Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kaki Sondol!" - Usahawan Kuih Bulan Viral Didakwa Sailang Suami Kawan Baik Sendiri?

8-1-2020 05:18 PM Komen: 47

Yaya  atau nama sebenarnya Haziqah Nurul Huda Harun, 23 merupakan seorang usahawan pembuatan kek bulan halal yang menjadi viral di media sosi@l.

Bukan saja rasa kuih bulannya yang cukup enak tetapi semangat dirinya yang tidak pernah mengalah biarpun sebelum ini hanya mampu duduk di kerusi roda sahaja membuatkan ramai terinspirasi dengan kecekalan dirinya.

Hampir sembilan tahun gadis ini hidup bergantung kerusi roda, namun semuanya berubah selepas 12 hari dia berada di Makkah untuk menunaikan umrah.

Daripada lumpuh disebabkan ketidakupayaan kaki kiri, Haziqah Nurul Huda Harun, atau Yaya, 23, sudah boleh berdiri dan menggunakan tongkat untuk bergerak.

Terbaharu, seorang pengguna facebook Hanaa Baa mendedahkan bahawa kawan baiknya Yaya yang juga dianggap seperti adik kandungnya sendiri telah bernikah dengan suaminya di sempadan Thailand.

Loading FB Post...


Menurut Hanaa, beliau tidak pernah menyangka orang yang paling dipercayai dan paling rapat dengannya sanggup mengkhianati kepercayaan dan persahabatan mereka. 


Malah, perkahwinannya selama 11 tahun dan dikurniakan 3 cahaya mata hancur disebabkan orang ketiga.

Tinjauan mendapati laman F@cebook Yaya  serta instagramnya diserang warga maya yang tidak berpuas hati dengan apa yang telah terjadi.


Setakat ini tiada sebarang maklumbalas dari Yaya mengenai perkara ini.

Apapun, kahwin senyap-senyap dengan suami orang, memang hanya akan memburukkan keadaan.

Tak baiklah bina kebahagiaan sendiri atas derita orang lain. - CARI 



Sumber - FB Hanaa Baa



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote HannahMontana 11-1-2020 01:36 PM
acehand ni moderator sial lantikan siapa ye???????????

Dasar anak haram ke yang kuat sentap???

Lain-lain Komen

Quote kualibesi 8-1-2020 05:24 PM
arrrrr rmi giler share kisah akak ni, dlm bpe jam je da berpuluh K org share
Quote Suchi 8-1-2020 05:27 PM
Patutlah smlm ke bila tah ade kawan share kisah berita yaya ni leh jln kat mekah tp dengan caption yg sgt pelik

Dia sebut kawan tikam kawan.
Tp iols tak paham apa2 pun
Quote gigahertz 8-1-2020 05:32 PM
kualibesi replied at 8-1-2020 09:24 AM
arrrrr rmi giler share kisah akak ni, dlm bpe jam je da berpuluh K org share

Kalau yaya tu non-oku bende tak jadi isu sangat. ni dah OKU bila dah boleh berdiri balik dari Mekah terus rampas laki orang
Quote sarah82 8-1-2020 05:34 PM
Sah ada thread kat kongsi Viral.. Katanya yaya ni bukan oku
Quote matchstick 8-1-2020 05:46 PM
https://www.hmetro.com.my/utama/2020/01/533289/yaya-nafi-kahwin

betul ke..berita kt harian metro tu menafikan pulak
Quote shark_eow7 8-1-2020 05:51 PM
baru baca kat pesbook.. dah ada kat thread.. s
Quote munchkin 8-1-2020 06:10 PM
Takde satu pun dalam tu menyalahkan suami dia. Perempuan hanya kenalan or kawan. Suami tu dah "make agreement".
Quote Nt-ViruS 8-1-2020 06:35 PM
dia 5 kali lagi lawa patut la laki eh sangkut. tapi yang pelik laki eh muka kg jer. pelik den laki curang ni muke semua xhensem mana pun tapi boleh sangkut.
Quote ina_na 8-1-2020 06:38 PM
munchkin replied at 8-1-2020 06:10 PM
Takde satu pun dalam tu menyalahkan suami dia. Perempuan hanya kenalan or kawan. Suami tu dah "make  ...

