Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Dah Macam Span Cuci Pinggan" - Kek Span Jepun, Ada Selera?

17-1-2020 03:07 PM|Archaiv| Komen: 56

Foto: twitter

Memang banyak artis sama ada pengukir atau pelukis yang mampu menghasilkan mahakarya "realisme", tapi pembuat kek yang satu ini membuatkan netizen mahu tahu sama ada adakah ciptaannya kali ini benar kek ataupun cuma gurauan.

Menurut twitternyaa @iine_piroshiki

"Apabila saya membakar kek span hijau dan kuning dan meletakkannya di atas satu sama lain, ia kelihatan seperti span daripada yang saya bayangkan."


Sememangnya jika dilihat sekali dua, ianya tidak ubah seperti span pencuci piring dengan sabun di atas sebuah pinggan. Tekstur dan warna kek ini terlalu terperinci sehingga netizen Jepun berasa ragu untuk memakan kek ini jika dihidangkan kepada mereka.

"Tidak kira bagaimana saya cuba, otak saya tidak boleh menerima makanan itu. Saya tertanya kenapa?"

"Krim tersebut kelihatan seperti gelembung sabun."

"Perut saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan."

"Bahagian hijau yang kelihatan baik digunakan menjadikannya lebih realistik."

"Bayangkan menonton seseorang makan ini, tidak tahu ia adalah kek ...."

"Ini patut diberikan semacam anugerah."

Artis yang mereka kek ini juga pernah membuat kulit buah-buahan daripada resin.

Kredit foto:  @iine_piroshiki

Emmm... nak makan tak boleh ragu-ragu, kita tolak tepi. Kalau berani, cubalah.  - CARI 

Rujukan : soranews24.com

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
2
0
0
Komen: 56
Komen

Previous : Red Velvet Oreo Cheesecake Tanpa Bakar, Mudah Saja Nak Buat!

Next       : "Gaji Mahal? Petik Anggur Je Pun" - Macam Mana Nak Bekerja Di Australia?

Komen Terbaru

Quote card_reader 24-1-2020 09:48 AM
i_is_kennot replied at 17-1-2020 03:49 PM
2,3 tahun lepas trend makan dlm mangkuk tandas.. Aiyakkk... Siap ada restaurant kt Taiwan ke mne n ...

kat queensbay, penang pon ada dolu restoren jamban nie...skang xtau ada ke x lagi

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 17-1-2020 03:11 PM
Sesetengah orang ada yang suka makan makanan yang bentuk pelik macam ni taste masing2
Quote i_is_kennot 17-1-2020 03:22 PM
Tinggal letak Glo je.. Huhu
Quote Boomibulat 17-1-2020 03:27 PM
Kat jepun pakai span cuci pinggan mcm sini jugak..Ingtkan canggih sikit
Quote kaoru44 17-1-2020 03:30 PM


Nah..mukbang mkn kek bentuk span basuh pinggan ni..ni korea..xthu plak kat jepun mmg dh ada kek mcm ni..
Quote KakJayned 17-1-2020 03:31 PM
{:question
Quote puanbintang 17-1-2020 03:36 PM
tengok video makan kek span tu pun dah rasa tak lalu..
Quote i_is_kennot 17-1-2020 03:38 PM
kaoru44:  &nbspYNWur_X-RQ Nah..mukbang mkn kek bentuk span basuh pinggan ni..ni korea..xthu plak kat jepun mmg dh ada kek mcm ni..


Habis smua span tu dia makan... Hahhaha,   sedap sgt lah tu kot
Quote kaoru44 17-1-2020 03:45 PM
i_is_kennot replied at 17-1-2020 03:38 PM
Habis smua span tu dia makan... Hahhaha,   sedap sgt lah tu kot

Haha..tu time baru2 nk naik..skrg dh dkt 2juta subscriber..xmkn bnda2 pelik dh..
Video mkn seakan sikat rmbt,salotep pun ada..bnda boleh mkn la..cuma tu la..
Quote i_is_kennot 17-1-2020 03:49 PM
kaoru44 replied at 17-1-2020 03:45 PM
Haha..tu time baru2 nk naik..skrg dh dkt 2juta subscriber..xmkn bnda2 pelik dh..
Video mkn seakan ...

2,3 tahun lepas trend makan dlm mangkuk tandas.. Aiyakkk... Siap ada restaurant kt Taiwan ke mne ntah
Quote kaoru44 17-1-2020 03:53 PM
i_is_kennot replied at 17-1-2020 03:49 PM
2,3 tahun lepas trend makan dlm mangkuk tandas.. Aiyakkk... Siap ada restaurant kt Taiwan ke mne n ...

Tu mmg..
Quote mdhelmi 17-1-2020 04:11 PM
kalo dpt kat aku telan aje
janji sodap dan free
n halal
Quote wakaka_eh 17-1-2020 04:23 PM
kek macam ni geli pulak jepun ni nak makan..makan dalam tandas bersama menu seakan taik tu berselera pulak ye.

Quote diggerr 17-1-2020 04:45 PM
Bebetup span tu.
Quote incess.my 17-1-2020 04:46 PM
Kalau sedap, akak bedal jek...
Quote CinnamonR 17-1-2020 04:56 PM
Xde sape komen kee..{:run
Quote Archaiv 17-1-2020 06:13 PM
Artemesiaa replied at 17-1-2020 03:11 PM
Sesetengah orang ada yang suka makan makanan yang bentuk pelik macam ni taste masing2

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 17-1-2020 06:14 PM
i_is_kennot replied at 17-1-2020 03:22 PM
Tinggal letak Glo je.. Huhu

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 17-1-2020 06:15 PM
Boomibulat replied at 17-1-2020 03:27 PM
Kat jepun pakai span cuci pinggan mcm sini jugak..Ingtkan canggih sikit

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 17-1-2020 06:15 PM
kaoru44 replied at 17-1-2020 03:30 PM
Nah..mukbang mkn kek bentuk span basuh pinggan ni..ni korea..xthu plak kat jepun mmg dh ada kek  ...

Terima kasih sebab sudi baca.

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top