Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Laksana Pasangan Diraja Di Alam Fantasi"- Majis Resepsi Farah Nabilah Dan Amirul Yunus

8-1-2020 10:59 AM|Vanilla Thunder| Komen: 106





Sebagai penutup tahun 2019 yang lalu, aktres  jelita Farah Nabilah telah pun selamat mendirikan rumah tangga dengan pasangan pilihannya, Mohammed  Amirul Yunus yang juga  merupakan seorang juruterbang.



Bagi membuka membuka tirai tahun 2020, kini tibalah masa untuk pasangan mempelai ini diraikan dalam majlis persandingan serba mewah dan penuh gemilang yang telah pun berlangsung tangggal 5 Januari lalu di Hotel Four Seasons, Kuala Lumpur.



Kredit:mahligaicinta.my




Majlis resepsi ini bertujuan untuk meraikan teman rapat, pihak media serta ahli keluarga terdekat kedua-dua pihak.


Majlis resepsi pasangan ini bertemakan black tie dan mempelai kelihatan seperti pasangan diraja di alam fantasi dalam persalinan yang direka oleh pereka fesyen duo terkenal Rizman Ruzaini.



Kredit:mahligaicinta.my


Aura pengantin di alam fantasi semakin terserlah dengan tersedianya pelamin indah  persis singgahsana  buat kedua  mempelai oleh Rekateemor.



Kredit:mahligaicinta.my



Kredit:mahligaicinta.my



Kredit:mahligaicinta.my


Dalam majlis tersebut, Farah menggayakan gaun pengantin rekaan Rizman Ruzaini daripada fabrik jenis taffeta dan veil yang tampak mewah di samping Amirul yang kelihatan segak  mengenakan tuxedo.



Lebih mengujakan, majlis turut  diserikan dengan persembahan nyanyian daripada adik-adik Farah Nabilah dan penampilan istimewa oleh  Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah.





Selain itu, tetamu yang hadir terdiri daripada rakan selebriti seperti Mira Filzah, Janna Nick, Izara Aishah, Fazura  serta ramai lagi dan  yang paling mencuri tumpuan ialah  Mira Filzah yang dikhabarkan hadir dengan ditemani oleh  buah hatinya, seorang arkitek.





Semoga ikatan cinta yang dibina mereka  kekal hingga akhir hayat! - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 106
Komen

Previous : "Lepas Bercerai, Esok Terus Masuk Kerja" - DJ Lin Lebih Selesa Hidup Tanpa Suami

Next       : "Wahai Menteri Maha Tongong, Tak Malu Ke Dengan Dr Maszlee?" - Norish Karman

Komen Terbaru

Quote Ladybird910 10-1-2020 09:17 PM
Ashna21 replied at 10-1-2020 11:50 AM
Ckp psl dia
Restorant dia da ttp ke?


Tgk ade je dia post psl cafe ala2 hardrock heols..xsangka pasta panas tu part of their collab..sedap gk pasta panas tu..cuma rege on the hi side sket and seciput sgt bahan dia bg..even lps add on

Lain-lain Komen

Quote rotijohanz 8-1-2020 11:07 AM
biaser je.......
ada lg pelamin yg rekateemor ni buat lagi cantik.....
tp yg pling pnting sheols mgalahkn sumer retis sbb buat 5 majelis gitu.......
Quote chicozinn 8-1-2020 11:14 AM
dia kan anak orka..kalu xjadi retis kayu pun boleh je dia buat majlis gah sbab bapak dia kaya..

awat baju kakapaz buruk bebenor?
Quote LembingDayanti 8-1-2020 11:16 AM
geli nya tengok muka operate Hael Husaini. dengan kasut platform dia 7 inci supa jadi tinnggi mcm lelaki normal...
Quote keknaih 8-1-2020 11:17 AM
tapi diorg mmg sama cantik sama padan. enggang terbang dgn enggang ehhhh
Quote inspiro92 8-1-2020 11:17 AM
rotijohanz replied at 8-1-2020 03:07 AM
biaser je.......
ada lg pelamin yg rekateemor ni buat lagi cantik.....
tp yg pling pnting sheols m ...

