Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kambing Biri-Biri Jadi Mangsa Pengikut Kultus Ajaran Syaitan

8-1-2020 11:32 AM|Archaiv| Komen: 17


Kredit foto:  metro.uk
Boldre, sebuah perkampungan di Taman Negara New Hampshire, bangkai kambing biri-biri ditemui dengan tanda salib terbalik, pentagram dan angka 666 . Ia merupakan penemuan kedua, selang lima minggu selepas di Bramshaw sebelum ini. 

Dalam minggu yang sama, kejadian ini juga berlaku serentak sekali di Bramshaw dan juga di kawasan Linwood. Dua bangkai anak lembu dan seekor lembu matang ditemui.

Kredit foto: metro.uk
Kredit foto: metro.uk

Sementara itu, seorang vikar di  Bramshaw menemui salib  terbalik, angka '666' dan simbol-simbol phallic turut disembur ke dinding Gereja St Peter abad ke-12. Reverend David Bacon memberitahu New Milton Advertiser pada masa itu. 

"Mungkin kerja budak-budak, tetapi saya tidak fikir ianya kerja pengikut ajaran syaitan, berdasarkan konteksnya. Pengamal ilmu sihir sudah berada di sini selama beratus-ratus tahun - New Forest terkenal dengan ilmu sihir dan ilmu hitam yang berlaku, dan ini jelas telah meningkat. "  Ulasnya kerana kewujudan lama golongan pengikut ajaran sesat ini tidak pernah mengganggu ketenteraman ajaran agama yang lain. 

Polis kini menyiasat kes ini, namun mereka tidak percaya ia berkaitan dengan kes vandalisme di gereja dikhianati oleh orang yang sama membunuh kambing biri-biri tersebut. - CARI 

Rujukan : metro.uk


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 17
Komen

Previous : Tipah Tertipu! Lama Siram, Rupanya Pokok Palsu

Next       : Tukang Tilik Pindahkan Roh Syaitan Ke Dalam Patung Barbie, Kena Saman!

Komen Terbaru

Quote Archaiv 19-1-2020 10:51 AM
nefnefnef replied at 18-1-2020 08:19 PM
Good sharing, TT. Kesian bebiri tu

Terima kasih sebab sudi baca.

Lain-lain Komen

Quote mdhelmi 8-1-2020 11:48 AM
rugi x bawa balik panggang
Quote Kurex 8-1-2020 12:05 PM
kenapa ajaran sesat ni taknak pulak bunuh diri sendiri?
Quote Archaiv 8-1-2020 12:21 PM
mdhelmi replied at 8-1-2020 11:48 AM
rugi x bawa balik panggang

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 8-1-2020 12:21 PM
Kurex replied at 8-1-2020 12:05 PM
kenapa ajaran sesat ni taknak pulak bunuh diri sendiri?

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote amon_79 8-1-2020 01:01 PM
membazir betul daging kambing... brapa ramai bole bagi makan daging tu...
Quote Nora_29 8-1-2020 01:04 PM
Chop, sis ada soalan cepu cemas

Why kultus follower suka nau pilih kambing dan lembu dalam upacara jamuan Lucifer?
Ada simbolik kah memilih binatang2 yinni?

Why tak korbankan binatang lain?
Quote polluxsstar 8-1-2020 01:27 PM
Nora_29 replied at 8-1-2020 01:04 PM
Chop, sis ada soalan cepu cemas

Why kultus follower suka nau pilih kambing dan lembu dalam upacar ...

senang dapat n kenyang pun kenyang. halalan toyiibbaaann lg. semua org boleh mkn.
kalau korbankan kucing ke anjing ke babi, x cukup sekor pulak. anjing babi plak haram.
nak tangkap harimau, zirafah atau gajah susah pulak. lg pun x semua tpt ada. contoh borneo mana ada zirafah.  
aahh sudahh apa sis mengarut ni.
Quote Archaiv 8-1-2020 01:34 PM
Edited by Archaiv at 8-1-2020 01:35 PM
Nora_29 replied at 8-1-2020 01:04 PM
Chop, sis ada soalan cepu cemas

Why kultus follower suka nau pilih kambing dan lembu dalam upacar ...

