Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Apa Motif Rakaman Suara Tu" - Adibah Noor Persoal Motif, Warganet Pun Dah Bosan Kisah Najib

SakuraJo|9-1-2020 03:53 PM Komen: 72
Pelbagai reaksi yang dilontarkan oleh pelbagai pihak terhadap pendedahan audio oleh SPRM semalam berkenaan perbualan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.

Antaranya, termasuklah penyanyi Adibah Noor yang mempersoalkan motif pendedahan tersebut. 

Kredit foto: Peraktoday

Dia yang menulis persoalan itu menerusi Twitter berkata,

"Sooo...the purpose of exposing the recorded conversion was...?"


Ia dipersetujui oleh kebanyakan warganet yang berkata mereka turut tertanya-tanya apakah tujuannya..

"Im wondering too. I thought its just a conversation between a husband and a wife... when youre in distress mmg camtu la jadinya... xdenya lovey dovey mcm drama melayu... tak lakinya jadi singa atau bininya menyinga..."

Ada juga yang berkata mereka sudah 'boring' dengan berita yang sering memaparkan perihal Najib.


"Boringlah. Orang dah nak world war kita masih cakap pasal Najib," kata seorang lagi warganet. 

Di samping itu, ada pula yang mengaitkan dengan kisah suami isteri di luar sana. 

"Untuk ajar isteri di luar sana supaya tegas dgn suami. Kalau suami salah atau khilaf, jangan bagi muka! Give him a wake up call utk kesejahteraan rumahtangga. Tapi buat semua ni dgn penuh kasih sayang. Gittuu.."

Apa pula pendapat anda? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
6
Komen: 72
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote zamzam 15-1-2020 09:14 AM
Edited by zamzam at 15-1-2020 09:17 AM
barfi replied at 10-1-2020 01:50 PM
Wardina tu mmg dah close IG dia terus ek


Tak tahan kena maki agaknya. Apatah lagi menteri kesayangannya dah dinyahkan.

Lain-lain Komen

Quote kopiah 9-1-2020 03:57 PM
pelik dorg ni...selagi apa dorg nak tak dpt..mula dia org aib kan org sana sini
Quote rosasen 9-1-2020 03:58 PM
kenapa conversation part tu je...mesti ada sebelum selepas
Quote febreze 9-1-2020 04:07 PM
tujuan nk buktikan ada arahan kpd org sprm lah...patut sprm bdn diraja..takde kaitan politik
Quote NickiMinaj 9-1-2020 04:10 PM
alaa takyah kesian sgt la dgn najib tu, harga menjadi seorang ex-pm yang corrupt.
Quote lotionmilo 9-1-2020 04:13 PM
Benang artis dan politik tak best
Quote nadie90 9-1-2020 04:15 PM
Last2 xkemana pun....pusing2 kesitu jgk.....smpai Kiamat bru habis drama2 xberkesudahan ni....sdgkan negara luar dah makin menuju kedepan
Quote MadameOnion 9-1-2020 04:21 PM
tak buleh blah muka tipah koyak masa rakaman audio tu dimainkan..seriuos bebenor macam ye ye je nak memperbodohkan rakyat..last2 diri sendiri nampak bangang..habis kena korek kisah2 lama siap tempat lahir lagi..kompem leluhur kari puley
Quote mesmerize 9-1-2020 04:25 PM
ai dah dengar tadi rakaman tu kawan cainis ai bukak kat hp sheols.. siap ada subtitle lagi bagi terang.. takde pun ayat suruh tembak tuya ke gelapkan duit ke .. yang ada rosmah suruh najib jemput siapa ntah datang rumah..  nexttt
Quote ashilalat 9-1-2020 04:30 PM
Adibah noor baru kebasahan akibat kehancingan Pee H kah? Selama ni bukan main menyokong Pee H. But better late than never lah kan. Mahacai Pee H lain mcm wardina, aishah, dayangku intan bila pulak nak kebasahan?
Quote natrahn 9-1-2020 04:52 PM
mesmerize replied at 9-1-2020 04:25 PM
ai dah dengar tadi rakaman tu kawan cainis ai bukak kat hp sheols.. siap ada subtitle lagi bagi tera ...

mmg audio ni bukan pasal altantuya..ni kes lain..
Quote zie_indah 9-1-2020 05:05 PM
Kami rakyat marhaein tidaklah vodo untk menilai..manakah intergeriti sudah pergi....boasan. next
Quote AppropriateNick 9-1-2020 06:02 PM
NickiMinaj replied at 9-1-2020 04:10 PM
alaa takyah kesian sgt la dgn najib tu, harga menjadi seorang ex-pm yang corrupt.

orang bodoh mmg muka buruk kan itam dan gemok
Quote Nt-ViruS 9-1-2020 06:58 PM
febreze replied at 9-1-2020 04:07 PM
tujuan nk buktikan ada arahan kpd org sprm lah...patut sprm bdn diraja..takde kaitan politik

lembap juga akak diba ni. acah2 good2 je dia tu.
Quote me12345 9-1-2020 07:03 PM
Bosan lah..rakyat nk ekonomi stabil..kalau stabil..xde nya aku berkuntum di porem...
Quote hzln 9-1-2020 07:10 PM
febreze replied at 9-1-2020 04:07 PM
tujuan nk buktikan ada arahan kpd org sprm lah...patut sprm bdn diraja..takde kaitan politik

Apa pun menda tak betul dibuat oleh jibun dan konco2, tidak menjadikan tindakan tipah koya itu betul.
Quote febreze 9-1-2020 07:54 PM
mesmerize replied at 9-1-2020 04:25 PM
ai dah dengar tadi rakaman tu kawan cainis ai bukak kat hp sheols.. siap ada subtitle lagi bagi tera ...

ada banyak clipp...yg di siarkan koya tu satu je yg ajak dtg umah ..clip laen ade cerita konsporasi laen hehehe
Quote haruslah 9-1-2020 07:59 PM
Wp najib tu korup
X bermakna tindakan koya tu betul

Kesian agensi gomen diinjak2 ke dasar tapak kaki bla org politik yg uruskan
Quote salamon 9-1-2020 08:38 PM
Pelik dgn netizen, tunjuk bukti pon salah, xtunjuk pon salah.sah2 lah rakaman tu ade kaitan RASUAH 1mdb.so mmg kene lah skop keje sprm.psal video semburit ke ape ke xde kaitan langsung dgn sprm.tu keje POLIS plak.bukak la mata, terima dgn hti terbuka.yg salah tetap salah
Quote ashilalat 9-1-2020 09:27 PM
salamon replied at 9-1-2020 08:38 PM
Pelik dgn netizen, tunjuk bukti pon salah, xtunjuk pon salah.sah2 lah rakaman tu ade kaitan RASUAH 1 ...

Eh babi, tunjuk bukti kat mahkamah la tongong. Bukan tunjuk bukti kat press con sesuka hati. Semua pon keje pulis. Kalo sprm dapat bukti pon, bukan tugas KP hanjing Sprm yg dedah kat public. Bawak g mahkamah.

Tongong tahap dewa mahacai ni sekarang.

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110672s Gzip On
To Top