Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Maszlee Malik Letak Jawatan Sebagai Menteri Pendidikan, Hari Ini

intan|2-1-2020 04:05 PM Komen: 393
Maszlee Malik dijangka akan mengumumkan perletakan jawatan daripada jawatankuasa kabinet hari ini, menurut sumber terdekat menteri pendidikan tersebut kepada Malay Mail.

Menurut sumber, Maszlee telah pun menyerahkan surat perletakan jawatan beliau kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad tengah hari tadi.

Sumber foto : MalayMail
"Beliau (Maszlee) telah menyerahkan surat perletakan jawatan dan Perdana Menteri telah menerimanya,"

"Maszlee ketika ini sedang bermesyuarat dengan staff dan akan mengumumkan keputusan beliau dan bakal mengadakan sidang media pada harini," dedah salah satu sumber yang dirahsiakan identiti.

Namun, sebab perletakan jawatan masih menjadi tanda tanya sehingga waktu ini.

Sidang media dijangka bakal diadakan pada 4.30 petang ini di Pejabat Kementerian Pendidikan di Putrajaya.

Sumber foto : Google Images

Maszlee yang merupakan bekas pensyarah telah dilantik sebagai menteri pendidikan pada 21 Mei 2018 yang lalu. Beliau juga merupakan MP Simpang Renggan dan ahli jawatankuasa Bersatu. - CARI

Sumber: MalayMail


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 393
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote lipans 10-1-2020 12:31 PM
Rindu sangat....

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 2-1-2020 03:21 PM
Oooooo...kaaaaaaayyyyy
Quote haryatie 2-1-2020 03:35 PM
bagus laa
kalau x mampu elok letak la jawatan
Quote bambimo 2-1-2020 03:36 PM
Timb bakal naik pangkat ker?
Quote R2D2 2-1-2020 03:38 PM
so sepet naik ka?
Quote dizekni 2-1-2020 03:39 PM
Alang2 bubar parlimen la

semua dalam kabinet pun tak boleh pakai

Quote swimswim 2-1-2020 03:42 PM
Jgnla timbalan dia naik.
Quote lostnfaun 2-1-2020 03:43 PM
Kesian Maszlee nie kanan kiri kena tekan, hentam.. timbalan dia rilek, tenang jer.. pelik betul
Quote Rogue98 2-1-2020 03:43 PM
Nak cabut sebelum kapal tenggelam ke tu?
Quote Suchi 2-1-2020 03:43 PM
Bistu kasut kena putih balik ke? Budak2 tahap 1 kena peksa balik ke? Janganlah
Quote arman98 2-1-2020 03:44 PM
bambimo replied at 2-1-2020 03:36 PM
Timb bakal naik pangkat ker?

atok akan take over, jadi menteri pendidikan...
Quote xtahumenahu 2-1-2020 03:45 PM
kite tunggu 4.30pm nnt
Quote damian_lee 2-1-2020 03:45 PM
lostnfaun replied at 2-1-2020 07:43 AM
Kesian Maszlee nie kanan kiri kena tekan, hentam.. timbalan dia rilek, tenang jer.. pelik betul

Timbalan and yang xde kena mengena pun hentam dia


Fishy bukan?

Hahahahaha
Quote lostnfaun 2-1-2020 03:49 PM
damian_lee replied at 2-1-2020 03:45 PM
Timbalan and yang xde kena mengena pun hentam dia



Sebab Dong Zong ke dia letak jawatan? Harap pengganti nnt jgn bg muka dgn persatuan tue...
Quote R2D2 2-1-2020 03:49 PM
Media gathers at Maszlee's office following talk of resignation
    Thursday, 02 Jan 2020
    3:20 PM MYT


PUTRAJAYA: The media has begun to descend on the Education Ministry building here with Dr Maszlee Malik scheduled to call a press conference following intense talk that the controversial minister has been pressured to step down ahead of a minor Cabinet reshuffle.

Although most of the journalists arrived earlier to cover a Dong Zong meeting with the ministry at 2pm, many have chosen to remain here in anticipation of a 4.30pm press conference by the minister himself.

Speculation is rife that Maszlee will announce that he is stepping down from his post.

If he does, this would be the first change in the Cabinet since Pakatan Harapan took power on May 2018.

It is also understood that Maszlee had a meeting with Dr Mahathir at the Prime Minister's office at the Perdana Leadership Foundation.

The Education Minister arrived at 2.35pm and left at 3pm, sources confirmed.

However, everyone is tight-lipped as to what transpired in the meeting between the two.

The press conference is slotted for 4.30pm at his office here, with reports speculating that he will announce his resignation.

In his note to editors, Maszlee did not give any indication as to what the press conference was about.

His aides were not taking any calls from the media.

The MP for Simpang Renggam has been criticised for numerous issues including the introduction of Jawi to primary schools and proselytisation in schools and universities.

He is said to be meeting his senior staff and aides ahead of the press conference.

There has also been speculation that former education minister Datuk Seri Mustapha Mohamed will be taking over.

However, the MP for Jeli, when contacted, expressed surprise and declined to comment.

Quote SWORKS27 2-1-2020 03:51 PM
berita yg sgt tidak mengembirakan....
hilangnya menteri yg sebenarnya sgt berwibawa sebab dia dari bidang akademik..
tapi, terpaksa akur dengan kuasa politik jahat dibelakangnya....
salah satu...
kemungkinan berkaitan isu tulisan Jawi..
yg untung....
racist
Quote Meiizu 2-1-2020 03:51 PM
adoiii kangg dia resign berebut cepet..cikgucikgi mohon bertabah, kangggg ada lagi "perubahan"
Quote JohnnySins 2-1-2020 03:52 PM
baghu ja saya puji usaha dia merombak sistempendidikan negara sains stream art stream aurora graviti stream....apa ni? ah lee malik baik orangnya tau pak cik mak cik....tak pa la tol tak mansuh...janji ah lee malik jadi menteri pendidikan!!!!!!....wakakakakakakakkakaka

Quote kakigebang 2-1-2020 03:58 PM
ok..tukar balik kasut putih.. kasuh hitam mahal nak mampos
Quote adeqbun 2-1-2020 03:59 PM
kalau die rs x bleh nak comply,better quit..tp mslhnye kalau timbalan atau dap lain naik, mau jahanam sistem pendidikan negara..lg disaster

Lihat semua komen(393)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.159611s Gzip On
To Top