Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Terpaksa Tidur Dengan Mak" - Penduduk Ketakutan Bila Hantu "La Llorona" Muncul

7-1-2020 11:43 AM|Archaiv| Komen: 37

Perbandaran Monitos, Cordoba, Colombia; penduduk ketakutan apabila sekujur bayang-bayang tubuh seakan wanita berdiri di atas pokok sedang berdiri dan kedengaran meraung dengan kuat. Video sempat dirakam oleh penduduk di kawasan tersebut.

SUMBER VIDEO : youtube


Dalam cerita rakyat Amerika Latin, La Llorona, atau "The Weeping Woman", adalah legenda terkenal mengenai seorang ibu yang telah membunuh dua anaknya dengan menenggelamkan mereka ke dalam sungai sebelum membunuh dirinya sendiri. 


Oleh kerana kejahatannya, rakyat percaya dia tidak dibenarkan masuk ke syurga sehingga dia dapat menemui jiwa anak-anaknya yang hilang, menurut mitos itu.


Legenda itu turut mengatakan bahawa La Llorona meratapi dan menculik kanak-kanak  dan kemudiannya membunuh mereka dengan cara yang sama dia membunuh anak-anaknya, dengan harapan nyawa kanak-kanak yang dibunuhnya mampu menenangkan jiwanya.

Kredit foto: CEN
Kredit foto: CEN

Salah seorang komentar berkata: "Selepas mendengar tentang perkara ini, saya terpaksa tidur dengan ibu saya - dan saya tidak pernah melihat video itu lagi!"

Terdapat juga skeptis yang berkata: "Legenda ini digunakan oleh orang yang tidak bertanggungjawab yang ingin membeli hartanah dengan harga turun. Jika mereka tidak boleh membelinya murah, La Llorona pasti akan muncul."

Sementara itu, penonton-penonton lain berkata: "Daripada menakutkan saya, video ini membuat saya ketawa. "

"Apa yang dilakukan wanita itu di sana, dia akan jatuh!"

"Adakah dia fikir dia akan menemui anak-anaknya di puncak pohon?"

Sumber berita ini disiarkan di saluran berita kabel Amerika, HLN, melaporkan penampakan menakutkan sehingga sensasi viral.- CARI 

rujukan : dailystar.uk


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 37
Komen

Previous : Red Velvet Oreo Cheesecake Tanpa Bakar, Mudah Saja Nak Buat!

Next       : "Gaji Mahal? Petik Anggur Je Pun" - Macam Mana Nak Bekerja Di Australia?

Komen Terbaru

Quote gideoncross 22-1-2020 08:18 PM
Lavender85 replied at 16-1-2020 12:39 PM
X ingatla.. tapi rasanya dia ckp makcik tu tgh berjalan sambil bertongkat..

Alamak, seram nya, lgi2 klau trnmpk time wktu Maghrib.

Lain-lain Komen

Quote Lavender85 7-1-2020 11:52 AM
Mcm pernah tgk video ni.. ingatkan Malaysia.. orang ckp gunung jerai ke mana tah hari tu
Quote brego 7-1-2020 12:25 PM
Edited by brego at 7-1-2020 12:29 PM

bukan hantu ler, orang kt india,
panjat pokok sambil pakai sari.

yoyo jer kat colombia lah, gunung ledang lah,
siap edit masuk anjing melolong lagi, pastu tetiba diam sekerat video.
banyak betol masa scammer nih.


Quote Skuau 7-1-2020 12:34 PM
cam pernah tgk..dlm 'the grim'.(iflix,netflix).
Quote Archaiv 7-1-2020 12:35 PM
brego replied at 7-1-2020 12:25 PM
bukan hantu ler, orang kt india,
panjat pokok sambil pakai sari.


Haha... Kita cuma writing balik jer dari global news.. Dah memang job ringan jer.. Malas nak research. Kikikihh..anyways, thanks for reading.
Quote Ipo 7-1-2020 12:45 PM
Ada filem La Llorona ni kat Netflix.
Seram jugak citernya
Quote palmolive 7-1-2020 01:25 PM
nama hantu pun ala2 nama tas tangan mahal
Quote buragazz 7-1-2020 01:36 PM
Ipo replied at 7-1-2020 12:45 PM
Ada filem La Llorona ni kat Netflix.
Seram jugak citernya

ada ke kat Netflix.. aku tak terniat nak download sebab tgk trailer soram nam mampuih..  tapi aku jenis penakot la.. so tak leh nak banding tahap keseraman aku dengan mereka yang suka cerita seram...
Quote gideoncross 7-1-2020 02:51 PM
Lavender85 replied at 7-1-2020 11:52 AM
Mcm pernah tgk video ni.. ingatkan Malaysia.. orang ckp gunung jerai ke mana tah hari tu

Kat Brunei sini pun famous video ni, dorg ckp kat Brunei trjadi lol, rupa2 nya.

Quote Lavender85 7-1-2020 02:54 PM
gideoncross replied at 7-1-2020 02:51 PM
Kat Brunei sini pun famous video ni, dorg ckp kat Brunei trjadi lol, rupa2 nya.

haha kan? betul lah akhir zaman ni fitnah berleluasa..
Quote JohnnySins 7-1-2020 03:46 PM
itukah dia graviton? wakakakakakakkaa
Quote paiayam 7-1-2020 04:02 PM
Macam pernah tengok. Katanya kt malaysia, tp x ingat tempat. Rupanya semua kena tipu{:run
Quote Queenmastani 7-1-2020 04:16 PM
Vid ni viral 2-3 bulan lps tk silap..kununya jadi kt bukit jugra banting & vid pompuan india tu pn bkn scene yg sama sbb iolss dah kaji pokok lain, area lain, panjang rambut lain..haa nmpk sgt iols tkde kije..

Quote giyomi 7-1-2020 06:32 PM
kat sini kita panggil kuntilanak. len kali akak nak panggil lalorna gak lak...urban seh
Quote QueenIsolde 7-1-2020 08:29 PM
Edited by QueenIsolde at 7-1-2020 08:32 PM

INFO kat last few paragraphs membuatkan aku ketawa
Quote Archaiv 8-1-2020 05:50 AM
Lavender85 replied at 7-1-2020 11:52 AM
Mcm pernah tgk video ni.. ingatkan Malaysia.. orang ckp gunung jerai ke mana tah hari tu

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 8-1-2020 05:50 AM
Skuau replied at 7-1-2020 12:34 PM
cam pernah tgk..dlm 'the grim'.(iflix,netflix).

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 8-1-2020 05:51 AM
Ipo replied at 7-1-2020 12:45 PM
Ada filem La Llorona ni kat Netflix.
Seram jugak citernya

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 8-1-2020 05:51 AM
palmolive replied at 7-1-2020 01:25 PM
nama hantu pun ala2 nama tas tangan mahal

Hahaha... Betul juga tu.Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 8-1-2020 05:52 AM
buragazz replied at 7-1-2020 01:36 PM
ada ke kat Netflix.. aku tak terniat nak download sebab tgk trailer soram nam mampuih..  tapi aku  ...

Terima kasih sebab sudi baca.

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top