Ade je.. Tp takat sembang kat wasap je la.. Gan member 2.. Spesis laki kalo x usha .. X melayan x jdnye.. Katanye nak saman.. Tgk mn satu btl nye
Quote rosevelvet 8-1-2020 07:01 PM
matchstick replied at 8-1-2020 05:46 PM
https://www.hmetro.com.my/utama/2020/01/533289/yaya-nafi-kahwin

betul ke..berita kt harian metro  ...

Ye sheol ckp 6 jan duk kt spital sbb anak buah sakit. Tp pic berdua ngn suami hanna tu apa kes. But for me mcm x berbaloi jer si yaya caras laki hanna tu. Yg bujang n ensem lg ramai kot
Quote rosevelvet 8-1-2020 07:03 PM
Kuih bulan sheol over manis. I xleh terima.
Quote makita 8-1-2020 07:06 PM
Hari tu ada tgok yaya ni tunjuk kedai baru dia. Lom bukak. Dia naik motor sorg2. Meols mcm pelik. Kuat kaki dia patu smbil motor jalan dia amek bideo.
Quote natrahn 8-1-2020 07:14 PM
Edited by natrahn at 8-1-2020 07:25 PM
sarah82 replied at 8-1-2020 05:34 PM
Sah ada thread kat kongsi Viral.. Katanya yaya ni bukan oku

Tapi selama ni dalam berita online semua lapor Yaya ni OKU lumpuh dari pinggang ke kaki. Aku usha insta dia gamba dia semua elok silang kaki. Pelik juga... Sebab aku ada ada dok lumpuh...tak macam tu pun...


Quote sarah82 8-1-2020 07:15 PM
natrahn replied at 8-1-2020 07:14 PM
Tapi selama ni dalam berita online semua lapor Yaya ni OKU lumpuh dari pinggang ke kaki. Aku usha  ...

Kalau lumpuh dari pinggang ke bawah mmg x boleh silang kaki.. Maybe dia mcm tok aku jaga ni.. X kuat nak jalan/berdiri.. Tapi kaki still boleh silang.
Quote natrahn 8-1-2020 07:16 PM
matchstick replied at 8-1-2020 05:46 PM
https://www.hmetro.com.my/utama/2020/01/533289/yaya-nafi-kahwin

betul ke..berita kt harian metro  ...

Kan... Dia nafi pulak ..takan Hanaa tu salah... Hmmm
Quote natrahn 8-1-2020 07:18 PM
sarah82 replied at 8-1-2020 07:15 PM
Kalau lumpuh dari pinggang ke bawah mmg x boleh silang kaki.. Maybe dia mcm tok aku jaga ni.. X ku ...

beb kaki belah kiri ja lemah sebab demam panas...maknanya dia boleh jalan lagi lah.... Buat fisio lepas boleh jalan masa buat umrah tu...kaki kecik sikit...

Takkan la Hanaa tu salah faham kan...

Tapi ko perasan tak..laki muka tak hensem ni memang selalu curang ke huhu
Quote HannahMontana 8-1-2020 07:19 PM
KIM.K replied at 8-1-2020 06:00 PM
Astaghfirullah..dok follow heshe ni kat ig. Kemain berniqab. Memang tak berkenan sangat taktau nape
...

fake k vs kim k

pungkoq hang !!!!!!!!!!!!
Quote sarah82 8-1-2020 07:20 PM
natrahn replied at 8-1-2020 07:18 PM
beb kaki belah kiri ja lemah sebab demam panas...maknanya dia boleh jalan lagi lah.... Buat fisio  ...

Perasan sgt.. Lelaki muka biasa2 ni confident tinggi.. Tambah2 rasa diri berwang..
Quote natrahn 8-1-2020 07:23 PM
sarah82 replied at 8-1-2020 07:20 PM
Perasan sgt.. Lelaki muka biasa2 ni confident tinggi.. Tambah2 rasa diri berwang..

Sian wife dia..baru ja lepas beranak... yaya pun bukannya takda rupa...ramai lagi lelaki lain kan... Hmmm

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.183204s Gzip On
To Top