Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Nak Rambut Panjang Sampai Orang Bosan" - Ben Amir

4-1-2020 09:15 AM| Komen: 66

Kredit foto: Instagram Ben Amir

Pelakon berwajah kacak Ben  Amir atau nama sebenarnya Muhammad Amir Sabaruddin, 30 mengakui ada menerima tawaran yang menuntutnya berambut pendek namun terpaksa menolaknya dengan cara baik.

Ini kerana Ben tidak bercadang untuk menukar gaya terkininya ke imej berambut pendek dalam masa terdekat.



"Sekarang saya nak bawa karakter berambut panjang dulu sampai semua orang dah bosan, barulah kita tukar imej. 

"Kalau boleh, dengan berambut panjang ni saya nak cipta satu imej yang pelakon lain tidak ada. 

"Jadi, saya akan kekal dengan imej ni sekejap," ujar Ben yang dipetik dari hLive.



Tambah Ben lagi, dengan berambut panjang, dia lebih berpeluang untuk membawa pelbagai jenis karakter.

"Dengan rambut sekarang, macam-macam watak boleh bawa. Ia tidak terhad pada satu watak sahaja. Saya boleh jadi baik, boleh jadi jahat.



Menurutnya penjagaan rambut panjang tidaklah sukar. Hanya menggunakan syampu biasa serta minyak kelapa untuk penjagaan ekstra.

"Rambut panjang sekarang tak susah nak jaga pun. Saya guna syampu macam biasa cuma ada penjagaan tambahan menggunakan minyak kelapa," jelasnya.

Mudah betul cara Ben jaga rambut tetapi hasilnya rambut Ben tetap cantik terurus dan semestinya Ben tampil lebih hot dan memukau kan?- CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 66
Komen

Previous : "Kahwin Lagi? Tak Semudah Itu!"- Vanidah Imran Enggan Tutup Pintu Hati Tapi Tak Cari Pengganti

Next       : "Saya Tak Tahu Apa Motif Atikah Cakap Macam Tu" - Awi Rafael

Komen Terbaru

Quote electricopop 8-1-2020 04:51 PM
Ok thank u ben, next!

Lain-lain Komen

Quote Xim 4-1-2020 09:22 AM
Aku bosannnnn . Ok dah blh botak la nmpknye
Quote fliphair8 4-1-2020 09:51 AM
Jadik dek ben nak suh hakak buat ape dek? Hakak topang dagu mata kelip2
Quote RatuDunia94 4-1-2020 09:52 AM
Imej berambut pun tp wataknya tetap anak tan sri kena kahwin paksa pon x guna gak..
Quote neez_cookies 4-1-2020 09:53 AM
Erm, ok Ben.
Quote kiah_mai_pulak 4-1-2020 10:04 AM
ye lah. bela rmbut leh lah feeling2 flip hair depan cermin kenn???
Quote little_sis 4-1-2020 10:08 AM
x minattt.. dulu2 minat gak masa awal2 dia berlakon.. pastu bila tgk berambut panjang, dah x minat aku nak tgk dia berlakon..
Quote Ritacomels 4-1-2020 10:17 AM
Ntah la dek, rambut panjang ke,pendek ke, sama je dimata ku,bg org lain maybe la dia kacak, bg ku ko biasa2 je dek,lg satu tlg la jgn sengeh nganga2 nmpk gigi.. Turn off hakak nengok. Sekian
Quote Boomibulat 4-1-2020 10:18 AM
Klu jenis org mcm kurex tak pnh bosan cmana?
Quote ariellin 4-1-2020 10:21 AM
Maaf ben.. sila beri laluan pd jekfer
Quote Catpaw 4-1-2020 10:35 AM
Nak suruh puji kaceknye ke ape, perasan hensemlah tu...
Quote imanjannah 4-1-2020 10:41 AM
gambar yg tengah tu.. hihi..
Quote i_is_kennot 4-1-2020 11:12 AM
Ben bakal di pintas jekferr..  
Quote RumiMenari 4-1-2020 11:14 AM
Tiru aedy la tu
Quote adeqbun 4-1-2020 11:16 AM
time die hits ngan SD dlu ptt buat je comeback bertubi2..ni xde nmpk muke dlm drama sgt lepas tu kan  ke ai xterbukak hijab nak tgk die kat tv
Quote sukacactus 4-1-2020 11:17 AM
Jekfer yg npk tgh hot skrg
Xperasan pun rambut dia cemana tp senyum manissss je
Quote rotijohanz 4-1-2020 11:25 AM
stkt meletop dgn drama SD jer......
now dh sendu mendu dh heols........
sd pn sbb migha pilja.......
so biasher bisher je mamat ni........
fanatik jer over memuja........
Quote rotijohanz 4-1-2020 11:26 AM
adeqbun replied at 4-1-2020 11:16 AM
time die hits ngan SD dlu ptt buat je comeback bertubi2..ni xde nmpk muke dlm drama sgt lepas tu kan ...

btul uols.......
xder la letop hits maner pon.....
takat 1 drama jer......jd duta pn yillek
heols ni xpndai gune pluang kot......
stkt rambut aper ler sgt kn uols.......
Quote minah_selekeh 4-1-2020 11:37 AM
Pendek ke panjang, aku memang dah sedia bosan..
Quote LuvAurora 4-1-2020 12:12 PM
xminat klo rambut pendek maybe okay...sowi ben lani gegadis tengah syok kat jekfer k

Lihat semua komen(66)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105043s Gzip On
To Top