Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Hampir Mati, Saya Tak Akan Makan Popcorn Lagi!"

Oleh: Archaiv|9-1-2020 10:52 AM Komen: 42
Sumber foto : Metro.uk  Adam in hospital (Picture: SWNS)

Lelaki dari Cornwall, England hampir mati gara-gara bertih jagung. Kejadian bermula apabila Adam Martin cuba mengeluarkan bertih jagung yang terselit di giginya.

Memetik Metro.co.uk, lelaki berusia 41 tahun itu dikatakan mengalami jangkitan yang hampir mengancam nyawa selepas menggunakan pelbagai alatan seperti penutup pen, pencungkil gigi, wayar dan juga paku besi untuk mencungkil bertih jagung berkenaan. 

Gara-gara perbuatannya itu, jangkitan telah berlaku pada gusinya sehingga merebak melalui saluran darah ke jantung hingga menyebabkannya mengalami jangkitan kuman endocarditis. Oleh itu, dia terpaksa menjalani pembedahan jantung terbuka.


Tanda-tanda endocarditis


Sumber Foto : semanticscholar

Bertih jagung itu dikatakan tersangkut pada giginya pada September tahun lalu sebelum dia mula mengalami tanda-tanda jangkitan seperti berpeluh-peluh ketika malam, keletihan dan sakit kepala selepas seminggu. 

Menjelang Oktober, dia pergi ke hospital selepas gejalanya masih tidak baik, di mana doktor mendapati jantungnya rosak akibat jangkitan.

"Saya rasa ada sesuatu yang tidak kena, saya banyak tidur dan tubuh berasa sangat tidak selesa.

"Saya juga mengalami kesakitan pada kaki. Selepas diperiksa, saya dimasukkan ke hospital pada hari sama untuk menjalani ujian," katanya.

Mujurlah, doktor dapat menyelamatkan Adam Martin. Dia terpaksa menjalani pembedahan untuk membuang darah beku dalam saluran darah kakinya serta menggantikan injap jantung.


Gambar hiasan 
Sumber Foto : uberhumor
Gambar hiasan 
Sumber foto : 9gag

Sementara itu, dalam laporan media lain seperti ndtv dan dailymail, Martin meluahkan rasa syukur kerana masih hidup dan pengalamannya itu membuatkan dia serik untuk makan bertih jagung lagi. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
1
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 42
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Archaiv 14-1-2020 09:51 AM
polluxsstar replied at 13-1-2020 05:16 PM
mcm sy yg trauma dgn ikan pari. huhu

Terima kasih sebab sudi baca.

Lain-lain Komen

Quote shernazz 9-1-2020 10:58 AM
Choi
Iols ingat makhluk asing mana la
Rupanya popcorn
Quote Archaiv 9-1-2020 11:01 AM
shernazz replied at 9-1-2020 10:58 AM
Choi
Iols ingat makhluk asing mana la
Rupanya popcorn

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote zuuu 9-1-2020 11:23 AM
Bmula dari popcorn yg stuck kt gigi sampai kena wat operation sebab jangkitan kuman...gila x fobia,kalo aq pon mmg haram la nk makan popcorn lagi...
Quote fliphair8 9-1-2020 11:29 AM
makan kepok lekor yer poromers sekalian...#bmf gituh, bantulah usahanita ganu sebab laki demo bewak...
Quote yeepi_33 9-1-2020 11:30 AM
seram lagi tgk pic popcorn.

emm.
yelah. nak jadi sebab je.
Quote Archaiv 9-1-2020 11:38 AM
yeepi_33 replied at 9-1-2020 11:30 AM
seram lagi tgk pic popcorn.

emm.

terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 11:38 AM
zuuu replied at 9-1-2020 11:23 AM
Bmula dari popcorn yg stuck kt gigi sampai kena wat operation sebab jangkitan kuman...gila x fobia,k ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 11:39 AM
fliphair8 replied at 9-1-2020 11:29 AM
makan kepok lekor yer poromers sekalian...#bmf gituh, bantulah usahanita ganu sebab laki demo bewak. ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Melur1 9-1-2020 12:09 PM
jangkitan sebab popcorn ke sebab gunakan benda aneh2 utk buang popcorn tu
Quote umbut 9-1-2020 12:11 PM
Seram... kadang terselit... x jaga leh wat jangkitan.. ada org kena kanser permulaan dengan gusi sakit bagai.. jagalah gigi gusi mulut
Quote noor2 9-1-2020 12:20 PM
Bertih jagung juga yg salah. ...
Quote Archaiv 9-1-2020 12:20 PM
Melur1 replied at 9-1-2020 12:09 PM
jangkitan sebab popcorn ke sebab gunakan benda aneh2 utk buang popcorn tu

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 12:21 PM
umbut replied at 9-1-2020 12:11 PM
Seram... kadang terselit... x jaga leh wat jangkitan.. ada org kena kanser permulaan dengan gusi sak ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 12:21 PM
noor2 replied at 9-1-2020 12:20 PM
Bertih jagung juga yg salah. ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote noor2 9-1-2020 12:24 PM
Archaiv replied at 9-1-2020 12:21 PM
Terima kasih sebab sudi baca.

Tt forumer paling sopan pernah akak temui dlm forum ni...hehe...

Sama2 TT....tentulah semua baca. ...
Quote Biabetik 9-1-2020 12:37 PM
Peringatan tuk poromer2 yg gemar mkn popcorn kalau ada berita panas
Quote Kurex 9-1-2020 12:42 PM
terimakasih kerana sudi baca
Quote Artemesiaa 9-1-2020 12:45 PM
Dah tahu terselit bertih jagung lepas tu guna barang2 yang tak tahu tahap kebersihannya mana tak mengundang jangkitan.  
Quote Archaiv 9-1-2020 01:11 PM
Biabetik replied at 9-1-2020 12:37 PM
Peringatan tuk poromer2 yg gemar mkn popcorn kalau ada berita panas

terima kasih sebab sudi baca.

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.169644s Gzip On
To Top