnnnnn... dumb dumb

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.184424s Gzip On
To Top