Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kalau Nak Mati, Jangan Libatkan Anak" - Giliran Fedtri Yahya Hentam Antivaksin Jahil

8-1-2020 11:27 AM|Oleh: LilRose| Komen: 68

"Kalau nak mati, matilah seorang. Jangan libatkan nyawa anak."


Kredit foto: IG

Golongan antivaksin sememangnya menguji tahap kesabaran dan keimanan seseorang.

Terbaru, pengacara Fedtri Yahya pula naik angin dengan golongan ini.


Kredit foto:


Menerusi kemas kini di Instagramnya, Fedtri berkongsi kisah ibu baru bersalin yang berkeras tidak memberi kebenaran kepada doktor untuk memberi vaksin dan antibiotik untuk bayinya.

"Kasihan pada petugas perubatan. Sudahlah kerja banyak, nak melayan golongan degil macam ni lagi," tulisnya.


Kredit foto: IG

Fedtri juga menegaskan kepada golongan berkenaan supaya tidak menjual nama agama untuk memperjuangkan kejahilan diri sendiri.

Dalam masa sama, Fedtri juga berkongsi pengalamannya sendiri dengan golongan terbabit.



Ramai setuju dengan perkongsian Fedtri itu dan bengang dengan 'ilmu pengetahuan' golongan antivaksin yang lebih hebat daripada doktor pakar.


Kredit foto: IG

Kongsi sikit siapa yang pernah berdepan golongan antivaksin ni. Memang degil tak boleh berubah langsung ke mereka ni? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 68
Komen

Previous : Kek Bernilai RM7,000 Sempena Hari Jadi Zoey Rahman

Next       : "Haritu Kan Manis Bertudung" - Peminat Doa Ernie Zakri Berhijab Usai Umrah

Komen Terbaru

Quote abadi84 15-1-2020 07:52 PM
bolamata replied at 15-1-2020 03:04 PM
korang bole share tak apa nama group yang anti vaksin ni di facebook? sis nak terjah tengok komen bo ...

Masyarakat kena tahu.
Hati kena kental klu terjah sana
Tahan jer rasa nak memaki

Lain-lain Komen

Quote kucingitam 8-1-2020 11:42 AM
elok golongan antivax, homebirth ni buat komuniti sendiri dalam satu kawasan je, macam amish tu ha.
ni bila sakit sibuk gak gi spital.
Quote nazzse 8-1-2020 11:46 AM
Tak faham, kakak dia sokong adik dia ke tak? Kalau sokong, adik bradik bo** supo tenok..
JKM sila ambil baby tu!
Quote MadameOnion 8-1-2020 11:52 AM
Aku rasa dah tiba masa pihak kkm buat perjanjian hitam putih dgn golonga antivax/homebirth bahalol ni..incase kalau jatuh sakit disebabkan tak vaksin tak dibenarkan masuk hospital kerajaan..kalau nak dpt rawatan pegi hospital/klinik swasta, rawat dgn makan makanan sunnah atau jumpa bomoh/dukun
Quote AbukRokok 8-1-2020 12:04 PM
tahap kebengapan anti vaksin ni sama mcm lebai wannabe teorist kosnpirashit seluruh dunia berlakon semata2 nak memperdaya ummah yg misekin ini.
Quote tuberoses 8-1-2020 12:16 PM
MadameOnion replied at 8-1-2020 11:52 AM
Aku rasa dah tiba masa pihak kkm buat perjanjian hitam putih dgn golonga antivax/homebirth bahalol n ...

nanti geng2 bebal ni putar balik katanye hak kami - human rights untuk menjalani hidup di muka bumi ini...bla bla bla blaaaa
.
kalo baca komen2 geng2 ni boleh naik darah tinggi...berdebat dgn org bebal takde kesudahan...contoh nye sohai laksa

elok dorang ni pi duk pulau ke mana2 tanah lapang tubuhkan negara/kerajaan sendiri, tadbir sendiri kan
Quote fealefea 8-1-2020 12:28 PM
MadameOnion replied at 8-1-2020 11:52 AM
Aku rasa dah tiba masa pihak kkm buat perjanjian hitam putih dgn golonga antivax/homebirth bahalol n ...

mmg da siap perjanjian KKM tu pon. I ada sepupu gini. dok kg. anti vaksin, suri rumah. Jururawat desa nk cek anak dia, tapi laki tak kasi. papehal jururawat desa dipertanggungjawabkan kalau ada penyakit viral. so mintak la laki die sign. tak mo sign pulak. sampai la mak pada sepupu aku ni p pujuk anak pompuan dia sign. ini pon susah tau. tak fhm la geng anti vaksin ni nak.

