Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Jurugambar Tertangkap Gambar Ala-Ala 'Finding Nemo', Memang Hebat!

3-1-2020 11:07 AM|Archaiv| Komen: 52



Ah
li fotografi; Dustin Burkhouse telah mengambil gambar ini lewat tahun lalu. Gambar ini mirip dengan gambar poster filem animasi Finding Nemo. 

Beliau sebenarnya mahu mengambil gambar jerung Great White Shark di belakang namun tidak sedar seekor ikan kembung sedang berenang melarikan diri daripada ikan tersebut.

Gambar poster Finding Nemo.

Beliau mengambil gambar tersebut di Guadalupe Island, Mexico. Sedikit info mengenai jerung ini, beratnya mampu mencapai satu tan lebih dan kelajuannya mampu mencapai 50km/j. Saiz jantina lelaki pula lebih kecil daripada jantina betina. 

Berbanding dengan ikan kembung yang bersaiz kecil dan mempunyai kelajuan 30km/j, apa agaknya kesudahan ikan kembung ini? Adakah ianya seperti filem animasi Finding Nemo? mari nantikan Finding Mackerel! hehe 

Penamat yang gembira... - CARI 
Sumber gambar : rasa.my
Sumber Rujukan : Metro.co.uk

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 52
Komen

Previous : Red Velvet Oreo Cheesecake Tanpa Bakar, Mudah Saja Nak Buat!

Next       : David Beckham Diramal Botak Selepas 20 Tahun, Tapi Meleset Sebab Makin Kacak!

Komen Terbaru

Quote Archaiv 8-1-2020 05:59 AM
Noraniza_Iblis replied at 7-1-2020 02:37 PM
weh penamat tu..
buat aku teringat nk balik kampong la..
aduhhh..

Terima kasih sudi baca.

Lain-lain Komen

Quote mongoose_kidz 3-1-2020 11:11 AM
siot penamat dia
jadi.ikan kembung masak pedas
Quote gummiebear 3-1-2020 11:18 AM
Happy ending yeayy
Quote sarahmirza 3-1-2020 11:22 AM
mongoose_kidz replied at 3-1-2020 11:11 AM
siot penamat dia
jadi.ikan kembung masak pedas

Ikan kembung masak sambal.
Klu masak pedas.... Asam pedas kuah banyak
Quote Orgkgdukobesi 3-1-2020 11:27 AM
Saiz jantina jantan ler bukan lelaki untuk haiwan
Quote prettyuglybabe 3-1-2020 11:32 AM
sarahmirza replied at 3-1-2020 11:22 AM
Ikan kembung masak sambal.
Klu masak pedas.... Asam pedas kuah banyak

masak pedas lain, asam pedas lain..
Quote buragazz 3-1-2020 11:38 AM
Cuak muka dak kembung..
Quote mizruncing 3-1-2020 11:58 AM
sedapnya ikan kembung msk sambal
Quote kucingitam 3-1-2020 11:58 AM
prettyuglybabe replied at 3-1-2020 11:32 AM
masak pedas lain, asam pedas lain..

kalo aku panggil masak asam, which is refer to sambal.
asam pedas lain..

eh tiber jadi thread lauk pulak ni..ahahah


Quote mongoose_kidz 3-1-2020 12:01 PM
sarahmirza replied at 3-1-2020 11:22 AM
Ikan kembung masak sambal.
Klu masak pedas.... Asam pedas kuah banyak

klau kat tmpat aku...
masak smbal ni sebut masak pedas..
cth...ayam pedas
ikan pedas..
maknanya masak smbal la...hehhee
maybe dlm family aku je kot ye
Quote msdummy.2018 3-1-2020 12:07 PM
sedapnya ending dia uolsssssss...lapar...
Quote any42 3-1-2020 12:37 PM
cantiknya. eh sedap plak ikan msak sambal merah tu.
Quote sarahmirza 3-1-2020 01:03 PM
prettyuglybabe replied at 3-1-2020 11:32 AM
masak pedas lain, asam pedas lain..

Tempat i tak sebut masak pedas
Samada masak asam pedas or masak sambal..
Pedas is rasa kan.... Whatever la..

Macam2 sangat makanan kt msia ni... Namapun macam2.. Janji makan sedap
Quote sarahmirza 3-1-2020 01:04 PM
mongoose_kidz replied at 3-1-2020 12:01 PM
klau kat tmpat aku...
masak smbal ni sebut masak pedas..
cth...ayam pedas


Iyelah sbb nak bagitau rasanya pedas...
Itu yg jadi ayam pedas...
Tapi nanti rasa tertipu pulak sbb dah makan rasa tak pedas pun...

Hahahahaha....
Quote prettyuglybabe 3-1-2020 01:47 PM
kucingitam replied at 3-1-2020 11:58 AM
kalo aku panggil masak asam, which is refer to sambal.
asam pedas lain..

yang kat i, sambal macam dalam gambar tu, masak pedas biasa kat kedai tomyam ala-ala 3 rasa kuah dia, asam pedas yang berkuah, rebus asam dia macam asam pedas tapi cair and tak tumis..

cc @sarahmirza
Quote BuBuComey 3-1-2020 03:52 PM
Lapar plak tetibe padahal baru lepas makan
Quote Cassieopeia 3-1-2020 04:30 PM
wow hebat tu amik gambar jerung gitu.kalau aku dlm cage pun tak sanggup haha
Quote tagas 3-1-2020 04:48 PM
nikmat betul penamat nya tu

pekena dgn nasik panas2

peeghwaszzzz
Quote Artemesiaa 3-1-2020 05:20 PM
Wah menarik siapa sangka boleh dapat yang asli bukan poster
Quote GigaMom 3-1-2020 07:38 PM
Orgkgdukobesi: Saiz jantina jantan ler bukan lelaki untuk haiwan


Yg tohan penulis ni amat wtf

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.848701s Gzip On
To Top