Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Berbahagialah Di Sana Sayang" - Abby Kongsi Video Arwah Baby D

1-1-2020 04:42 PM|natrahn| Komen: 22

Kredit foto: Instagram Abby Abadi

"Berbahagialah di sana sayang. Antara kenangan terindah untuk mama dan abah di tahun 2019 ini ialah hadirnya Muhammad Danial Firman Faizal Muhammad Faizal.
 
"Mama buat video ni sewaktu di Makkah hari itu, selang dua hari selepas Baby D tinggalkan kami semua.
 
"Tapi teragak-agak nak kongsikan sebab tak nak terbawa-bawa dengan kesedihan berpanjangan, tapi malam ni (malam tadi) mama post juga sebab mama nak tinggalkan kenangan di sini. 

"Mama dan abah rindu dia," luah pelakon Abby Abadi menerusi satu entri berbentuk video di instagram miliknya. 
 
Abby atau nama sebenarnya, Arbaiyah Abdul Manan, 42, menzahirkan rasa rindu terhadap arwah anaknya Muhammad Danial Firman Faizal atau dikenali sebagai Baby D.




Anak Abby, Muhmammad Danial Firman atau Baby D menghembuskan nafas terakhir pada 7 Disember lalu ketika dia berada di Tanah Suci Makkah bagi mengerjakan umrah bersama keluarganya.

Baby D yang dilahirkan pada 27 September lalu dengan berat 535 gram secara pembedahan ketika kandungan Abby mencecah lima bulan selepas mengalami turun darah berikutan tekanan darah tinggi.




Biarpun kehilangan permata hatinya, namun kata Abby, kehadiran Baby D merupakan kenangan yang terindah dikecapinya pada tahun ini. 




Untuk rekod, Abby dan suaminya, Muhammad Faizal mendirikan rumah tangga pada 14 Ogos 2015 sebelum ini turut mempunyai dua anak angkat iaitu Muhammad Daiyan Fayyan dan Maisara Dayana Fathia.

Terdahulu , menerusi perkahwinan pertama bersama aktor Norman Hakim,  Abby dikurniakan tiga anak iaitu Mohamed Danish Hakim 16, Marissa Dania Hakim, 14, dan Maria Danisah Hakim, 11.

Sabarlah Abby. Baby D tunggu di syurga.-CARI

Sumber - Astro Awani

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 22
Komen

Previous : Hisham Hamid Sedih Dengan Perpisahan Pasangan Artis, "Tapi Itu Hak Mereka"

Next       : Tak Mandul, Izara Aishah Hamil Enam Bulan

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 4-1-2020 05:42 PM
Kenangan terindah, karangan berjela. As tho duduk dkt baby tu 27/7

Lain-lain Komen

Quote barfi 1-1-2020 04:53 PM
Adoiii teresak2 aku nangis tengok video arwah anak Abby ni..

Entah mengapa hati aku fragile sangat bila ia melibatkan bayi nak2 pulak bayi pramatang macam ni..

Siap boleh bukak mata
Sedih nyaaaa
Quote anony-mous 1-1-2020 05:18 PM
So dah start kah royanan sheol? Sorry not sorry
Quote piahsemah 1-1-2020 05:33 PM
ank ank dia napa kerap tkr skolah
Quote MrsKobis 1-1-2020 05:55 PM
{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryrun tak mampu aku nk tgk video tu sampai habis
Quote bukannonones 1-1-2020 06:04 PM
Tak mampu nak tengok vid tu sampai habis. Ckup sampai mata nya berkelip. Sayu hati..
Quote alieyrina 1-1-2020 06:23 PM
Aku x klik vid..x boleh la aku..x kuat
Quote mixed 1-1-2020 06:33 PM
barfi replied at 1-1-2020 04:53 PM
Adoiii teresak2 aku nangis tengok video arwah anak Abby ni..

Entah mengapa hati aku fragile sanga ...

Sddih masa dia panggil anak dia buka mata tgk mama nya dgn sayu

Btw kulit anak dia jd mcm terbakar hitam mmg mcm tu ke klu anak dok lama dlm inkuiboter
Kesian tgk kulit dgn perut buncit muka sayu elok la Allah amik nyawa dia dr terseksa

Rehat lah syg
Quote Acikgomen 1-1-2020 06:54 PM
mixed replied at 1-1-2020 06:33 PM
Sddih masa dia panggil anak dia buka mata tgk mama nya dgn sayu

Btw kulit anak dia jd mcm te ...


Premature baby mmg kulit kaler gitu. Bila dah besar sikit, kulit pun jadi cerah ikut tona asal kejadian dia
Baidewei, acik rasa anak dia mmg takkan boleh survive mcm doctors predict
Organ dalaman byk yg tak sempurna lagi
Quote mixed 1-1-2020 06:57 PM
Acikgomen replied at 1-1-2020 06:54 PM
Premature baby mmg kulit kaler gitu. Bila dah besar sikit, kulit pun jadi cerah ikut tona asal k ...

Kurus baby tu sampai npk rangka sedih tgk keaadan nya elok lah dia pegi. Kalau aku tmpt abby pb redho je Allah amik x sampai hati tgk baby menderita sakit
Quote Acikgomen 1-1-2020 06:59 PM
mixed replied at 1-1-2020 06:57 PM
Kurus baby tu sampai npk rangka sedih tgk keaadan nya elok lah dia pegi. Kalau aku tmpt abby pb re ...

Besar botol air je baby tu
Quote irsa 1-1-2020 07:26 PM
Anakmu menanti mu di sana
Quote diss69 1-1-2020 09:01 PM
Sedihnya nengok...
Quote armin 1-1-2020 10:05 PM
Sedihnya baca komen. Tak sanggup tgk video. Abby pun dah2 la mengandung, umur dah lanjut, banyak penyakit, risiko tinggi. Kalau xkesian kt diri sendiri, kesianla bakal anak tu
Quote 800214 1-1-2020 11:03 PM
Xsampai ati tgk byk. Skip2 je. I bersalin 26 minggu 1oct lepas sbb baby stop breathing. Lg sebak nengoknya
Quote Cassieopeia 2-1-2020 12:04 AM
800214 replied at 1-1-2020 11:03 PM
Xsampai ati tgk byk. Skip2 je. I bersalin 26 minggu 1oct lepas sbb baby stop breathing. Lg sebak nen ...

takziah.. anak syurga tu
Quote Adelisa 2-1-2020 12:42 AM
barfi replied at 1-1-2020 04:53 PM
Adoiii teresak2 aku nangis tengok video arwah anak Abby ni..

Entah mengapa hati aku fragile sanga ...

same here....dh laki aku ingt aku emo psl ape plak smpai merah2 mata menangis..pnh kegguran dlu jd sebak semacam tgk video baby yg end up meninggal ni
Quote Adelisa 2-1-2020 12:49 AM
piahsemah replied at 1-1-2020 05:33 PM
ank ank dia napa kerap tkr skolah

haa ttnya2 jgk psl ni..larat plak travel smpai ke cyber pagi2 kan..ke sponsorship masuk skolah tu?
Quote bulanbulat 2-1-2020 11:00 AM
500 gram ja ka.. 5 bulan kecik sangat tu.. kalau zaman dulu tak sampai sehari pun.
Quote mamapea 2-1-2020 12:00 PM
kesiannya...masa baby buka mata sedih tengok...

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.148601s Gzip On
To Top