Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Rakan Bisnes Zain Saidin Lingkup Sampai Dikejar 35 Ah Long, Che Ta Tak Senang Duduk?

3-1-2020 05:46 PM|Oleh: LilRose| Komen: 306

Bukan saja menanggung hutang beratus-ratus ribu, malah turut menjadi buruan 35 Ah Long!

Bekas peserta Pencetus Ummah musim kedua, Warren Fernandez menerusi Facebook mendedahkan detik kelamnya pada tahun 2019.

Lebih mengejutkan, dia membuat pengakuan bahawa kerjasama perniagaan dengan pelakon Zain Saidin lingkup hanya dalam masa setahun saja.


Kredit foto: FB Warren Fernandez

Sementara itu, apabila ditemu bual mStar Online, Warren atau nama Islamnya Adam Warren Fernandez Abdullah berkata kerjasama antara dia dan Zain tiada 'hitam putihnya'.

"Sejujurnya, saya tak nampak bagaimana kami boleh jalinkan kerjasama itu, tapi selepas beberapa kali berbincang kami akhirnya teruskan atas dasar percaya dan tiada apa-apa perjanjian atau hitam putih dibuat.

"Perjanjian itu adalah saya buka kedai gunting rambut dan Zain akan buka kedai kasut Zapatos termasuklah beg tangan yang dijual Che Ta (Rozita Che Wan).

"Zain juga akan uruskan segala bahagian yang melibatkan marketing dan exposure," ujarnya kepada mStar.


Kredit foto: FB Warren Fernandez

Dedahnya, banyak wang dihabiskan untuk menjayakan perniagaannya termasuk sewa kedai di Kota Damansara yang mencecah RM15,000 sebulan serta mengubah suai kedai yang menelan belanja RM100,000.

Bagaimanapun, Zain tidak mengeluarkan modal kewangan untuk perniagaan mereka. Malah, Zain juga enggan memberi bantuan kewangan hinggalah dia terpaksa meminjam dengan Ah Long.

Warren bagaimanapun tidak menyalahkan Zain di atas kejatuhannya.

"Saya tak salahkan sesiapa kecuali diri ku ini. Saya ego, nak glamor, tak ada pengetahun dalam bidang perniagaan dan ia menyebabkan kejatuhan saya.

"Hari ini, saya tabik pada mereka yang berada di samping dan membantu saya bangkit semula," tulisnya di Facebook.


Kredit foto: IG

Zain bagaimanapun dikatakan enggan mengulas lanjut berhubung isu itu.

"Maaf, saya tak nak komen untuk benda itu semua sebab ianya hal peribadi," tulisnya ringkas.

Sementara itu, Che Ta menerusi Instagramnya mengeluarkan kenyataan ditujukan kepada mStar Online dipercayai membabitkan isu ini.


Kredit foto: IG

Apa dah jadi sebenarnya ni? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 305
Komen

Previous : Sama Cantik Sama Padan, Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Zamani & Isteri

Next       : Fesyen Dreadlock Nafiz Muaz Dikatakan Nampak 'Busuk'

Komen Terbaru

Quote gideoncross 15-1-2020 06:10 AM
kiah_mai_pulak replied at 4-1-2020 10:10 AM
terpaksa meolss scroll atas balik utk cari Pu yg sebenar.. pastu try google warren fernandez sekal ...

Iol pun trkjut tbh, style mcm ni pun boleh jdi calon2 PU.

Lain-lain Komen

Quote mijan79 3-1-2020 06:22 PM
Nk komen apaaa
Quote TerataiMelur02 3-1-2020 06:27 PM
Sbb ni ke che ta dah x jalan2 boria ke london?
Skrg che ta jd duta produk kurus sampah klubna laleh
Quote sok_suci 3-1-2020 06:28 PM
Erkkk muke dia seram. Mak nyah ke tu...pnah tnmpk sblum ni...ingtkan sejenis nasi impit retis....
Quote timah03 3-1-2020 06:33 PM
Lahhhh.....che ta....di mana bahagian busuk nya?di bahagian zain tak pandai marketing kah?
Di bahagian tak share modal kah?
Gym hidup lagi tak....
Quote pumpkinpatch 3-1-2020 06:47 PM
Mmg dia tak salahkan Zain tp maybe dia rasa kecewa sb Zain tak reti hulur modal. Tau pakai space nak kedai lawa tp tak nak hulur. Dah tu dibiaekan kawan tu sorang yg settle. Benda ni semua kena lah ada goodwill gesture, rasa perikemanusiaan. Contract tak de satu hal, tp kalau jenis Zain ni freeloader mmg lah mana mana dia pegi dia lepas tangan.

Dasar artis da busuk.
Quote Kurex 3-1-2020 06:48 PM
kesian zain saidin...
Quote cairel_azlie 3-1-2020 06:50 PM
patut la che ta senyap jer sekarang!! dan tak pi landen dah...
Quote redz85 3-1-2020 06:53 PM
aku suka baca cerita pasal che ta & laki dia
Quote selipar_hijau 3-1-2020 06:59 PM
Mana 1 yang pencetus ummah??
Quote KIM.K 3-1-2020 07:29 PM
Edited by KIM.K at 3-1-2020 07:30 PM

Sekarang banyak ahlong berdaftar KPDNKK. Jadi berbondong2 orang islam meminjam but still diorg ni peminjam berlesen, ada bunga

Ingat senang ke running biz by tunai. Modal pusing, modal inject 1, modal inject 2. Family expenses lagi. Ramailah terjebak meminjam lagipun so alluring, senang lulus
Quote fadz84 3-1-2020 07:32 PM
selipar_hijau replied at 3-1-2020 06:59 PM
Mana 1 yang pencetus ummah??

Mualaf tu ke peserta PU?
Quote gideoncross 3-1-2020 07:32 PM
selipar_hijau replied at 3-1-2020 06:59 PM
Mana 1 yang pencetus ummah??

Iol pun sbnrnya tngh mncri yg mna stu PU nya.
Quote gideoncross 3-1-2020 07:34 PM
fadz84 replied at 3-1-2020 07:32 PM
Mualaf tu ke peserta PU?

Iol pun trfikirkn tntng bnda yg sma.

Quote Nt-ViruS 3-1-2020 07:54 PM
ni ler melayu kalau bisnes.
Quote ezacbee 3-1-2020 07:58 PM
Yg depan tu kot PU.
AKu bukan kenal pun.
Kawan pun kalau xde hitam putih xpayah laa..

Kedai tak bukak lagi, tapi hangus sampai 100k++..
Gila btol
Quote irsa 3-1-2020 08:04 PM
No wonder iols lama x nmpk van  kasut zapatos zwn seden leperk parking kat depan kedai boom town ni. Dah kena jual kot van tu
Quote Orix 3-1-2020 08:11 PM
Seriously dia pernah msuk PU ??? If yes no wonder la sampah sgat produk2 PU
Quote de_ikea 3-1-2020 08:18 PM
Orix replied at 3-1-2020 08:11 PM
Seriously dia pernah msuk PU ??? If yes no wonder la sampah sgat produk2 PU

Iols teringat chuols gak. Cepat betul chuols trigger
Quote Orix 3-1-2020 08:21 PM
de_ikea replied at 3-1-2020 08:18 PM
Iols teringat chuols gak. Cepat betul chuols trigger

Elok buat rancangan baru gabung semua peserta PUnDAIek utk memilih siapa yg paling PUnDAIek

Lihat semua komen(306)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084520s Gzip On
To Top