saya cuba jawab, tapi terhad pada apa yang saya tahu ya. sebenarnya binatang apa pun boleh jadi. ada juga yang mengorbankan kucing, ayam dan binatang buas seperti buaya dan singa.
Tapi kalau mahu jawapan khusus menurut pandangan beberapa orang lama, disokong oleh hadis yang menyatakan bahawa kesemua para rasul pernah menjadi pengembala kambing dan menjadi penternak suatu masa hidup mereka. itu satu persamaan bagi kesemua mereka yang terpilih disisi Tuhan.

tapi, di mata para pengikut kultus ajaran sesat bertanggapan bahawa kambing atau binatang ternakan tersebut simbolik kepada pengikut-pengikut ajaran para rasul. Mengorbankan binatang ternakan tersebut juga simbolik kepada mengorbankan seseorang yang percaya kepada tuannya mati untuk ritual syaitan. Dan antaranya sebab juga mengapa "Baphomet" ataupun syaitan kambing gurun atau liar dijadikan simbol syaitan. Sebab Kambing gurun tidak dapat diternak dan sebutan "baphomet" itu sebenarnya sindiran kepada orang muslim yang digunakan oleh Knight of  Templar di perancis pada suatu masa dahulu kerana menuduh islam itu ajaran sesat.

Disimpulkan, kambing itu simbolik pengikut yang menurut pengembalanya, kambing gurun Baphomet yang selalu dijadikan simbolik syaitan pula sindiran kepada orang islam. 'Baphomet' ('Baphomet' = Mahomet)

Astaghfirullah, nauzubillahiminzalik






Quote Archaiv 8-1-2020 01:37 PM
polluxsstar replied at 8-1-2020 01:27 PM
senang dapat n kenyang pun kenyang. halalan toyiibbaaann lg. semua org boleh mkn.
kalau korbankan ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote QueenIsolde 9-1-2020 09:49 PM
Archaiv replied at 8-1-2020 01:34 PM
saya cuba jawab, tapi terhad pada apa yang saya tahu ya. sebenarnya binatang apa pun boleh jadi. a ...

Aku penah baca somewhere, ulasan drp someone yg aku dah lupa, rasulullah saw ni mmg Allah jdikan sebaik-baik manusia. Selepas baginda wafat pun kebaikan dan pahala tetap bterusan. 1 kebaikan kpd org yg bselawat kpd baginda,  2 pahala drp org memfitnah baginda. Bygkn berapa juta org fitnah rasulullah saw sehari2.
Quote Archaiv 10-1-2020 09:47 AM
QueenIsolde replied at 9-1-2020 09:49 PM
Aku penah baca somewhere, ulasan drp someone yg aku dah lupa, rasulullah saw ni mmg Allah jdikan s ...

Terima kasih sebab sudi baca dan ulas jawapan yang baik. Moga ilmu ini bermanfaat kepada orang lain juga. Alhamdulillah.
Quote palmolive 13-1-2020 12:05 PM
kalo pengikut ajaran sesat ni tau betapa sedapnya kari kambing or lamb shank mesti dia tak buat perangai tersebut
Quote nazjula91 17-1-2020 05:34 PM
Archaiv replied at 8-1-2020 01:34 PM
saya cuba jawab, tapi terhad pada apa yang saya tahu ya. sebenarnya binatang apa pun boleh jadi. a ...

Scary but it is a good sharing
Quote Ipo 17-1-2020 06:24 PM
Archaiv replied at 8-1-2020 01:34 PM
saya cuba jawab, tapi terhad pada apa yang saya tahu ya. sebenarnya binatang apa pun boleh jadi. a ...

Terfikir jugak pasal ni.
Selalunya kambing yang dijadikan binatang ritual selain anjing hitam.
Kepala kambing yang ada tanduk melengkung dijadikan lambang untuk ajaran sesat. Selalunya kambing hitam.


Malah peribahasa kambing hitam  pun ada.
Quote Archaiv 18-1-2020 10:22 AM
Ipo replied at 17-1-2020 06:24 PM
Terfikir jugak pasal ni.
Selalunya kambing yang dijadikan binatang ritual selain anjing hitam.
...

setuju. maaf ya, saya tak tahu sangat pasal mengapa haiwan ritual perlu sebegitu, sebegini rupa.
Quote nefnefnef 18-1-2020 08:19 PM
Good sharing, TT. Kesian bebiri tu
Quote Archaiv 19-1-2020 10:51 AM
nefnefnef replied at 18-1-2020 08:19 PM
Good sharing, TT. Kesian bebiri tu

Terima kasih sebab sudi baca.

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top