Quote rolypoly 8-1-2020 12:30 PM
iols paling tak boleh tahan dengan geng2 antivax ni. semua geng2 tu iols unfriend dekat fb. memyemak je dgn dakyah sesat dorang tu
Quote MadameOnion 8-1-2020 12:53 PM
fealefea replied at 8-1-2020 12:28 PM
mmg da siap perjanjian KKM tu pon. I ada sepupu gini. dok kg. anti vaksin, suri rumah. Jururawat d ...

betul tu sis..unfortunately one of my close friend seorang antivax..bila kami try nasihat dia mmg sgt2 in denial persis sohai walaupun dia sebenarnya educated dan keja bagus jugak..lama jugak try nak ubah pemikiran dia tapi dia ni jenis pandai spin..kitaorg still bekawan tapi kalau geng2 kitaorg buat party or palydate utk anak2 mmg takkan invite dia..n dia pun paham sendiri je
Quote ina_na 8-1-2020 12:57 PM
Aku ade kwn gan antivaksin ni.. Dia nye fahaman tu x blh nak bwk bincang...haram la vaksin ni pakai babi la.. Tu la ni la.. Tp dia dl mak dia vaksin kan dia.. Anak dia x vaksin pulak...sakit p hospital gak.. Pekebenda tah
Quote Bergosip 8-1-2020 01:00 PM
fealefea replied at 8-1-2020 12:28 PM
mmg da siap perjanjian KKM tu pon. I ada sepupu gini. dok kg. anti vaksin, suri rumah. Jururawat d ...

Oh, maksudnya ada perjanjian di antara pihak KKM dengan parents yang tak benarkan anaknya divaksin? Thanks for the info. Baru tau.

Jahatnya laki tu tak nak sign. Nasib baik sepupu awak pujuk prempuan tu untuk sign. Kalah tak, bila anak dia sakit mesti pung pang pung pang salahkan orang lain.
Quote Nora_29 8-1-2020 01:08 PM
Golongan antivaksin ini sejenis ada perangai keras kepala yaaa

Berapa banyak pun bebelan korang pada golongan ini takkan berkesan unless kena kat batang hidung sendiri

Maka, lantakkan aja...doa baik2 semoga hidup mereka dipermudahkan
Quote Melur1 8-1-2020 01:19 PM
kalau hang antivaksin sila pindah ke MARIKH ataupun PLUTO. jangan nak mengada2 tinggal di planet Bumi. dah lah tak sedar diri tu bodoh, pi membiak lgi buat pe.
Quote Melur1 8-1-2020 01:22 PM
tuberoses: nanti geng2 bebal ni putar balik katanye hak kami - human rights untuk menjalani hidup di muka bumi ini...bla bla bla blaaaa.kalo baca komen2 geng2 ni ...

depa ni dah boleh dianggap membahayakan kehidupan org lain di bumi ni... bumi ni bukan ko sorang je tinggal lah sial! Ish bengang aku dgn golongan ni tak pasal2 dh mencarut
Quote didinfriends 8-1-2020 01:23 PM
Ramai antivaksin ni ramai kelulusan tinggi2. Taktau silap mana time belajar dulu sampai otak jadi tak betul. Lagi 1,puak ni kalau tunggang agama memamg no 1.
Quote shernazz 8-1-2020 01:29 PM
Ada tak depa salahkan mak pak depa sebab vaksinkan depa?
Mak sud iols golongan anti vax ni lah..
Sampai anak sendiri xmau divaksin
Quote Fazzbulous 8-1-2020 01:34 PM
didinfriends replied at 8-1-2020 01:23 PM
Ramai antivaksin ni ramai kelulusan tinggi2. Taktau silap mana time belajar dulu sampai otak jadi ta ...

n kbnykn yg aku tgk..penah belajar medik..exnurse,exdental,expharmacist..sbb tu la circle diorg makin kuat..yg penah finaz jmput masa live debat tu,ada background medic jugak perempuan tu..seb baik kalah..end up ank dia sndri pn dia vaksinkn..
Quote Fazzbulous 8-1-2020 01:34 PM
didinfriends replied at 8-1-2020 01:23 PM
Ramai antivaksin ni ramai kelulusan tinggi2. Taktau silap mana time belajar dulu sampai otak jadi ta ...

n kbnykn yg aku tgk..penah belajar medik..exnurse,exdental,expharmacist..sbb tu la circle diorg makin kuat..yg penah finaz jmput masa live debat tu,ada background medic jugak perempuan tu..seb baik kalah..end up ank dia sndri pn dia vaksinkn..
Quote AshkieLa 8-1-2020 01:53 PM
didinfriends replied at 8-1-2020 01:23 PM
Ramai antivaksin ni ramai kelulusan tinggi2. Taktau silap mana time belajar dulu sampai otak jadi ta ...

kan.. kadang2 meols rasa antivaxx ni dah mcm sejenis kumpulan al-arqam dah..
dia punya sesat dan bebal tu takleh bawak bincang..
Quote realist_13 8-1-2020 02:03 PM
Geng kultus
Total LOSER anti-vaxx

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104736s Gzip On
To Top