Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kena Tuduh Cederakan Pramugari, Suami Farah Nabilah Didakwa Tiada 'Common Sense'

27-12-2019 11:24 AM|intan| Komen: 185

Gempar apabila seorang pramugari telah mendedahkan perbuatan suami kepada pelakon Farah Nabilah, Mohammed Amirul Yunus yang telah mencederakan dirinya sehingga cacat.

Menurut pramugari wanita bernama Bie Ismail itu, dia mendedahkan perbuatan Amirul bukanlah untuk mendapat perhatian atau meraih simpati. Dia mengakui sedikit terkilan dengan sikap suami Farah yang hanya berdiam diri tanpa bertanya khabar selepas mencederakan dirinya. 

Menurut wanita tersebut, Amirul didakwa secara tidak sengaja menutup pintu van yang dinaiki mereka ketika berada di Kuantan, Pahang pada 13 November yang lalu.

Kredit foto : Instagram Bie.Ismail

Namun ketika pendedahan itu dibuat, Bie tidak mengetahui status Amirul yang sudah bergelar suami kepada Farah Nabilah. Dia ternyata terkejut apabila luahannya di media sosial menjadi tular dan kecoh.

Ketika ditemui mStar, Bie berkata dia tidak mempunyai niat untuk mencari perhatian atau meraih simpati mana-mana pihak kerana sudah berkongsi mengenai perkara itu sejak bulan lalu.

Kredit foto : Instagram Bie. Ismail

"Tak sangka ianya tular, sebab ketika kejadian itu berlaku saya tak tahu Amirul akan berkahwin dengan seorang selebriti."

"Saya hanya meluahkan perasaan saja di IG sebab terkilan dengan sikap Amirul yang langsung tak bertanya khabar saya selepas kejadian itu, " ujarnya kepada mStar.

Mengimbas kembali, seorang individu telah mendedahkan di twitter bahawa Amirul adalah juruterbang yang didakwa menutup pintu van sehingga jari rakannya tersepit sehingga mengalami kecederaan serius.

Manakala di instagram Bie pulak, dia memuatnaik instastory mengatakan bahawa kemalangan itu telah menyebabkan dia tidak dapat bertugas selama lebih 2 bulan disebabkan oleh urat jarinya koyak dan kuku telah rosak.


Bie juga bertegas menafikan dakwaan segelintir pihak yang menuduh dia sengaja ingin mengambil kesempatan terhadap Amirul.

"Saya tidaklah meminta duit atau bertanggungjawab sepenuhnya namun kecewa kerana dia seperti tiada common sense atas apa yang terjadi kepada saya," katanya lagi kepada mStar.

Wanita tersebut juga telah 'lock' akaun media sosial nya selepas perkara ini menjadi tular.

Sebelum ini, Farah Nabilah dan Amirul telah melangsungkan majlis perkahwinan pada 20 Disember lalu dan masih menjadi perbualan netizen apabila Farah Nabilah segak menggayakan busana ringkas rekaan pereka fesyen terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim serta amaun hantaran unik bernilai RM77,777.77. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
5
Bosan
5
0
0
Komen: 184
Komen

Previous : "Ala Jangan Kahwin Awai Na!!!" - Produser Harap Mira Filzah Tak Tergesa Kahwin Di Puncak Karier

Next       : "Dulu Kurus Keding, Muka Panau Sana Sini,"- Hairul Azreen Bersyukur Sekarang Dah Berjaya

Komen Terbaru

Quote MsKoreanfanatic 2-1-2020 05:36 PM
limau_lemon replied at 2-1-2020 04:42 PM
kesian nya uols ...dpt mc tp xbole guna kan .

tu la .. dah dlm co. employee handbook rules camni.. tk boleh nak buat apa..
lps sebulan mc.. gagah la gi keje walau tk 100% sembuh..

Lain-lain Komen

Quote missBlackDahlia 27-12-2019 11:34 AM
wah.. kawen2 terus ada gusip
Quote boojaat 27-12-2019 11:40 AM
Dh report ke management ke? Ke sentap si amirul kawen dgn farah ni
Quote cikpah27 27-12-2019 11:41 AM
hmm kalau dah lebih  2 bulan MC  memang tak dapat gaji lah kan.. setuju lah bab tak ada common sense tu.. Jari kawan sekerja tersepit kot.. Dia pun berduit.. Sepatutnya hulur la sikit duit untuk perubatan dan lain2.. tanya khabar ke.. buat majlis gilang gemilang hantaran sampai 5 angka mampu pulak..
Quote akirachan 27-12-2019 11:43 AM
Agak2 klu org lain yg tak sengaja tutup pintu van tu dia buat cmni x. Apoooooo
Quote Cekla 27-12-2019 11:43 AM
bukan nak side sape2...
tapi dah namapun tak sengaja..takkan la masa mula2 kena tu tak say sorry atau tanya khabar..
dah berbulan2 kot benda dah berlaku..
Quote Sazida 27-12-2019 11:45 AM
Personal attack xboleh ke?
Quote boojaat 27-12-2019 11:49 AM
Tgn tersepit jer pun terus di katakan cacat? Wow... Dasyat nya
Quote foxneo 27-12-2019 11:50 AM
orang tu busy nak kawen kottttttt. duhhhhhhhh
Quote c===8 27-12-2019 11:51 AM
socso kan ada
Quote claudya 27-12-2019 11:51 AM
wow orang tu kahwin terus keluar cerita?
Quote fliphair8 27-12-2019 12:00 PM
laaaa awai2 kena tak sembang kat socmed...helok orang tu kawin ko mencapub...takkan ko takde phone no dia...hmmmm je le
Quote kiah_mai_pulak 27-12-2019 12:03 PM
kes sentap la ni x dpt bersuamikan pilot.. xpe dekkk, cuba lg kat pilot lain pulekk
Quote Cassieopeia 27-12-2019 12:11 PM
cikpah27 replied at 27-12-2019 11:41 AM
hmm kalau dah lebih  2 bulan MC  memang tak dapat gaji lah kan.. setuju lah bab tak ada common sense ...

eh kalau mc tak dapat terus gaji ke uols? teruknya..
Quote ad_hoc79 27-12-2019 12:16 PM

lambat...dah habis mc baru boleh hantar claim.
dia nk pakai duit cepat tu...
tp sykt xboleh eh letak dia kat bahagian kaunter..check in ke...kaunter berlepas check tiket ke...
takat jari je kan. tapi kalau mc dua bulan, gaji tetap jalan
Quote jijilaaa 27-12-2019 12:19 PM
laaa teruknya cacat. dah2 bulan kan? rasanya boleh dah tu g apply kad OKU.. nanti senang leh parking depan pintu mall
Quote awanysss 27-12-2019 12:24 PM
boojaat replied at 27-12-2019 11:49 AM
Tgn tersepit jer pun terus di katakan cacat? Wow... Dasyat nya

kann.. aku igt patah kaki tangan ke ape...
Quote awanysss 27-12-2019 12:25 PM
stupid woman and friends..... mencapub... semoga cacat betul2...
Quote takayama 27-12-2019 12:28 PM
adeh baca komen memsg ni
kaka perasan sorg aje yg kata suami si FN xde common sense
yg komen lelain dari poremer
Quote Perk77 27-12-2019 12:29 PM
cikpah27 replied at 27-12-2019 11:41 AM
hmm kalau dah lebih  2 bulan MC  memang tak dapat gaji lah kan.. setuju lah bab tak ada common sense ...

Full gaji utk mc 3 Bulan pertama..mengikut undang2 buruh..

Lihat semua komen(185)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.166299s Gzip On
To Top