lately ,  rekateemor mcm dh kehausan idea nak create pelamin dgn gaya terbaru. u can expect the same thing;  candles, abundance of flowers, yada yada. pelamin plg cantik & kreatif ttp milik Yuna. dlm banyak2 majlisresepsi  Fawa yg ni je yg I berkenan ckit. yg bollywood theme tu kureng ckit sbb rasa bollywood theme is so yesteryear.tp lantaklahlah hak dia kan nak buat tema apa. janji x gigih minta sponsor.
Quote deydeylala 8-1-2020 11:20 AM
tak habis lagi ke majlis dia ni? rasa macam setiap hari ada je cerita pasal majlis gilang gemilang dia ni
Quote gerbera.memopad 8-1-2020 11:21 AM
Antara semua majlis nikah & khatam yang paling lawa rasanya
Quote miraclehopes 8-1-2020 11:42 AM
rotijohanz replied at 8-1-2020 11:07 AM
biaser je.......
ada lg pelamin yg rekateemor ni buat lagi cantik.....
tp yg pling pnting sheols m ...

Contoh?pelamin retis mana mana yg dikatakan lebih cantik tu?
Quote rotijohanz 8-1-2020 11:46 AM
miraclehopes replied at 8-1-2020 11:42 AM
Contoh?pelamin retis mana mana yg dikatakan lebih cantik tu?


pelamin bkn retis.......
uols pegi la tgk kt ig rekateemor k....
byk je plamin bkn retis yg lawa lawa......
tp mmg majelis fawa even 5 majelis pn,1 pn takdak yg wow.....bisher besher jer......
Quote ashcroft86 8-1-2020 11:49 AM
Nape dayang pakai putih? Bukan it's a big no no ke klu selain bride pakai putih?
Quote nazzse 8-1-2020 11:49 AM
Lamanyaaaa majlis fawa ni, every weekend sejak nikah last year ada majlis...tak penat ke habis duit ..
Tapi pelamin semua tak lawa, agak bad taste rekateemor utk majlis ni..paling teruk masa majlis tunang kak lina pompom..huduh yg amat pelamin, serabut
Quote rotijohanz 8-1-2020 11:51 AM
nazzse replied at 8-1-2020 11:49 AM
Lamanyaaaa majlis fawa ni, every weekend sejak nikah last year ada majlis...tak penat ke habis duit  ...

bkn taste rekateemor tp taste retis la uols......
dh retis nk mcmtu kan....
jd itula hasilnyer.......
Quote rotijohanz 8-1-2020 11:52 AM
perlu ke si hael tu bkasut tinggi?
pstu muker mcm betepek makeup jer.....
geli lak tgk
Quote miraclehopes 8-1-2020 11:52 AM
rotijohanz replied at 8-1-2020 11:46 AM
pelamin bkn retis.......
uols pegi la tgk kt ig rekateemor k....
byk je plamin bkn retis yg la ...

Quote sukabacaje 8-1-2020 11:53 AM
ada duit, nak buat wedding kat atas awan pun boleh. biasalah tu dah zaman skrg artis lumbalumba nak kawen fairytales mcm ni. korang festaim ke tgk artis kawen gah ? LOL
Quote nazzse 8-1-2020 11:54 AM
rotijohanz replied at 8-1-2020 03:51 AM
bkn taste rekateemor tp taste retis la uols......
dh retis nk mcmtu kan....
jd itula hasilnyer.. ...


Retis hanya bagi idea, wedding planner yg execute semuanya...bayar ratus ribu kot...bukan kaleng2
Retis+rekateemor taste = hauk
Quote sukabacaje 8-1-2020 11:55 AM
baidewei, rekatimor ni antara designer pelamin paling out of dated. next!
Quote epal_ijau 8-1-2020 12:00 PM
Ok je iolls rasa.. x serabut sgt. Cuma tang baju tu mcm terlampau simple pulak. Too plain.. klau tmbh detailing ckit nmpk lbh menyerlah..
Quote inspiro92 8-1-2020 12:07 PM
epal_ijau replied at 8-1-2020 04:00 AM
Ok je iolls rasa.. x serabut sgt. Cuma tang baju tu mcm terlampau simple pulak. Too plain.. klau tmb ...

IMO, wedding gown tu ala2 meghan markle punye  by givenchy in term of its implicity.

Lihat semua komen(106)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082410s Gzip On
To Top