Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Fesyen Dreadlock Nafiz Muaz Dikatakan Nampak 'Busuk'

5-1-2020 09:15 AM| Komen: 63

Nafiz Muaz sering kali ditegur netizen kerana imej dreadlock dalam drama "Pengantin lelaki untuk Cik Gadis". Ada yang menghina penampilannya itu tidak sesuai langsung dengan drama Malaysia. 

Dia yang tidak dapat menahan teguran netizen itu akhirnya bersuara dan memperjelaskan situasinya.

Foto IG

Memetik laporan mstar, Nafiz berkata netizen yang suka mengecam itu sepatutnya mengambil yang positif dan jangan menilai seseorang berdasarkan penampilan. Banyak perkara baik yang di sampaikan melalui drama tersebut.

"Sebenarnya saya tak marah pun dan terima saja teguran dan kritikan netizen. Tapi bagi saya, janganlah mudah jatuh hukum hanya dengan melihat imej seseorang itu."

"Rambut dreadlock yang saya gayakan itu hanya lakonan saja dan kalau ada tonton drama it, ada banyak lagi benda positif yang anda boleh nampak selain rambut.

"Walaupun watak Kris dengan imej macam itu, tapi dia banyak tahu mengenaik ilmu Islam dan ada juga babak dia solat" katanya kepada wartawan mstar. 

Foto IG


Ada juga netizen yang menghina rambut dreadlock itu kononnya berbau busuk, namun Nafiz menafikan dakwaan tersebut.

Semoga netizen kita semakin matang dan tidak terbawa-bawa sikap membawang negative dari tahun 2019. Nafiz juga perlu kebalkan hati, jangan tisu sangat kerana menjadi artis ni kena kuat semangat. - CARI

Foto IG

Foto IG
Foto IG




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 63
Komen

Previous : Zila Bakarin Akui Sudah Berhijab Sejak Sebulan Lalu

Next       : "Saya Tak Nak Buka Aib Dia Atau Malukan Sesiapa" - Zain Saidin

Komen Terbaru

Quote epal21 7-1-2020 11:01 AM
Boomibulat replied at 6-1-2020 12:44 AM
lepat tu x blh pakai..solat pun x payah dia kata..so dia x payah mandi wajib

Lepat tu kononnya dah capai makrifat. Dia claim dia dah bermakrifat bagai tapi iols tengok muka sejenis kelam takde nur. Utk tak ot, yes watak anda kelihatan busuk wahai nafiz.

Lain-lain Komen

Quote xoic726 5-1-2020 09:57 AM
maaplah dek napis, sis tengok chuolls dah persis predator dah...maafin
Quote febreze 5-1-2020 10:01 AM
mamat ni memang lazatt uols..kurex klu dpt mmg x keluar bilikk dok celah kangkang heols doplohpatjam {:smile
Quote ina_na 5-1-2020 10:24 AM
xoic726 replied at 5-1-2020 09:57 AM
maaplah dek napis, sis tengok chuolls dah persis predator dah...maafin

Br nak tulis mcm tu.. Nsb baik dah ada yg tulis.. Hahaha
Quote minah_selekeh 5-1-2020 10:43 AM
Ya.. Nampak kotor dan busuk.. Tapi kalau dah tuan director suruh camtu, kena la ikutkan.. Aku nak tanya jugak ni, memang relevan ke rambut tu dengan watak dia? memang ada motif la rambut cenggitu eh?
Quote bambimo 5-1-2020 10:44 AM
Apsal seimbas lalu nmpak cm el..tp brmisai
Quote i_is_kennot 5-1-2020 10:52 AM
Rambut mcm ni kasi libas orang..,  baru ada akaii..  Berbirattt
Quote anony-mous 5-1-2020 10:59 AM
Over sgt dreadlock tu nmpk fake. Sb lebat n tebal. Kalah ningga
Quote Rainrein 5-1-2020 11:10 AM
Itu wig kan? Buruknye lahai. Kalu yang bebetul dreadlock pun xdela dok biar lepas bebas je macam tu 24/7. Ada je time dorang ikat and nampak presentable. Ini busuk kepamnya sampai luar tv pun boleh bau la. Kalu ye pun nak nampak kelainan bia la senonoh sikit.
Quote najib888 5-1-2020 11:24 AM
Rambut dreadlock mmg busuk pun. Dah la tak leh kena ayaq.. peluh,  kelumumur ketombe,  lipas pun ada.. siap sedia spray baygon la..
Quote grouper 5-1-2020 11:28 AM
Yg patut netizen kutuk org produksi yg mcm bdk sekolah buat keje mcm nmpak letak mop yg kena dye itam je letak atas pala..senang sungguh keje
Quote rayriff 5-1-2020 11:30 AM
xoic726 replied at 5-1-2020 09:57 AM
maaplah dek napis, sis tengok chuolls dah persis predator dah...maafin

hadoi tergelak iols hahaha
Quote Tukul.Besi 5-1-2020 11:33 AM
febreze replied at 5-1-2020 10:01 AM
mamat ni memang lazatt uols..kurex klu dpt mmg x keluar bilikk dok celah kangkang heols doplohpatjam ...

Ada video leak kannn. Mmg sedappppp
Quote weezerfan 5-1-2020 11:33 AM
Eeiuuwww muka bangla mana sesuai dradlock
Quote Melur1 5-1-2020 11:35 AM
malas layan drama sampah mcm ni.. motip up artikel ni pon utk promosi drama jer.. nexttt
Quote febreze 5-1-2020 12:39 PM
Tukul.Besi replied at 5-1-2020 11:33 AM
Ada video leak kannn. Mmg sedappppp

ada..zaman dia belum jd artis dulu..mesti pondan yg perangkap dia..
Quote ariellin 5-1-2020 01:11 PM
Tgk tambut dia tingat alien n predator tp predator nampak lg sado dn macho
Quote RatuDunia94 5-1-2020 01:12 PM
Edited by RatuDunia94 at 5-1-2020 01:14 PM

Nak buat rambut dreadlock x jd masalah.. tp executionnya failed teruk sis..
First ko pakai wig. Sah2 x boleh nk ikat ke belakang sbb nanti nampak sgt fake..

Kalau betul nk buat dreadlock suruh la pelakon utama tu bela rambut panjang. Pastu buat dreadlock. So boleh la ikat ke belakang kemas2.

Itu lah fungsi pelakon. Kena berkorban ikut watak.. kalau kena botak.. botak lah betul2. Kalau kena bela rambut pjg, bela la betul2. Baru lah org respect dgn karya ko. Bukan main tangkap muat jah..

Ni imej lelaki dreadlock yg real, kemas n x nampak busuk..


Quote unguaurora 5-1-2020 01:20 PM
Dreadlock ni rmbt ditocang2 ke mcm mana?
Quote cicicumel 5-1-2020 01:40 PM
eww teringat aksi goyang2 heols dlm video leak tu...

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.172886s Gzip On
To Top